2783
پوست ریزی سر نوزاد علل و درمان

پوست ریزی سر نوزاد علل و درمان

1402/10/05 بازدید688

پوست ریزی سر نوزاد

عضی وقت‌ها مادرها به پزشک متخصص کودک‌شون سر می‌زنن و از پوست ریزی سر نوزاد خودشون شکایت و ابراز نگرانی می‌کنن. در این شرایط معمولا پزشک از اصطلاحی به نام کلاه گهواره برای معرفی ناراحتی کودک استفاده می‌کنه. اول بزارید برای رفع نگرانی شما مادر عزیز بگم که کلاه گهواره نوعی بیماری پوستیه که باعث به وجود اومدن پوسته‌های چرب و حتی گاهی خشک روی سر نوزاد دلبند شما می‌شه. اما باید خیال‌تون راحت باشه بروز این مشکل همراه با خارش و یا تغییر در رنگ پوست نوزاد نیست و فقط شما شاهد همون لکه‌های بزرگ هستید که معمولا از بین بردنش یکمی سخته. در نتیجه  بیاید تا با مطالعه بقیه این مقاله شما رو با انواع روش‌های کاربردی درمان پوسته پوسته شدن سر نوزاد آشنا کنیم.

پوست ریزی سر نوزاد یا کلاه گهواری به چه معنایی است؟

اولا بزارید بهتون بگم که معمولا پزشک‌ها برای معرفی این مشکل از اصطلاح پوست ریزی سر نوزاد، کلاه گهواره و یا سبورئیک پوست سر نوزاد استفاده می‌کنن. مادر‌ها می‌تونن شاهد بروز این مشکل در نواحی خاصی از بدن نوزاد عزیزشون باشن. در نهایت مادرها باید بدونن که روی بخش بالایی پوست سر نوزاد، پیشانی، صورت، پشت گوش‌ها و از همه مهم‌تر گاهی هم در ناحیه پوشک بچه، زیر بغل و تمامی چین‌های پوستی امکان بروز این پدیده وجود داره.

علائم اولیه بروز این مشکل در کودک چیه؟

مادرای عزیزی که شاهد پوسته پوسته شدن سر نوزاد خودتون هستین بزارید بهتون اینطوری بگم که عموما نوزادها در 2 هفتگی تا 12 ماهگی ممکنه دچار مشکل سبوره سر بشن. معمولا این مشکل رو می‌شه از روی علائم ظاهری اون به راحتی تشخیص داد. بروز لکه‌های زرد و چرب که گاهی هم به قرمزی می‌زنه یکی از رایج‌ترین نشونه‌های بروز این مشکل در نوزادانه. البته همیشه این مشکل از سر نوزاد شروع نمی‌شه. در نتیجه در بعضی از نوزادها شروع این مشکل از ناحیه پوشک و یا سایر نقاط بدن اون‌ها شروع می‌شه. 

نشونه‌های ظاهری این مشکل چیه؟

اگه برای شما هم جای سوال داره که پوست ریزی سر نوزاد رو از روی چه علائمی باید تشخیص بدید بهتون توصیه می‌کنم تا در ادامه این مقاله همراه ما باشین. به طور معمول پوست ریزی سر نوزاد با علائم ظاهری مثل قرمزی و رطوبت بالا در بخش‌هایی از بدن نوزاد که دارای چین و چروک‌های زیادیه (گردن و پشت گوش‌ها ) همراهه. لکه‌های مایل به زرد که حالتی چرب دارن. البته این لکه‌ها ممکنه در بعضی از نوزادها تنها به صورت پوسته‌های خشک روی بدن اون‌ها تشکیل بشه. پوسته پوسته شدن بخش‌های خاصی از بدن نوزاد هم از نشونه‌های رایج این مشکل در بدن اون‌هاست. در نهایت می‌تونیم بگیم که علائم این مشکل اونقدر واضحه که محاله مادری متوجه اون‌ها نشه. یادتون باشه بر خلاف ظاهر نا‌مطلوب این مشکل، معمولا بروز اون در کودکان بدون درد و یا خارشه. پس شما مادر عزیز در مواجه با این مشکل خونسردی خودتون رو حفظ کنین.

علت پوسته ریزی سر نوزاد چیه؟

بزارید در پاسخ به این سوال‌تون اینطوری بگم که علت پوسته ریزی سر نوزاد هنوز مشخص نیست. احتمالا مجموعه‌ای از دلایل باعث این اتفاق می‌شه. چربی بیش از حد پوست یا همون سبوم که در غدد چربی و فولیکول‌های مو تشکیل می‌شه به همراه فعالیت نوعی مخمر به نام مالاسزیا که روی پوست زندگی می‌کنه رو می‌شه از دلایل اصلی بروز این مشکل دونست.

متخصص چگونه بروز این مشکل در کودک رو تشخیص می‌ده؟

خوب همون‌طور که در بخش‌های قبلی هم به این موضوع اشاره کردم روش تشخیص این مشکل چندان سخت نیست. در واقع متخصصان به راحتی و از روی علائم ظاهری می‌تونن درماتیت سبورئیک رو در نوزاد تشخیص بدن. یادتون باشه همون‌طور که در بخش قبل هم به اون اشاره کردم حال نوزادی که به پوسته ریزی سر مبتلا هست کاملا خوبه. در نتیجه ما باید تنها منتظر باشیم تا این مشکل خود به خود درمان بشه. یا اینکه برای رفع و درمان پوسته پوسته شدن سر نوزاد به متخصص مراجعه کنیم.

روش درمان پوسته پوسته شدن سر نوزاد چگونه است؟

مادر عزیز یادتون باشه که نیازی نیست تا شما برای بروز این مشکل چندان دلواپس باشین. چون معمولا پوسته پوسته شدن سر نوزاد با گذشت هفته‌ها و ماه‌ها بعد از تولد خود به خود برطرف می‌شه. اما خوب شما برای زودتر درمان شدن می‌تونین حداقل روزی یکبار سر نوزاد رو با شامپوی ملایم و به آرومی بشورین. برای از بین بردن پوسته‌ها می‌تونین از یک پارچه نرم، بورس و یا مسواک نرم در زمان شست و شو استفاده کنین. اگه پوسته‌ها به راحتی از روی سر نوزاد پاک نمی‌شه شما می‌تونین با کمی روغن مالی (استفاده از لوسیون‌های مخصوص نوزادان) به راحت‌تر کنده شدن پوسته‌ها کمک کنین.

برای تاثیر بیشتر می‌تونین مدت زمان موندن روغن روی پوست سر نوزاد رو تمدید کنین. در نهایت از برس برای رفع پوسته پوسته سر نوزاد استفاده کنین. در آخر هم مثل همیشه سر نوزادتون رو با یک شامپوی ملایم بشورین. اگه این روش جوابگو نبود ممکنه پزشک برای رفع پوسته سر نوزاد از شامپوهای ضد قارچ استفاده کنه. یادتون باشه که بعضی وقت‌ها پوست ریزی در ناحیه پوشک و یا چین‌های پوست نوزاد ممکنه عفونی بشه. در نتیجه یادتون باشه اگه شاهد این چنین علائمی بودین حتما برای رفع مشکل به پزشک مراجعه کنین.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها