اختلالات خود ایمنی:
هنگامی که شما یک بیماری خودایمنی دارید سیستم ایمنی بدن شما بخشی از بدن شما را با یک پاتوژن خطرناک اشتباه میگیرد. برخی از شرایط خودایمنی میتوانند باعث تعریق بیش از حد شوند از جمله تعریق شبانه. اگر موارد زیر را دارید ممکن است در خواب عرق کنید:
- بیماری گریوز
- سارکوئیدوز
- آرتریت روماتوئید
تب یکی دیگر از علائم شایع بیماری خودایمنی است که میتواند باعث عرق کردن شما شود. بیماریهای خود ایمنی مجموعهای از علائم خاص خود را دارند اما علائمی وجود دارد که در بسیاری از افراد مبتلا به آنها رایج است مانند:
- التهاب همراه با قرمزی و گرما
- دردهای عضلانی
- درد مفاصل
- دورههای تشدید علائم و دورههای خفیف یا حتی بدون علائم
برخی از سرطانها:
برخی از انواع سرطان به ویژه لنفوم هوچکین میتواند باعث تعریق شبانه شود. گفته میشود عرق کردن در خواب تنها نشانه سرطان نیست. افراد معمولاً علائم دیگری نیز دارند از جمله:
- تورم مداوم و بدون درد در غدد لنفاوی در گردن، زیر بغل یا کشاله ران
- تب بیدلیل که از بین نمیرود
- کاهش وزن ناخواسته
- خارش سرتاسر آن ممکن است شدید باشد
- خستگی
- تنگی نفس، سرفه یا ناراحتی در قفسه سینه
داروها:
برخی از داروهای تجویزی و بدون نسخه میتوانند عرق شبانه را به عنوان یک عارضه جانبی داشته باشند از جمله داروهای ضد افسردگی، مسدودکنندههای بتا، داروهای کولینرژیک، انسولین، درمان جایگزینی هورمون، تریپتانها و ویاگرا.
مکملهای غذایی:
مصرف برخی مکملهای غذایی مانند کلسیم و نیاسین میتواند باعث تعریق شود که ممکن است در شب هنگام خواب اتفاق بیافتد.
دیابت:
اگر دیابت دارید سطح قند خون شما میتواند باعث شود که بیشتر یا کمتر از حد معمول عرق کنید. برخی افراد زمانی که سطح قند خونشان خیلی پایین است (هیپوگلیسمی) بیشتر عرق میکنند (و حتی در خواب).
پرکاری تیروئید:
اگر به این بیماری مبتلا هستید بدن شما هورمون تیروئید بیش از حد تولید میکند. تعریق شبانه میتواند یکی ازعلائم پرکاری تیروئید باشد و همچنین میتواند باعث افزایش اشتها، لرزش، بیقراری، بزرگ شدن آشکار غده تیروئید (گواتر)، اضطراب و حرکات مکرر روده شود.
اختلالات عصبی:
برخی از بیماریهایی که بر سیستم عصبی شما تاثیر میگذارند میتوانند باعث تعریق شبانه شوند مانند دیس رفلکسی اتونومیک یا سیرنگومیلیا.
چگونه با تعریق در هنگام خواب مقابله کنیم؟
اگر در خواب عرق میکنید باید دلیل آن را پیدا کنید. هنگامی که متوجه شدید مشکل چیست میتوانید برای درمان آن تلاش کنید. در این بین چند کار وجود دارد که میتوانید برای مقابله با تعریق شبانه انجام دهید مانند:
- اتاق خواب خود را خنکتر نگه دارید
- استفاده از لباس خواب و ملافه ضد رطوبت
- لباس خواب سبکتر بپوشید یا بدون لباس خواب
- از مصرف الکل یا نوشیدنیهای گرم قبل از خواب خودداری کنید
- نوشیدن آب سرد
- درست قبل از خواب ورزش نکنید
نتیجهگیری:
عرق کردن در خواب همیشه دلیلی برای نگرانی نیست. گفته میشود تعریق شبانه نیز میتواند ناشی از شرایط پزشکی باشد که نیاز به درمان دارند. اگر در خواب اغلب عرق میکنید با پزشک خود صحبت کنید. آنها میتوانند بفهمند که چه چیزی باعث تعریق شبانه شما میشود.
منبع: