2783
کنترل عصبانیت در کودکان

کنترل عصبانیت در کودکان

1403/09/15 بازدید34

راهکارهایی برای کنترل خشم کودکان

یکی از مسائل مهم و کاربردی که والدین باید با اون آشنایی داشته‌باشند، کنترل عصبانیت کودکان هست. بسیاری از والدین با این مشکل مواجه میشن و توانایی مقابله با اون را ندارند. با اینکه عصبانیت یک احساس کاملا مفید و عادیه، اگه از کنترل خارج بشه میتونه مشکل ایجاد کنه. برای کنترل خشم کودک در اولین قدم باید احساسات اون را درک کرده و ببینید بداخلاقی کودک به چه علت است؟

یکی از مهمترین مسائل در کنترل خشم کودکان، ایجاد فضایی امن و آرام در محیط منزل است. در مقاله (با کودکی که فحاشی می‌کند چگونه رفتار کنیم؟)، به بررسی نحوه مواجهه با فحاشی کودکان پرداختیم. در ادامه این مقاله از نی نی سایت قصد داریم راهکارهایی کاربردی و مفید برای کنترل عصبانیت کودکان ارائه کنیم.

کنترل عصبانیت در کودکان

دلایل و نشانه‌های عصبانیت کودکان

عصبانیت و پرخاشگری در کودکان دلایل مختلفی می‌تونه داشته‌باشه که در ادامه به برخی از اونها اشاره می‌کنیم:

· دیدن مشاجره و بحث شدید بین اعضای خانواده از عوامل محیطی مهمی هست که باعث عصبانیت کودکان میشه.

· فشار تحصیلی (درگیری با تکالیف یا امتحانات مدرسه)

· مشکل در پیدا کردن دوست و احساس تنهایی

· مواجهه با برخی چالش‌های جدید در مدرسه (زورگویی، قلدری)

· احساس استرس، ترس یا اضطراب در مورد مسائل مختلف

· تجربه تغییرات هورمونی در دوران بلوغ

  • بی‌حوصلگی یا نگران بودن

اما از کجا می‌تونیم بفهمیم که کودک عصبانیه؟ نشانه‌های زیر عصبانیت کودکان رو نشون میدن:

· رفتارهای اشتباهی مثل گریه کردن زیاد یا پرتاب کردن وسایل

· افزایش ضربان قلب

· انقباض عضلات

· مشت کردن دست‌ها

· به هم فشار دادن دندان‌ها

  • احساس پیچیدگی در شکم

راه‌های کنترل عصبانیت در کودکان: قسمت اول

بعد از اینکه دلیل عصبانیت کودک رو تشخیص دادید، بهتره اون رو از شرایط یا موقعیت تنش زایی که باعث ایجاد این وضعیت شده دور کنید. موارد زیر از جمله راهکارهای کنترل عصبانیت کودکان هستند:

· توقف فعالیت تنش زا: اگه متوجه شدید که کودک هنگام بازی یا فعالیت خاصی عصبانی شده و پرخاشگری میکنه، جلوی ادامه اون بازی یا فعالیت رو بگیرید. کافیه دوستانه از کودک بخواید که کمی استراحت کنه یا کار دیگه‌ای انجام بده. به کودک کمک کنید که عصبانیت و خشم خودش رو کنترل کنه. پس از آرام شدن کودک، بهتره در مورد دلیل عصبانیتش باهاش صحبت کنید. این کار برای درک احساسات و کنترل عصبانیت کودک به شما کمک زیادی میکنه.

· آموزش مهارت حل مسئله: آموزش مهارت حل مساله در اوقاتی که کودک آرام هست، نحوه مواجهه با شرایط و موقعیت‌های مختلف رو به اون یاد میده. داشتن رابطه صمیمی و دوستانه با کودک و صحبت در مورد دوستان، مشکلات و احساسات اون، به شما کمک میکنه مشکلات کودک رو شناسایی کنید. کودک رو برای صحبت کردن درباره احساسات (بدون داشتن ترس) تشویق کنید. تشویق کودک به ارائه راه‌حل برای چالش یا مشکل پیش اومده، به تقویت مهارت حل مسئله کمک میکنه. بعد از اون میتونید با بررسی تاثیرات مثبت و منفی راه‌ حل‌ها، بهترین راهکار رو با کمک هم پیدا کنید.

  • تشویق رفتار درست: زمانی که کودک رفتار مناسبی نشون میده یا عصبانیت خودش رو کنترل میکنه، حتما اون رو تشویق و تحسین کنید. تحسین تلاش‌های کودک (هرچند کوچک و ناچیز) برای انجام کار درست، باعث افزایش اعتماد به نفس و ترغیب کودک به داشتن رفتار درست در موقعیت‌های مختلف میشه.

راهکارهایی برای کنترل خشم کودکان

راه‌های کنترل عصبانیت در کودکان: قسمت دوم

· آموزش تمرینات تنفسی: کنترل عصبانیت در کودک یه مهارت فوق‌العاده بااهمیت و کاربردی هست که برای مواجهه با احساسات منفی به اون کمک میکنه. یکی دیگه از اقداماتی که می‌تونید برای کنترل عصبانیت کودکان انجام بدید، آموزش تمرینات تنفسی هست. تنفس عمیق حین مواجهه با شرایط تنش‌زا، می‌تونه در آرامش ذهنی و کاهش خشم کودک موثر باشه.

· ورزش و بازی: بازی و ورزش به صورت روزانه، از مهمترین راهکارهای کنترل عصبانیت کودکان به شمار میره. فعالیت ورزشی علاوه بر حفظ سلامت جسمی کودک، اضطراب، تنش و افسردگی رو هم کاهش میده. کافیه کودک رو برای انتخاب یک فعالیت ورزشی مثل دوچرخه‌سواری، دویدن یا پیاده‌روی تشویق کنید. همچنین فعالیت ورزشی خانوادگی تعامل با افراد دیگه رو به کودک یاد میده و باعث ایجاد آرامش و امنیت در اون میشه.

  • نقاشی کشیدن: نقاشی در واقع بیان خلاقانه احساسات هست که در کنترل عصبانیت کودکان نقش مهمی داره. کودک برای نقاشی کشیدن باید توجه و تمرکز داشته‌باشه که همین مسئله، اون رو از تفکرات منفی و عصبانیت دور میکنه.

شمردن اعداد به صورت معکوس، باز و بسته کردن مشت، حرف زدن با دوستان صمیمی و قابل اعتماد، رفتن به یک اتاق یا محیط آرام، اقدامات دیگه‌ای هستند که به کاهش استرس و هیجان، تخلیه انرژی منفی و کنترل عصبانیت کودکان کمک می‌کنند.

منابع

https://www.nhs.uk/mental-health/children-and-young-adults/advice-for-parents/help-your-child-with-anger-issues/

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید


نظر شما
login captcha
2788

پربازدیدترین ها

طالع بینی بارداری واقعیت داره؟

نوشته

3 روز پیش
|
4610 بازدید

شهریه مهدکودک در سال 1404

نوشته

4 روز پیش
|
3388 بازدید