2783
تغذیه تکمیلی و عادت غذایی سالم

تغذیه تکمیلی و عادت غذایی سالم

1399/04/21 بازدید42424

همه ما به‌خوبی می‌دانیم که در روز باید ۵ وعده سبزیجات و انواع میوه بخوریم. آیا این قانون در مورد شیرخواران هم صحیح است؟ من از تغذیه چیزی نمی‌دانم، برای همین فکر می‌کنم به چند توصیه نیاز داشته باشم.

«سوپت را بخور تا خوبِ خوب بزرگ و قوی شوی»، «اگر می‌خواهی سالم و خوش‌هیکل باشی باید همه سبزیجاتت را بخوری». کدام‌یک از ما بارها و بارها این حرف‌ها را برای تشویقمان به این که عادات غذایی سالمی داشته باشیم، شنیده‌ایم؟ خود شما نیز از دفعاتی که قرار است در هفته‌های پیش رو بارها و بارها همین جمله‌ها را برای فرزندتان که پوره لوبیا سبز را با عصبانیت نگاه می‌کند یا به‌صورت خودکار کلم بروکلی‌هایی که با عشق برای او آماده کرده‌اید را از دهانش بیرون تف می‌کند، استفاده کنید، شگفت‌زده خواهید شد! همه این اتفاقات برای این است که عادات غذایی سالم با شروع تغذیه تکمیلی و معرفی انواع غذای جامد به کودکان شروع می‌شود. اگرچه لازم است تکلیف یک مورد را از همین الآن روشن کنیم: یاد دادن عادات غذایی سالم به فرزندتان قرار نیست جاده‌ای صاف و راحت باشد.

مروری بر رژیم غذایی کودک در دوره تغذیه تکمیلی

  • سیستم گوارش کودک تا سن ۲ سالگی بالغ و کامل می‌شود، این در حالی است که بسیاری از کودکان ۱۳ تا ۱۸ ماهگی همان غذایی را می خورند که والدینشان می‌خورند! این کار باعث بروز اختلالاتی در معده می‌شود که یکی از اساسی‌ترین پایه‌های سیستم ایمنی بدن است .
  • درصد قابل ملاحظه ای از کودکان بین ۶ ماه تا ۲ سال از کمبود آهن و نهایتا کم خونی فقر آهن رنج می‌برند.
  • مقدار جذب پروتئین و انواع غذاهای مهم برای رشد کامل اعضا و ارگان‌های بدن (گوشت، ماهی و بخصوص انواع تخم پرندگان) در کودکان ۶ و ۳۶ ماهه بسیار بالاست. همین امر باعث می‌شود فرزند شما اضافه وزن داشته باشد که ممکن است در آینده نیز منجر به بروز چاقی در دوران کودکی شود. مقدار کافی و مناسب پروتئین تا ۱۲ ماهگی حدود ۲۰ گرم در روز است و تا ۳ سالگی نیز به حدوداً ۳۰ گرم در روز افزایش می‌یابد.
  • بیش از نیمی از کودکان، بیش از اندازه غذای شیرین مصرف می‌کنند.
  • پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ۵ تا ۱۵% از نوزادان ۳ تا ۱۸ ماهه و بیش از ۲۰% از کودکان ۱۸ تا ۲۴ ماهه، به‌اندازه کافی کلسیم دریافت نمی‌کنند.

قوانین و اصول پایه‌ای تغذیه از ۶ یا ۸ ماهگی به بعد

  • ۴ وعده غذایی در روز که حاوی مقادیر متعادلی از انواع کربوهیدرات‌ها، پروتئین، میوه، سبزیجات، فرآورده‌های لبنی و غلات است و یک وعده غذایی سبک حدود ساعت ۴ بعد‌از‌ظهر.
  • هیچ میان وعده‌ای در میان وعده‌های اصلی غذا نباید مصرف شود. اگر هم فرزند شما در طول روز و یا شب کمی احساس گرسنگی می‌کند، به آن‌ها یک فنجان و یا بطری آب بدهید و مقدار پروتئین وعده بعدی آن‌ها را کمی افزایش دهید.
  • برای آشنایی بهتر آن‌ها با انواع طعم و مزه‌ها بهتر است

مقاله کامل تغذیه تکمیلی و عادت غذایی سالم را مطالعه کنید.

 

ارسال نظر شما

login captcha

باسلام. دخترمن 18ماهشه قدش رشد نمیکنه چه چیزایی براش خوبه شیرخودمومیخوره 

2788

پربازدیدترین ها