عوارض قرص ضد بارداری
قرص های بارداری ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند. در مواقع نیاز اگر به درستی مصرف شوند تا 99 درصد پیشگیری موفقی در برابر بارداری های ناخواسته دارند و اگر به شکل نادرست مصرف شوند پیشگیری کمتری خواهند داشت.
این قرص ها مانند هر داروی دیگری عوارضی دارد که گاهی میتوانند بسیار خطرناک باشند..
طبق گزارش محققان، احتمال لخته شدن خون در میان زنانی که از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده میکنند، کمی بیشتر است. از هر ۱۰۰۰۰ زنی که از قرصهای ضد بارداری حاوی استروژن استفاده میکنند، حدود ۱۰ نفر دچار لخته شدن خون میشوند.
گروه تحقیق در این مطالعه، بر روی داروهای ضد بارداری هورمونی رایج مانند قرصهای ضد بارداری، حلقههای واژینال و چسبهای پوستی تمرکز کردند.
این مطالعه شامل نمونههای خون گرفته شده از ۶۶ زن بود که در شش نقطه زمانی مختلف قبل و بعد از توقف استفاده از یکی از این داروهای ضد بارداری تحت نظر بودند. این نتایج با نمونههای خون گرفته شده از ۲۸ زن که از قرصهای ضد بارداری هورمونی استفاده نمیکردند، مقایسه شد.
نمونههای خون از نظر میزان برخی از فاکتورهای لخته شدن که میتوانند بر خطر لخته شدن در فرد تأثیر بگذارند، تجزیه و تحلیل شدند
بهترین روش مصرف به این صورت است که باید هر شب ۱ عدد به مدت ۲۱ روز مصرف کنید، سپس ۷ روز قرصی مصرف نکنید، طی این هفته شما پریود میشوید. شب پنجم پریود، مجددا باید شروع به مصرف قرص ال دی کنید..
محققان میگویند: «این نشانگرهای انعقادی طی یک تا دو هفته پس از توقف مصرف قرصهای ضدبارداری به سرعت کاهش یافتند و در هفته دوازدهم، همه نشانگرها مشابه گروه کنترل بودند.»
تیم تحقیق خاطرنشان کرد که ۸۰ درصد کاهش نشانگرهای زیستی مرتبط با لخته شدن خون در دو هفته اول پس از توقف قرصهای ضد بارداری هورمونی رخ داده است.
در نتیجه برای مصرف این قرص ها هیچ گاه سرخود عمل نکنید و حداقل با پزشک داروخانه مشورت کنید..