دستور پخت پاستا
انواع پاستا
پاستا یه نوع غذای ایتالیایی هست که از ترکیب آرد، آب و نمک تهیه میشه. برای تهیه رشته پاستا باید آرد و آب با هم مخلوط بشه تا زمانیکه یه ترکیب یکنواخت به دست بیاد. شکل پاستا معمولاً شبیه ماکارونی، اسپاگتی، فتوچینی، لازانیا و راویولی هست اما طعم و مزه متفاوتی داره.
سس مخصوص:
پاستا رو میتونین با انواع سسها و مواد تزیینی مختلف سرو کنین. سسهای پاستا انواع متفاوتی دارن که این بین سس پومودور (سس گوجه فرنگی)، سس آلفردو (سس شیرین و خامهای)، سس پستو (سس نعناع و بادام زمینی) و سس کربنارا (سس خامه و گوجه فرنگی) خیلی معروفن. همچنین، میتونین به پاستا موادی مثل گوشت، ماهی، مرغ، میوهها، سبزیجات و پنیر هم اضافه کنین. نوع پاستا به ذائقه هر فرد بستگی داره. در حال حاضر توی دنیا بیشتر از 20 نوع پاستا وجود داره.
مواد لازم:
پاستا یکی از غذاهای محبوب و پرمصرف در سراسر جهان هست و به دلیل طعم متنوع، آمادهسازی سریع و امکان ترکیب اون با انواع مواد غذایی، طرفداران زیادی داره. برای تهیه پاستا ساده، مواد لازم عبارتند از:
- آرد: معمولاً برای تهیه پاستا از آرد سفید استفاده میشه. البته شما میتونین از آرد گندم هم برای این مورد استفاده کنین.
- آب: برای ترکیب با آرد و تهیه خمیر پاستا، شما نیاز به آب دارین.
- نمک: برای افزودن طعم و مزه به خمیر پاستا، لازمه تا به خمیرتون نمک اضافه کنین.
این سه ماده، سه گزینه اصلی برای پخت پاستا ساده هستن. اما برای تهیه پاستاهای مختلف با سسها نیاز هست از مواد دیگهای هم بهره ببرین. یه سس ساده پاستا شامل مواد زیر میشه:
- روغن زیتون: از روغن زیتون میتونین در تهیه سسهای مختلف پاستا استفاده کنین. این روغن به سس طعم و عطر خاصی میده.
- سیر: سیر خرد یا رنده شده، به عنوان یکی از مواد اصلی سسهای پاستا استفاده میشه و طعم و مزه اون رو تحت تأثیر قرار میده.
- پیاز: پیاز سرخ شده هم میتونه به سس پاستا عطر و طعمی خوبی ببخشه.
- گوجه فرنگی: گوجه فرنگی تازه یا رب گوجه فرنگی ممکن هست در تهیه سسهای پاستا استفاده بشن.
- خامه: خامه یا شیر خامهای میتونن به سس پاستا اضافه بشن تا غلظت و طعمی کرمی به اون ببخشن.
- پارمزان رنده شده: پارمزان رنده شده یا پنیرهای دیگه مثل ریکوتا، پارمزانو و موتزارلا میتونن طعم خاصی به سس پاستا بدن و حالت کشسانی پاستا رو زیاد کنن.
- ادویهها و سبزیجات: ادویههایی مثل نمک، فلفل سیاه، رزماری، برگ بو، آویشن و سبزیجات مختلف مثل ریحان، تره، پیازچه و ... هم ممکن هست در سس پاستا استفاده بشن تا طعم خاصی به اون ببخشن.
طرز پخت پاستا:
طرز پخت پاستا به شکل ساده و معمولی به صورت زیر هست:
- آرد رو روی سطح کار و یا توی یه ظرف بزرگ بریزین و در وسط اون یک چاله کوچک ایجاد کنین.
- نمک رو داخل چاله تهیه شده در آرد بریزین.
- آب رو به تدریج به آرد اضافه کنین و همزمان با کمک دستهاتون یا یه قاشق چوبی، آرد رو با آب مخلوط کنین تا تبدیل به یه تیکه خمیری یکنواخت بشه. دقت کنین که هیچ گلولهای نباید توش باشه.
- خمیر رو روی سطح کار بذارین و به مدت حدود 10-15 دقیقه اون رو با دست خودتون ورز بدین. این کار به خمیر اجازه میده که لطافت بیشتری پیدا کنه.
- خمیر را به شکل یک توپ بزرگ در بیارین و با یک پارچه تمیز یا کاور پلاستیکی خوب بپوشونین. اجازه بدین خمیر به مدت حدود 30 دقیقه استراحت کنه.
- پس از استراحت، با استفاده از اره مخصوص خمیر رو برش بدین.
- داخل یه قابلمه بزرگ، آب رو جوش بیارین و به اون نمک اضافه کنین. سپس پاستاها رو داخل آب جوشان قرار بدین و بپزین. زمان پخت پاستا بستگی به نوع و ضخامت اون داره.
- پس از پخت، پاستا رو از داخل آب برداشته و به طور کامل آبکشی کنین.
- پاستا رو داخل بشقابها یا ظروف سرو قرار داده و با سس مورد نظر تزیین کنین. میتونین پارمزان رنده شده، سبزیجات تازه، روغن زیتون و سایر مواد تزئینی مورد علاقه خودتون رو روی پاستاها بریزین.
- پاستا رو باید در حالت گرم سرو کنین و لذت ببرین.
البته در نظر داشته باشین که دستور پخت پاستا میتونه متفاوت باشه اما موردی که در بالا بیان شده یک روش ساده و سریع هست.