2783
6 راهکار برای افزایش هورمون شادی

6 راهکار برای افزایش هورمون شادی

1 روز پیش بازدید230

بررسی تاثیر هورمون‌ها بر روحیه انسان

به طور کلی، هورمون‌ها مواد شیمیایی هستن که توسط غده‌های مختلف تو بدن ما انسان‌ها تولید می‌شن. هورمون شادی یکی از هورمون‌هایی هست که تو خیلی از فرایندهای بدن نقش داره. افزایش هورمون شادی تو بدن باعث می‌شه که کیفیت زندگی افراد بالا بره و اونا رو به موفقیت برسونه. هورمون‌های شادی از طریق جریان خون به قسمت‌های مختلف بدن می‌رسن و پیام‌های خاصی رو به سیستم‌های دیگه انتقال می‌دن. این پیام‌ها باعث تنظیم حالات روحی افراد می‌شن و سطح شادی و سرزندگی اونا رو به شدت تحت تاثیر قرار می‌دن. علاوه‌بر این، تقویت هورمون‌های شادی‌آور از بروز مشکلات روحی مثل افسردگی جلوگیری می‌کنه. برای افزایش هورمون شادی تو بدن راه‌های زیادی وجود داره که تو ادامه این مطلب اونا رو معرفی می‌کنیم.

آشنایی با انواع هورمون‌های شادی‌آور

قبل از این‌که راهکارهای موثر برای افزایش هورمون شادی تو بدن رو ارائه بدیم، می‌خوایم انواع هورمون‌های شادی رو معرفی کنیم. لازمه بدونی که هورمون‌های شادی‌آور نقش مهمی تو ایجاد احساسات مثبت مثل لذت و خوشحالی دارن. هر کدوم از هورمون‌های شادی به نوعی روی تنظیم حالت‌های روحی تاثیر می‌ذارن. حالا به نظرت فایده آشنایی با انواع هورمون‌های شادی‌آور چیه؟ آشنایی با انواع این هورمون‌ها بهت کمک می‌کنه موثرترین راه‌ها برای افزایش هورمون شادی رو بشناسی و به بهبود کیفیت زندگی خودت و اطرافیانت کمک کنی. انواع هورمون‌های شادی‌آور تو بدن ما انسان‌ها عبارتند از:

  • دوپامین: این هورمون به اسم هورمون پاداش هم شناخته می‌شه. این هورمون تو موقعیت‌های خوشایند با تجربه‌هایی مثل تحسین شدن، خرید کردن و حتی عاشق شدن ترشح می‌شه. ضمن این‌که افزایش هورمون شادی دوپامین انگیزه و احساس خوشبختی رو تقویت می‌کنه.
  • سروتونین: این هورمون به احساس خوب معروفه و به تنظیم خلق‌وخو، خواب و البته اشتها کمک می‌کنه. هورمون شادی‌بخش سروتونین به کاهش اضطراب و افسردگی کمک می‌کنه. ناگفته نمونه که این هورمون تو ساخت داروهای ضد افسردگی کاربرد داره و برای کاهش استرس هم مفیده.
  • اندورفین: هورمون خوشحالی اندورفین با فعالیت‌های ورزشی شناخته می‌شه و مسکن طبیعی بدن به شمار می‌ره. ضمن این‌که اندورفین درد بدن رو کاهش می‌ده و باعث افزایش لذت از زندگی می‌شه.
  • اکسی توسین: این هورمون به هورمون عشق معروفه. تو لحظه‌های احساسی مثل بوسیدن، در آغوش گرفتن و حتی ماساژ اکسی توسین تو بدن ترشح می‌شه. این هورمون روابط اجتماعی و عاطفی و همچنین احساس امنیت و دلبستگی رو تقویت می‌کنه و تو دوران زایمان، شیردهی و PMS نقش مهمی داره.

احساس رضایت از زندگی

معرفی 6 راهکار موثر برای افزایش هورمون شادی در بدن

برای افزایش هورمون شادی بهتره که از هرگونه استرس و اضطراب دوری کنی. تاثیر هورمون‌ها بر روحیه افراد غیر قابل انکاره. راه‌های مختلفی برای افزایش ترشح این هورمون تو بدن وجود داره که تو این بخش می‌خوایم 6 تا از موثرترین اونا رو معرفی کنیم.

  1. انجام فعالیت‌های لذت‌بخش: هرگونه فعالیتی که باعث شادی و لذت بشه، می‌تونه به ترشح هورمون‌ اندورفین و سروتونین کمک کنه. فعالیت‌هایی مثل ورزش کردن، رفتن به گردش، بازدید از مکان‌های جدید، دریافت ماساژ و... هم به کاهش مشکلات روزمره کمک می‌کنن و هم باعث افزایش احساس خوشبختی و رضایت از زندگی می‌شن.
  2. استفاده از نور خورشید: قرار گرفتن در معرض نور خورشید به صورت مستقیم یکی از راه‌های موثر برای افزایش هورمون شادی تو بدن محسوب می‌شه. این کار با افزایش ترشح هورمون سروتونین مرتبط هست. یادت باشه که حتماً از ضدآفتاب استفاده کنی که دچار آسیب‌های پوستی نشی.
  3. گوش دادن به موسیقی: موسیقی‌های شاد و ریتمیک می‌تونن باعث افزایش هورمون شادی دوپامین یا سروتونین بشن. این کار به بهبود روحیه و خلق‌وخوی افراد کمک می‌کنه.
  4. مدیتیشن: یکی از راهکارهای موثر برای افزایش هورمون شادی تو بدن استفاده از تکنیک‌های آرامش‌بخش و مدیتیشن هست. این کار علاوه‌بر بهبود وضعیت روانی و جسمی، به بهبود کیفیت خواب هم کمک می‌کنه.
  5. خواب کافی و با کیفیت: لازمه بدونی که خواب ناکافی تعادل هورمون‌ها (به خصوص هورمون دوپامین) رو مختل می‌کنه. به جرات می‌شه گفت سبک زندگی سالم و داشتن خواب کافی و با کیفیت برای تنظیم و افزایش هورمون شادی تو بدن خیلی مهمه.
مصرف غذاهای حاوی تریپتوفان: بی‌شک مواد غذایی روی ترشح هورمون‌های شادی تاثیر می‌ذارن. تریپتوفان یه نوع اسید آمینه ضروری هست که به تولید هورمون شادی سروتونین کمک می‌کنه. شیر، تخم مرغ، گوشت، موز و... حاوی این اسید آمینه هستن و مصرفشون احساس شادی رو تقویت می‌کنه.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها

آمار ایدز در ایران

نوشته

1 هفته پیش
|
3734 بازدید

حذف قند و شکر در بارداری مجازه؟

نوشته

4 روز پیش
|
1590 بازدید