برخی از روشهای پیشگیری از بارداری میتوانند به طور کامل پریود شما را متوقف کنند در حالی که برخی ممکن است فقط بر روی جریان خون تأثیر بگذارند. روشهای خاصی برای جلوگیری از بارداری نیز موجود است که به هیچ وجه بر دورههای شما تأثیر نمیگذارد. بنابراین باید با متخصص زنان خود صحبت کنید تا به شما در انتخاب بهترین گزینه کمک کند.
روشهای پیشگیری از بارداری چه تأثیری بر چرخه قاعدگی شما میگذارد؟
قرصهای ضد بارداری:
قرصهای ضد بارداری حاوی هورمونهایی هستند که تخمکگذاری را متوقف میکنند. برخی از قرصهای ضد بارداری به کاهش خونریزی شدید معروف هستند در حالی که قرصهای دیگر قاعدگی را به طور کامل از بین میبرند. از این قرصها میتوان برای تسکین درد شدید پریود و سندرم پیش از قاعدگی نیز استفاده کرد. خانمهایی که از قرصهای ضدبارداری استفاده میکنند ممکن است چرخههای نامنظم و لکههای خفیف بین دورههای قاعدگی داشته باشند اما معمولاً پس از چند ماه مصرف قرصها متوقف میشود.
قرص اورژانسی:
اگر در موقعیتی هستید که به طور تصادفی باردار شدهاید بهترین گزینه مصرف یک قرص اورژانسی ضد بارداری به نام قرص صبح و بعد از ظهر برای پایان دادن به بارداری است. با این حال به یاد داشته باشید که قرص فقط در صورتی مؤثر است که ظرف 72 ساعت پس از مقاربت مصرف شود. احتمالاً زودتر یا دیرتر از حد معمول پریود خواهید شد زیرا قرص به طور کامل تخمکگذاری و لقاح را متوقف میکند یا به تأخیر میاندازد.
آی یو دی هورمونی:
آی یو دی هورمونی به این صورت عمل میکند که با نازک شدن پوشش رحم و ضخیم شدن مخاط دهانه رحم مانع از ورود اسپرمهای مردانه به بدن زنان میشود. این روش به طور قابل توجهی دردهای پریود و علائم قبل از قاعدگی را کاهش میدهد. علاوه بر این در چند ماه اول دورههای سبکتر و مقداری لکهبینی بین پریودها را تجربه خواهید کرد. همچنین میتوانید ماهها بعد از IUD هورمونی پریود نشوید.
تزریق واکسن ضد بارداری:
واکسن ضد بارداری تزریقی از هورمون پروژسترون است که از بارداری ناخواسته برای حدود سه ماه جلوگیری میکند. برای جلوگیری از تخمکگذاری و جلوگیری از ورود اسپرم به رحم باید هر سه ماه یک بار واکسن تزریق کنید. واکسنهای ضد بارداری احتمالاً قاعدگی را با خونریزی و لکه بینی ناگهانی بسیار نامنظم میکند. برعکس برخی از زنان ممکن است دورههای خفیفتری را بعد از واکسنهای کنترل بارداری تجربه کنند.
آیا روشهای پیشگیری از بارداری وجود دارد که بر چرخه قاعدگی تأثیری نداشته باشد؟
روشهای پیشگیری از بارداری که بر چرخه قاعدگی شما تأثیر نمیگذارد شامل کاندوم مردانه و کلاه دهانه رحم است. اگر ترجیح میدهید این روشها را انتخاب کنید باید به خاطر داشته باشید که در هر بار رابطه جنسی از آنها استفاده کنید تا از بارداری ناخواسته جلوگیری کنید. این روشهای جلوگیری ضد بارداری باید به درستی استفاده شوند تا اثربخش باشند.
نتیجهگیری:
اگرچه معمولاً استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری که باعث میشود پریودتان را از دست بدهید بیخطر تلقی میشود اما همچنان باید با پزشک خود مشورت کنید تا به شما کمک کند انتخاب کنید که آیا این بهترین گزینه برای ایمن بودن است یا خیر. اگر نمیخواهید دورههای قاعدگی شما تحت تأثیر قرار گیرد توصیه میشود کاندومهای مردانه و زنانه را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که قبل از تصمیمگیری نهایی تمام عوامل و عوارض جانبی را در نظر بگیرید.
منبع: