2783
چگونه جوانان را حمایت عاطفی کنیم؟

چگونه جوانان را حمایت عاطفی کنیم؟

1403/12/02 بازدید158

معرفی چند راهکار مناسب برای حمایت عاطفی جوانان

قبل از این‌که بخوایم چند تا راهکار مناسب برای حمایت عاطفی جوانان بدیم، بهتره یه نگاه اجمالی به تعریف این نوع حمایت بندازیم. به طور کلی، حمایت عاطفی یه نوع روش کلامی و یا غیرکلامی هست که از طریق اون می‌شه به دیگران محبت کرد. در واقع، همه ما وقتی تو شرایط سخت یا موقعیت‌های چالش‌برانگیز قرار می‌گیریم، دوست داریم یه نفر کنارمون باشه و بهمون دلگرمی بده. این‌که محبت و نگرانی خانواده، دوستان و یا عزیزانت رو احساس کنی، بهت حس ارزشمندی و با اهمیت بودن می‌ده. شاید الان با خودت فکر کنی که افراد زیادی تو اطرافیانت هستن که ازت حمایت عاطفی می‌کنن؛ اما لازمه بدونی که دریافت حمایت و محبت از سمت پدر و مادر تو روحیه افراد خیلی موثر هست. تو ادامه این بخش می‌خوایم چند راهکار موثر برای حمایت عاطفی جوانان و نوجوانان معرفی کنیم.

  • برقراری ارتباط با نوجوانان و جوانان نوعی حمایت عاطفی به شمار می‌ره. وقتی پدر و مادر در طول روز بخشی از وقت خودش رو به صحبت کردن با فرزندش اختصاص بده، صمیمیت تو رابطه اون‌ها ایجاد می‌شه و فرزند با آرامش در مورد نگرانی‌ها و دغدغه‌هاش با والدین حرف می‌زنه.
  • امروزه خیلی از نوجوانان و جوانان به درک شدن نیاز دارن. از این رو بهتره پدر و مادر به جای نظر خود، به حرف‌های فرزندشون به خوبی گوش بدن و سعی کنن احساسات بچه‌شون رو درک کنن.
  • نوجوانان و جوانان معمولاً دوست دارن از سمت والدین تحسین و تشویق بشن. اگه می‌خوای فرزندت حمایت عاطفی تو رو حس کنه، توصیه می‌شه تلاش فرزندت برای رسیدن به اهدافش رو تحسین کنی. این کار می‌تونه امیدوارش کنه و بهش انگیزه بده.

اگه فرزند حمایت عاطفی از پدر و مادرش دریافت نکنه، چه اتفاقی میفته؟

تا بحث به حمایت کشیده می‌شه، اغلب پدرها و مادرها فکر می‌کنن منظور حمایت مالی هست؛ اما حمایت فرزندت فقط به مسائل مالی مربوط نمی‌شه. دریافت حمایت عاطفی از سمت والدین برای همه نوجوانان و جوانان یه نیاز لازم و ضروری به شمار می‌ره. متاسفانه در حال حاضر خیلی از نوجوانان و جوانان برای برطرف کردن نیاز عاطفی می‌رن سراغ رفقای ناباب و یا جنس مخالف. بنابراین می‌شه گفت اگه نیاز عاطفی نوجوانان و جوانان تو خانواده برطرف نشه، جامعه دچار بحران می‌شه. تو چنین جامعه‌ای امنیت وجود نداره و نابسامانی به وجود میاد.

افکار خودکشی و یا حتی اقدام به اون هم گاهی اوقات ریشه در عدم رفع نیازهای عاطفی فرد تو خانواده داره. وقتی یه فرد جوان (فرقی نمی‌کنه دختر باشه یا پسر) از سمت خانواده و به خصوص پدر و مادر حمایت عاطفی دریافت نکنه، ممکنه با بحران‌های روحی مواجه بشه. مشکلات و اختلالات روحی مثل افسردگی افکار خودکشی رو توی ذهن اون فرد ایجاد می‌کنن که این موضوع اصلاً خوب نیست. بنابراین بهتره بیشتر حواست به نیازهای عاطفی بچه‌ت باشه.

حمایت کردن از بچه چه مزایایی داره؟

نکات مهمی که باید در ارتباط با نوجوانان و جوانان بدونی

حمایت عاطفی در ارتباط با نوجوانان و جوانان می‌تونه به شکل‌های مختلفی ابراز بشه. یادت باشه که با سرزنش کردن بچه‌ت فقط روحیه اون رو در برابر پذیرش اشتباهاتش ضعیف می‌کنی. اگه بچه‌ت در مورد اشتباهاتش باهات صحبت کرد، نیازی نیست نصیحتش کنی. فقط سعی کن خونسرد باشی و با آرامش به حرفاش گوش بدی. تو به عنوان یه پدر و یا مادر باید به بچه‌ت یاد بدی اشتباهش رو بپذیره و برای حل کردنش دنبال یه راه حل مناسب باشه. بی‌شک وقتی بچه‌ت حمایت تورو ببینه، با اعتماد به نفس و تمرکز بیشتری به دنبال راه حل می‌گرده. پس اگه سلامت روان بچه‌ت برات مهمه، می‌بایست از بچه‌ت به خوبی حمایت عاطفی کنی تا اون احساس کمبود نکنه.   

نتیجه گیری

همه آدم‌ها (چه زن و چه مرد) یه سری نیازهایی دارن که باید به طور دقیق اون‌ها رو کنترل کنن. جوانان و نوجوانان هم از این موضوع مستثنی نیستن. متاسفانه خیلی از پدرها و مادرها فکر می‌کنن بچه‌ها فقط لحظه تولد و تو دوران کودکی به حمایت عاطفی نیاز دارن. در حالی که اینطور نیست. شاید برات جالب باشه بدونی که بچه‌ها تو دوران جوانی و نوجوانی به حمایت بیشتری احتیاج دارن. در حال حاضر حمایت عاطفی جوانان و نوجوانان اهمیت زیادی داره و والدین باید بتونن به خوبی این نیاز رو در اون‌ها برطرف کنن. در غیر این صورت جوانان دچار مشکلات روحی و روانی زیادی می‌شن و این اصلاً خوب نیست.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید


نظر شما
login captcha
2788

پربازدیدترین ها