راههای مقابله با استرس
استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه میتونه از تو یه مادر عصبی، پرخاشگر و حتی افسرده بسازه. برخلاف باور خیلی از مامانا، استرس داشتن اصلا به معنی مسئولیتپذیری بیشتر نیست. این فقط میتونه احساساتی مثل شادی، عشق و ارتباط عمیق با فرزند رو مختل کنه. اگر تو هم جزو اون دسته از مامانایی هستی که مدام با استرس به وضعیت فرزند یا فرزندانت رسیدگی میکنی، حتما از راهکارایی که تو این بخش بهش اشاره میکنیم، کمک بگیر تا برای فرزندت یه مامان شاد و پرانرژی باشی.
دلایل استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه چیست؟
مادر شدن یه تجربه خاص و شگفتانگیزه؛ اما چالشای زیادی رو به وجود میاره که ممکنه این چالشا باعث ایجاد استرس بشن. مامان عزیز! بهت حق میدیم اگه استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه داشته باشی. دلایل زیادی هستن که باعث ایجاد استرس میشن. این دلایل رو در ادامه بررسی میکنیم.
- کمبود وقت
قطعا یکی از مهمترین دلایل استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه، کمبود وقته. قطعا تو هم دوست داری با فرزندت وقت بگذرونی و بازی کنی؛ اما چون مسئولیتای دیگهای هم تو خونه داری، وقت کم میاری. به همین خاطره که ممکنه استرس بگیری.
- مسئولیتهای مختلف
استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه میتونه به خاطر مسئولیتهای مختلف باشه. خستگی ناشی از زندگی مشترک معمولا به خاطره مسئولیتای متعددیه که بچهداری و خانهداری برات به وجود میاره. این موضوع باز میتونه باعث ایجاد استرس بشه و عملکردت تو زندگی مشترک و فرزندپروری رو مختل کنه.
- دغدغههای مالی
یکی دیگه از دلایلی که ممکنه باعث استرس بشه، دغدغههای مالی هست. معمولا هزینه نگهداری فرزند در هر سن و سالی سرسامآوره. تو هر برهه سنی هم فرزند تو هزینههای مختلفی داره. این موضوع باعث ایجاد استرس میشه.
استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه چه نشانههایی داره؟
استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه یک سری نشانهها داره. تو میتونی با بررسی این نشانهها متوجه بشی که دلیل اصلی و منشا استرست چیه.
- علائم عاطفی
تو میتونی از بررسی یه سری علائم عاطفی متوجه وجود استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه بشی. علائم عاطفی چیا هستن؟ حس افسردگی، غم و اندوه، احساس گناه، تحریک پذیری و...
- علائم فیزیکی
استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه یک سری علائم فیزیکی هم داره. خستگی، سردرد، مشکلات گوارشی، اختلالات خواب، تپش قلب و...
- علائم رفتاری
تو میتونی از بررسی یک سری علائم رفتاری متوجه بشی که استرست ناشی از مسئولیتهای مادرانهات هست. بیحوصلگی، عدم تمرکز، پرخاشگری و...
بهترین راههای کاهش و مقابله با استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه
استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه از تو یک مادر مسئولیتپذیر نمیسازه؛ بلکه نتیجه معکوس میده و باعث میشه تو انجام خیلی از وظایفت کوتاهی کنی. بهترین کار اینه که راههای مقابله با استرس رو یاد بگیری و سعی کنی به اونا غلبه کنی.
- داشتن لایف استایل مناسب
اولین و مهمترین راه مقابله با استرس، داشتن لایف استایل مناسب هست. تو به عنوان یک مادر باید همیشه انرژی خودتو در بالاترین حد ممکن نگه داری. پس لازمه که ورزش کنی، خواب و استراحت کافی داشته باشی، به اندازه کافی آب بنوشی، روتین پوستی داشته باشی و خیلی کارای دیگه که میتونه یک لایف استایل مناسب رو برای تو بسازه. یادت نره این کار میتونه برطرف کننده خیلی از اضطرابها و استرسها باشه.
- مراقبت از خود
یکی از تمرینهای کاهش استرس قبل و زمان بارداری و حتی بعد از زایمان، مراقبت از خود هست. بهتره یه زمانی رو به خودت اختصاص بدی و تو اون زمان فعالیتها و کارهایی که دوست داری رو انجام بدی. مطالعه کردن، پیادهروی کردن، گوش دادن به موسیقی و پادکست، قرارهای دوستانه و... همگی میتونن به تو کمک کنن تا از خودت مراقبت کنی و استرس رو از خودت دور کنی.
- درخواست حمایت
برای کنترل استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه حتما از اطرافیانت درخواست حمایت داشته باش. اعضای خانواده، دوستان و همسرت میتونن حامیان خوبی برات باشن. پس هرجا به کمکشون نیاز داشتی درخواستتو مطرح کن.
- بازی با بچهها
گاهی زندگی اون قدرا هم که فکرشو میکنی سخت نیست. باور کن هیچ اتفاق خاصی نمیفته اگه گاهی 100 درصد به مسئولیتات عمل نکنی. به جاش برای کنترل استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه، با فرزندت بازی کن. هم حس و حال خود و هم فرزندت تغییر میکنه و این میتونه یک قدم مثبت برای کاهش استرس باشه.
سخن پایانی
استرس ناشی از مسئولیتهای مادرانه در بسیاری از مواقع به شدت به تو آسیب میزنه. بهتره با راهکارهای مناسب این استرس رو کنترل کنی و اجازه ندی بزرگ و بزرگتر بشه.