هورمونهای خاصی که به طور طبیعی توسط بدن ساخته میشوند میتوانند در ایجاد سرطان سینه نقش داشته باشند. شواهد نشان میدهد که خطر ابتلا به سرطان سینه در افرادی که از روشهای کنترل بارداری هورمونی استفاده میکنند یا اخیراً استفاده کردهاند کمی بیشتر است. خطر کلی ابتلا به سرطان سینه در اکثر مصرفکنندگان کنترل بارداری هورمونی در ابتدا پایینتر است بنابراین افزایش اندکی خطر ممکن است در بیشتر موارد تأثیر قابل توجهی نداشته باشد. با این حال دوز کمتری از هورمونها نسبت به هورمونهای قدیمیتر است.
آیا قرصهای کنترل بارداری برای انواع سرطانها مفید هستند؟
شواهد نشان میدهد که انواع خاصی از کنترل بارداری هورمونی ممکن است به پیشگیری از انواع دیگر سرطان کمک کند. در مقایسه با افرادی که از قرصهای ضد بارداری هورمونی استفاده نکردهاند ممکن است:
- خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش دهید
- خطر ابتلا به سرطان آندومتر را کاهش دهد
- خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش دهد
آیا جایگزینهای غیر هورمونی برای کنترل بارداری وجود دارد؟
IUD غیرهورمونال (پاراگارد):
مقدار کمی مس آزاد میکند تا محیط رحم را برای اسپرم و تخمک سمی کند..
Phexxi:
ژلی که وارد واژن میشود تعادل pH آن را تغییر میدهد و رسیدن اسپرم به تخمک را دشوار میکند.
کلاهک دهانه رحم:
یک قطعه کوچک سیلیکونی که ورودی دهانه رحم را میپوشاند و از رسیدن اسپرم به تخمک جلوگیری میکند.
اسفنج:
یک دستگاه فوم پلی یورتان است که ورودی دهانه رحم را مسدود میکند و حاوی اسپرم کش برای از بین بردن اسپرم است.
دیافراگم:
یک کلاه پلاستیکی که دهانه رحم را میپوشاند و از تماس اسپرم با تخمک جلوگیری میکند.
اسپرم کش:
یک کرم یا ژل وارد شده در واژن که سرعت اسپرم را کندتر میکند و رسیدن آنها به تخمک را سختتر میکند (در صورت استفاده با کاندوم، دیافراگم، اسفنج و سایر انواع ضد بارداری مؤثرتر است).
مطالعات نشان دادهاند که برخی از کنترلهای هورمونی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. دادههای دیگر نشان میدهد که خطر برای اکثر افراد نسبتاً کم است. از آنجایی که خطر ابتلا به سرطان سینه هر فرد منحصر به فرد است و به عوامل متعددی بستگی دارد کارشناسان پیشنهاد میکنند خطرات و مزایای احتمالی را با یک پزشک ارزیابی کنید تا بهترین گزینه را برای شما انتخاب کنید.
نتیجهگیری:
سرطان سینه یکی از شایعترین سرطانهایی است که زنان با آن مواجه هستند بنابراین مهم است که از خطر ابتلا به این بیماری و سابقه خانوادگی خود آگاه باشید. آگاهی از خطر ابتلا به این بیماری به شما کمک میکند تا تصمیم بگیرید که آیا از کنترل بارداری هورمونی استفاده کنید یا خیر.
منبع: