دو هفته اول ماه نهم
در این زمان می توان حبوبات را نیز به سوپ شیرخوار اضافه کرد.
معمولا از عدس و ماش که هضم آسان تری دارند شروع می کنند.
در صورت امکان می توان جوانه عدس یا ماش را به محتویات سوپ اضافه نمود.
در مورد سایر حبوبات مثل لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و... بهتر است قبلا آنها را خیس کرده پوستشان را جدا نموده و بعد از پختن به سوپ اضافه نمود.
هر سه روز یک بار می توان نوع حبوبات را تغییر داد.
اگر از آرد حبوبات استفاده می شود یک قاشق مرباخوری سر صاف کافی است.
اضافه کردن کره یا روغن مایع به سوپ به مقدار یک قاشق مرباخوری برای شیرخوارانی که خوب وزن نمی گیرند مجددا توصیه می شود.
دو هفته دوم ماه نهم
در این هفته، میوه به صورت آب میوه تازه و تهیه شده در منزل و از میوه های فصل و اول به مقدار یک قاشق مرباخوری در روز همراه با یک قاشق مرباخوری آب سالم و ساده شروع شده و کم کم به 6 قاشق مرباخوری آب میوه خالص می رسد. آب میوه را می توان بعد از فرنی یا حریره ساعت 10 صبح داد.
برنامه غذایی شیرخوار در اواخر ماه نهم
صبح |
10 صبح |
ظهر |
عصر |
شب |
3 قاشق مربا خوری فرنی یا حریره+ نصف زرده تخم مرغ |
3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره یا پوره+ 6 قاشق مرباخوری آب میوه فصل |
3 تا 6 قاشق مربا خوری سوپ+ 2 تا 4 قاشق مرباخوری ماست |
3 قاشق مربا خوری پوره یا فرنی یا حریره |
3 تا 6 قاشق مربا خوری سوپ+ 2 تا 4 قاشق مرباخوری ماست |
توجه:
تا یک سالگی استفاده از کیوی، انواع توت (توت سفید، توت فرنگی، تمشک)، خربزه، آلبالو، و گیلاس به علت ایجاد حساسیت در شیرخوار، توصیه نمی شود.
منبع: تغذیه شیرخواران از 6 تا 12 ماهگی
انجمن ترویج و تغذیه با شیر مادر
نظرات شما
جدیدترین پرامتیازترین