علائم آلرژی غذایی شامل کهیر، استفراغ، مشکل در تنفس، تورم لبها، زبان یا گلو، افت فشار خون یا ایست قلبی است. یک واکنش آلرژیک شدید آنافیلاکسی نامیده میشود. در اینجا نگاهی عمیقتر به علائم آلرژی غذایی و نحوه درمان آنها آورده شده است. آلرژنهای رایج غذایی عبارتند از بادام زمینی، مغزهای درختی (مانند بادام هندی، بادام، فندق)، تخم مرغ، شیر، گندم، سویا، کنجد، غذاهای دریایی، سولفیتها (مواد نگهدارنده) و خردل. اما از نظر پزشکی ممکن است به هر پروتئین غذایی حساسیت داشته باشید.
تفاوت بین آلرژی غذایی و عدم تحمل چیست؟
عدم تحمل غذایی زمانی رخ میدهد که شما در هضم غذا مشکل دارید. یک عدم تحمل غذایی رایج عدم تحمل لاکتوز است که در آن بدن شما نمیتواند به درستی لاکتوز (قند موجود در شیر) را به دلیل کمبود لاکتوز (آنزیمی که آن را تجزیه میکند) هضم کند. به عنوان مثال خوردن کره بادام زمینی و قرار گرفتن در معرض آن حتی به مقدار کم میتواند باعث واکنش بالقوه تهدیدکننده زندگی شود که ممکن است پوست و دستگاه تنفسی را درگیر کند. سیستم قلبی عروقی و گوارشی هم ممکن است دچار اختلالاتی شوند و در مقابل عدم تحمل لاکتوز تنها بر سیستم گوارشی تأثیر میگذارد و بسیاری از افراد هنوز هم میتوانند مقادیر کمی لاکتوز را تحمل کنند.
چگونه از غذاهای آلرژیزا دوری کنیم؟
کودکانی که در معرض خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی هستند و آنهایی که اگزما شدید یا آلرژی به تخم مرغ دارند اگر شش گرم بادام زمینی بخورند سه درصد احتمال دارد که تا سن پنج سالگی آلرژی پیدا کنند.
آیا آلرژیهای غذایی درمان میشوند؟
ایمونوتراپی خوراکی برای درمان آلرژی مفید هستند زیرا مقدار غذایی که فرد میتواند قبل از بروز واکنش آلرژیک بخورد را افزایش میدهد. در ایمونوتراپی خوراکی بیمار به منظور تغییر پاسخ ایمنی روزانه مقدار تدریجی غذا را مصرف میکند. تحقیقاتی که در پس ایمونوتراپی وجود دارد از نظر کیفیت بسیار خوب است بنابراین تعداد بیشتری از ما این کار را انجام میدهیم.
منبع: