بسیاری از علاقهمندان به حسابداری با این نیت که روزی به یک حسابدار موفق تبدیل شوند، وارد این رشتهی پرطرفدار میشوند. اما متاسفانه برخی از آنها در اواسط راه انگیزهی خود را از دست میدهند و دیگر تمایلی به ادامهی مسیر نخواهند داشت. به راستی چه اتفاقی برای این افراد میافتد که اینگونه عقب نشینی میکنند؟ شاید آنها هنوز به درک درستی از مفهوم موفقیت در ذهن خود دست نیافتهاند. چرا که موفقیت و پیروزی به معنای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده و در مدت زمان مشخص میباشد. بر اساس این تعریف اگر یک حسابدار جوان و بی تجربه ایمان داشته باشد که دست یافتن به هدف منطقی که در ذهن دارد حتمی است، قطع به یقین روزی جزء یکی از بهترینهای رشتهی خود خواهد شد. البته باید در نظر داشت که داشتن یک برنامهی صحیح و اصولی در راستای اهداف طراحی شده، مسیر موفقیت را هموارتر مینماید.
وقت گذاشتن مستمر جهت دستیابی به مهارتها و تخصصهای لازم در واقع اولین گام برای تبدیل شدن به یک حسابدار موفق ضروری میباشد. توانایی درک عمیق در مورد گزارشهای سود و زیان، گردش وجوه نقد، تحلیل عمیق ترازنامهها، ارزیابی سیستمهای گزارش مالی شرکت، محاسبهی قیمت تمام شده به روش جدید از جمله مواردی هستند که باید برای متخصص شدن در حسابداری آنها را فرا گرفت. بنابراین اگر میخواهید به عنوان یک حسابدار حرفهای مشغول فعالیت شوید و در کار خودتان پیشرفت کنید، باید قادر به اجرای خدمات حسابداری انواع مشاغل و شرکتها باشید. از همین حیث میتوان گفت که موفقیت در این مسیر از آن کسانی خواهد بود که همواره به دنبال ارتقای دانش و اطلاعات حسابداری در خودشان هستند. ثبتنام و شرکت در دورههای آموزش آنلاین حسابداری که مورد نیاز بازار کار میباشند و یا استفاده از چندین فیلم آموزشی در این زمینه بسیار کمک کننده خواهد بود.
داشتن ذهن تحلیلگرانه چگونه از شما یک حسابدار موفق خواهد ساخت؟
در دنیای امروز که تکنولوژی با سرعت چشمگیری رو به پیشرفت میباشد، اغلب کارها به سمت اتوماسیون شدن پیش میروند. شغل حسابداری هم از این قاعده مستثنی نبوده و ظهور نرمافزارهای پیشرفته در این عرصه موجب شده تا امروزه حتی یک اپراتور سادهی کامپیوتر هم قادر به انجام امور حسابداری در شرکتها باشد. او میتواند تنها با وارد کردن اطلاعاتی در سیستم، گزارش و اسناد مختلف حسابداری را صادر کند و همچنین به آمادسازی صورتهای سود و زیان بپردازد. شاید بگویید با این تفاسیر دیگر نیازی به داشتن دانش عمیق حسابداری نمیباشد و هر کسی از عهدهی این کار برخواهد آمد. اما باید بگوییم که آنچه که مورد نیاز کارفرمایان میباشد و میتواند موفقیت کسب و کار آنها را تضمین نماید، حضور یک تحلیلگر مالی است که در کار خودش خبره باشد. مسلم است که تنها افراد متخصص و تمام عیار در حسابداری قادر به انجام این وظیفهی مهم میباشند.
با توجه به موارد گفته شده نقش یک حسابدار موفق در تحقق استراتژیهای هر سازمان بزرگ و کوچکی برای رسیدن به اهداف و مقاصد پیشبینی شدهی آنها بسیار مهم و حیاتی میباشد. با این وجود متاسفانه بسیاری از استارتاپها و شرکتها از حضور این نقش تاثیرگذار در مجموعهی خود غافل میشوند و تمرکز اصلی خود را بر روی تبلیغات و فروش میگذارند. در صورتی که شناخت نقاط ضعف شرکتها از نظر مالی و ارائهی راهکارهای مناسب، آنها را از مواجه شدن با شرایط بحرانی و سخت مصون خواهد داشت. نقش حسابداران در انجام برآوردهای مالیاتی، پیشبینی جریانهای نقدی و برنامهریزی برای فروش و تعیین قیمت محصولات در راستای موفقیت و افزایش بازدهی شرکتها را هرگز نمیتوان انکار کرد. آنها همچنین قادر به شناسایی، اندازهگیری، جمعآوری، سنجش، آنالیز، ارائهی دادههای مالی و تشخیص فعالیتهایی که ارزش افزوده تولید نمیکنند، میباشند. برآورده کردن چنین نیازهایی تنها حضور یک حسابدار حرفهای را میطلبد.
خصوصیات فردی حسابدارن موفق و حرفهای را بشناسید!
یک حسابدار موفق علاوه بر ویژگیهای تخصصی همچون آشنایی با قوانین مالی، مالیاتی و تجاری باید از یک سری مهارتهای فردی نیز برخوردار باشد. یکی از این مهارتهای مهم، مدیریت پول میباشد. در واقع این افراد در زندگی شخصی خود نیز مدیران مالی خوبی هستند و هرگز ولخرجی نمیکنند. بنابراین در مدیریت بودجههای شخصی و سازمانی بسیار حرفهای عمل میکنند. آنها همچنین از دقت و تمرکز بالایی برخوردار هستند و از آنجایی که در کار خود با مشغلههای بسیاری مواجه میباشند، از زمان خود به بهترین نحو استفاده مینمایند و حداکثر استفاده را میبرند. علاوه بر اینها، حسابداران خبره جهت برقراری ارتباط با سهامداران و مدیران شرکتها و سازمانهایی نظیر مالیات، بیمه و همچنین انجام تفسیر گزارشات حسابداری و ارائهی آنها، از مهارتهای ارتباطی و نوشتاری خوبی برخوردار هستند. آنها این مهارتها را روز به روز در خود گسترش داده و از موقعیتهای مختلف برای رشد استفاده میکنند.
هدفتان را بنویسید تا اتفاق بیافتد!
با رعایت موارد گفته شده، علاقهمندان به رشتهی حسابداری میتوانند خود را به سمت موفقیت و کامیابی سوق دهند و پلههای ترقی را یکی پس از دیگری طی کنند. توصیهی ما به تمام کسانی که آرزو دارند تا روزی به عنوان یک حسابدار موفق اسمشان بر سر زبانها باشد، این است که اهدافشان را بر روی کاغذی بنویسند. اگر چه تحقیقات معتبر نشان میدهد که ۹۷ درصد افراد اهداف و برنامههای خود را نمینویسند، اما بد نیست بدانید که نوشتن هدفهای بزرگ و تمرکز بر آنها در موفقیت افراد تاثیر به سزایی خواهد داشت. پژوهشگران اعلام کردهاند که افراد در طول روز چیزی حدود ۵۰ هزار فکر مختلف از سر میگذرانند. درحالیکه تنها حدود ۵ تا ۱۰ هدف را در سر میپرورانند و اگر هدفی یادداشت نشود، به مرور بین افکار دیگر کمرنگ و کمرنگتر خواهد شد. پس جایی برای خودتان بنویسید، من به یک حسابدار موفق تبدیل خواهم شد!