2783
طرز تهیه آش دندونی

طرز تهیه آش دندونی

1402/10/21 بازدید12028

آش دندونی

اگه شما هم به غذاهای خوشمزه و محلی علاقه‌مند هستین، حتماً آش دندونی رو میشناسین. این آش خوشمزه در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی ایران درست میشه و به زبان آذری به اسم "دیشلیق" شناخته میشه. حالا بزارید شما رو با رازهای خوشمزه تهیه این آش آشنا کنم.
طرز پخت آش دندونی

مواد لازم برای آش دندونی

  • گوشت گوسفندی: 250 گرم
  • لوبیا چیتی: نصف لیوان
  • لوبیا قرمز: نصف لیوان
  • نخود: نصف لیوان
  • گندم: نصف لیوان
  • عدس: نصف لیوان
  • برنج: نصف لیوان
  • جو: نصف لیوان
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • پیاز داغ: 6 قاشق غذاخوری
  • نعناع داغ: 4 قاشق غذاخوری
  • کشک و دارچین: به مقدار کافی
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی

طرز تهیه آش دندونی

  • مرحله اول: حبوبات و گندم رو در کاسه‌های جداگانه بریزید. حدوداً 6 تا 7 ساعت خیسشون کنید. میتونید یک شب تا صبح بهشون استراحت بدید تا خوب خیس بشن.
  • مرحله دوم: چندین بار آبشون رو تعویض کنید. سپس نخود رو بشویید و داخل آبکش بریزید. توی قابلمه، آب بریزید تا 2 انگشت بالاتر از سطح نخود باشه و درب قابلمه رو قرار بدید.
  • مرحله سوم: اول حرارت رو زیاد کنید تا آب جوش بیاد، بعد حرارت رو ملایم کنید تا خوب بپزند. لوبیا چیتی و لوبیا قرمز رو هم توی صافی بریزید و آبکش کنید، بعد داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله چهارم: با فاصله 2-3 انگشت بالاتر از سطح لوبیاها، آب بریزید و حرارت رو زیاد کنید تا جوش بیاد. بعد حرارت رو ملایم کنید تا پخته بشن. پیاز رو پوست و از وسط نصف کنید.
  • مرحله پنجم: داخل قابلمه‌ای گوشت و آب رو اضافه و حرارت رو زیاد کنید، کمی دارچین روی گوشت بریزید. درب قابلمه رو بذارید و حرارت رو زیاد کنید تا آب به جوش بیاد.
  • مرحله ششم: بعد حرارت رو ملایم کنید تا گوشت کاملاً بپزه. جو و گندم رو توی صافی بریزید و آبکش کنید، بعد داخل قابلمه بریزید. حالا تقریباً 1/3 قابلمه آب بریزید.
  • مرحله هفتم: درب رو نیمه باز بزارید و حرارت رو زیاد کنید تا آب به جوش بیاد. بعد حرارت رو ملایم کنید تا گندم و جو بپزند. گه گاه هم بزنید تا ته نگیره. بعد از گذشت 1 تا 1:30 ساعت، عدس رو اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: برنج رو هم تمیز چندین بار بشویید و 15  دقیقه بعد به مواد اضافه کنید. گوشت رو بررسی کنید، اگر پخته بود از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شه.
  • مرحله نهم: آب گوشت و گوشت رو به مواد اضافه کنید. نخود و لوبیاها رو هم تست کنید، اگر پخته بودند به آش اضافه کنید. اگر دوست داشتید میتونید عصاره قلم هم اضافه کنید.
  • مرحله دهم: نیمی از پیاز داغ و کشک رو به آش اضافه کنید و خوب مواد رو زیر و رو کنید تا با کشک آغشته بشن. کمی نمک و فلفل سیاه و ادویه‌های مورد علاقه‌تون رو هم داخلش بریزید.
  • مرحله یازدهم: مجدداً آش رو خوب هم بزنید تا ادویه‌ها ترکیب بشن، بعد درب قابلمه رو بذارید و اجازه بدید تا آش جا بیفته. آش پخته شده رو داخل کاسه بریزید و با نعناع داغ، پیازداغ و کمی کشک تزئین کنید. نوش جان!

با این آش دندونی خوشمزه، حتماً جشن دندون درآوردن بچه‌تون فراموش‌نشدنی میشه!
طرز تهیه آش دندونی

نکات پایانی: یه سری چیزا درمورد آش دندونی که حتماً باید بدونید!

  1. برنج نیم دانه: برنج نیم دانه استفاده کنید. به آش لعاب می‌ده.
  2. گندم پوست‌کنده: اگه می‌خواید زمان پخت کمتری داشته باشید، گندمو پوست کنده استفاده کنید.
  3. تجربه با گردو و کشمش: اگه می‌خواید آشو برای جشن خوشمزه‌تر کنید، گردو ریز شده و کشمش توی آش بریزید.
  1. آش غلیظ و کم آب: یادتون باشه که آش دندونی باید خیلی غلیظ باشه و آبش کم.
  2. استفاده از عصاره گوشت: اگه گوشت یا آب گوشت ندارید، میتونید از عصاره گوشت استفاده کنید. یه طعم خاص بهش می‌ده.
  3. ترکیب پیاز با کره: پیاز داغ رو در کره تفت بدید و بخشی ازش رو داخل آش بریزید. به آش یه حس لذیذتری می‌ده.
  4. استفاده از آب قلم گوسفند و گاو: برای بهتر شدن طعم، از آب قلم گوسفند و گاو هم استفاده کنید.
  5. هم زدن: فراموش نکنید که آشو مرتب هم بزنید. اینکار باعث میشه همه چیز خوب با هم مخلوط بشه و طعمش بهتر باشه.

حالا که همه‌ نکات رو گفتیم، وقتشه برید بهترین آش دندونی رو درست کنید!

 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها