ارزش غذایی سیب با پوست چه قدر است؟
پوره سیب تهیه شده با یک سیب کامل (یک سیب با پوست) تقریباً مواد مغذی مشابهی دارد. با این حال اگر از یک سیب پوست کنده برای تهیه پوره استفاده کنید ممکن است مواد مغذی تغییر کند و فیبر بیشتری داشته باشد.چگونه پوره سیب را برای نوزادان درست کنیم؟
- موادلازم:1 سیب متوسط
½ فنجان آب
پودر دارچین
طرزتهیه:
سیب را تمیز بشویید.
پوست را جدا کنید. دانهها را برداشته و سیب را به صورت مکعبهای کوچک خرد کنید.
یک قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و سیبهای خرد شده را درون آن قرار دهید.
آب بریزید تا سیبها کاملاً پوشانده شوند. اطمینان حاصل کنید که گرما خیلی زیاد نیست.
ظرف را با درپوش بپوشانید و اجازه دهید تکههای سیب حدود 15 دقیقه بپزند.
بعد از 15 دقیقه درب ظرف را بردارید و ببینید آیا قطعات سیب کاملاً لطیف هستند. شما باید بتوانید یک چاقو را از طریق قطعات سیب وارد کنید.
هنگامی که احساس کردید تکههای سیب پخته شده اند حرارت را خاموش کرده و آنها را از ماهیتابه بردارید.
با قاشق بزرگ سیب ها را کاملا له کنید. داخل مخلوط کن بریزید و با قوام دلخواه مخلوط شود. برای رقیق شدن پوره می توانید آب اضافه کنید.
آن را با تزیین دارچین آسیاب شده (اختیاری) برای کودک خود سرو کنید.
پوره سیب چه فایدهای برای نوزادان دارد؟
سیب غنی از چندین عنصر ریز مغذی، فیبر غذایی و مواد شیمیایی گیاهی مانند کوئرستین، کاتچین، فلوریدزین و اسید کلروژنیک است. همه این مواد شیمیایی دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی هستند. در زیر برخی از مزایای خاص کودک شما با مصرف منظم پوره سیب قابل استفاده است:1- وزن سالم:
مصرف منظم سیب با کاهش خطر چاقی همراه است. تحقیقات نشان داده است که تأثیر مثبت سیب بر وزن در کودکان دو ساله قابل مشاهده است.
2- سلامت روده:
پوره سیب به دلیل بافتی که دارد بر روی سیستم هضم کودک آسان است. علاوه بر این فیبر غذایی را فراهم میکند که به حفظ میکروبیوتای روده کمک کند.
3- مصونیت:
پوره سیب به دلیل وجود عناصر ریز مغذی مانند ویتامین C که به تقویت ایمنی کمک میکند میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.
4- سلامت کلی:
پوره سیب حاوی مقدار قابل توجهی عناصر ریز مغذی ضروری مانند پتاسیم، فسفر، سدیم و منیزیم است. همچنین حاوی ترکیبات فعال زیستی است که دارای آنتی اکسیدان هستند.
چگونه از پوره سیب نگهداری کنیم؟
نوزادان همیشه باید از مواد غذایی تازه تغذیه شوند. با این حال در بعضی مواقع ممکن است لازم باشد مواد غذایی را برای استفاده بعدی ذخیره کنید.پوره تازه را در یک ظرف ضد هوا نگهداری کنید.
قبل از نگهداری پوره ظرف را استریل کنید.
ظرف را با تاریخ آماده سازی برچسب زده و پوره را بیش از سه روز نگه دارید.
اگر می خواهید پوره را به مدت یک هفته یا بیشتر ذخیره کنیدیا آن را فریز کنید.
پوره یخ زده را میتوان با گرم كردن آن روی اجاق گاز به نوزاد داد.
دستور العمل پوره سیب برای نوزادان:
هنگامی که کودک شما به خوردن پوره سیب عادت کرد میتوانید غذاهای دیگر را به آن اضافه کنید. برخی از گزینههایی که میتوانید امتحان کنید کدو تنبل، سیب زمینی شیرین، موز، جو دوسر و غیره است. در زیر چند دستورالعمل ساده وجود دارد که از خوبی پوره سیب استفاده می کنند.
- پنکیک سیب:
پنکیکهای سیب بعد از هفت ماهگی انتخاب خوبی برای نوزادان هستند. اگر کودک شما علائمی از آمادگی نشان داد پس می توانید در شش ماهگی نیز کودک خود را پنکیک سرو کنید.
موادلازم:
آرد فنجان
2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
1 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
نمک دریا ½ پیمانه
پودر دارچین ¼ پیمانه
1 فنجان شیر کامل چربی
½ فنجان پوره سیب
روغن زیتون ارگانیک
طرز تهیه:
یک قابلمه برداشته و روی شعله متوسط قرار دهید.
در همین حال تمام مواد خشک (آرد، شکر، بکینگ پودر، نمک و پودر دارچین) را در یک کاسه مخلوط کنید.
شیر و پوره سیب را به مخلوط اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. بگذارید مخلوط حدود پنج دقیقه بماند. قوام مخلوط یا خمیر را با آب تنظیم کنید. باید صاف باشد اما آبریزش و خمیر نباشد.
با آماده شدن خمیر، خمیر را روی تابه بریزید. آن را بپزید تا ته آن قهوه ای طلایی شود. پنکیک را به آرامی برگردانید و طرف دیگر آن را نیز بپزید.
نتیجه گیری:
پوره سیب افزودنی خوبی برای رژیم غذایی کودک شما است. مصرف منظم آن در مقادیر متوسط فواید سلامتی بسیاری دارد. با این حال باید تازه تهیه شود و باید در زمان تعیین شده استفاده شود. میتوانید میوههای پوره شده یا پورههای سبزیجات یا غلات را اضافه کنید. تقریباً با هر ماده غذایی همراه خواهد بود.
منبع: www.momjunction.com