چه زمانی میتوان صدای قلب جنین را شنید؟
در حین بارداری، در اولین سونوگرافی، صدای قلب جنین را در هفته 6 بارداری میتوانید بشنوید. با انجام سونوگرافی واژینال قلب جنین شما قابل تشخیص است. پزشک شما همچنین میتواند با سونوگرافی داپلر به تشخیص ضربان قلب جنین برسد. اما برخی اوقات ممکن است حدود هفته 6 بارداری نتوانید صدای قلب جنین را بشنوید و شاید لازم باشد تا هفته 10 تا 12 بارداری صبر کنید تا یک ضربان قلب سالم را بشنوید.ضربان قلب جنین چطور محاسبه میشود؟
روش محاسبه ضربان قلب جنین ساده است. باید تعداد ضربان قلب را در 15 ثانیه بشمارید و آن را ضرب در 4 کنید. این تعداد ضربان قلب را در یک دقیقه یا 60 ثانیه به شما نشان میدهد. همچنین میتوانید ضربان قلب را 10 یا 20 ثانیه بشمارید و به ترتیب به 6 یا 3 ضرب کنید تا به مدت 60 ثانیه برسید. بیشتر بخوانید: تعیین جنسیت از روی ضربان قلب جنین امکانپذیر است؟میزان عادی ضربان قلب جنین چقدر است؟
ضربان قلب طبیعی جنین بین 120 تا 160 ضربان در دقیقه است. اما این ممکن است مطابق با حرکت جنین، متفاوت باشد. ضربان قلب کودک ممکن است در طول روز نوسان داشته باشد و حتی تا 180 یا 190 افزایش پیدا کند. این برای نوزادان طبیعی است. با این حال، در صورت نگرانی از ضربان قلب کودک، میتوانید برای اطمینان به پزشک مراجعه کنید.صدای ضربان قلب جنین چطور است؟
بیشتر خانمها میگویند ضربان قلب جنین مانند صدای گالوپ اسب است. ضربان قلب جنین بسیار سریع است و اگر کسی از مانتیور استفاده کند میتواند شمارش آن راحتتر باشد. اگر میخواهید در خانه مانیتورینگ انجام دهید ممکن است ضدای تند و تیزی را هم بشنوید. با این حال این صدای خون است که از طریق رگهای رحمی جاری میشود.ضربان قلب سالم جنین چگونه است؟
اگر ضربان قلب جنین را به درستی میشنوید و ضربان قلب نرمال است به این معنی است که او ضربان قلب سالمی دارد و این نشانهای است که او به درستی در حال رشد است. اگر ضربان قلب جنین را در هفته 7 یا هفته 8 بارداری بشنوید، همچنین نشان میدهد که وی طبق برنامه در حال رشد است و از سلامت کامل برخوردار است. ضربان قلب سالم جنین همچنین احتمال سقط جنین را کاهش میدهد.راههای مختلف برای شنیدن ضربان قلب جنین در بارداری
ضربان قلب جنین را میتوان با کمک ابزارها و برنامههای مختلف شنید. برخی از این راهها عبارتند از:- استتوسکوپ: یکی از سادهترین راههای گوش دادن به ضربان قلب کودک، استفاده از استتوسکوپ است. یک استتوسکوپ با کیفیت خوب میتواند به شما در شنیدن ضربان قلب جنین در حدود هفته 18 تا 20 بارداری کمک کند. تقریبا در این زمان ضربان قلب جنین به اندازه کافی قوی خواهد بود که بتوانید با استتوسکوپ بشنوید. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که استتوسکوپ را روی شکم خود قرار دهید و آن را به آرامی حرکت دهید تا اینکه ضربان قلب قووی را بشنوید. در ضمن برای امتحان کردن این روش باید صبور باشید. اگر ضربان قلب جنین به اندازه کافی قوی نباشد، ممکن است به اندازه کافی قوی نباشد.
- اپ موبایل: این فناوری باعص شده است که والدین راحتتر ضربان قلب جنین را گوش دهند. اکنون صدها برنامه در دسترس است که میتوانید در تلفن هوشمند خود دانلود کنید و این امکان را برای شما فراهم میکند که ضربان قلب جنین را بشنوید. برخی از برنامهها گزینه ضبط ضربان قلب را نیز ارائه میدهند. میتوانید ضربان قلب جنین را ضبط کرده و آن را برای خانواده یا دوستانتان پخش کنید. هنگامی که ضربان قلب جنین قویتر است در مراحل بعدی بارداری برنامهها قابل اطمینانتر هستند. با این حال، برخی از والدین از این روش اجتناب میکنند زیرا اشعه تلفن همراه میتواند برای سلامت جنین مضر باشد.
- مانیتور جنین: حتی میتوانید یک مانیتور ضربان قلب جنین خریداری کنید تا به ضربان قلب او در خانه گوش دهید. شما میتوانید یکی از انواع ارزان قیمت را انتخاب کنید تا بتوانید بین قرارهای معاینه پزشکی نیز در خانه صدای قلب جنین را بشنوید. با وجود این تا پنجمین ماه بارداری شما قادر به ضربان قلب نخواهید بود زیرا این مانیتورها به اندازه دستگاههای مورد استفاده پزشکان قوی نیستند. قبل از خرید مانیتور ضربان قلب جنین برای استفاده در خانه میتوانید با پزشک مشورت کنید.
- داپلر جنین: پزشک ممکن است از یک داپلر جنین برای تشخیص ضربان قلب در هنگام معاینه منظم استفاده کند. این دستگاه از یک پروب کوچک است که پزشک روی شکم شما قرار میدهد و پس از تشخیص ضربان قلب، ضربان قلب را با استفاده از امواج صوتی تقویت میکند. این روند کاملا بدون درد است. داپلر میتواند ضربان قلب جنین در رحم را در اوایل هفته 9 یا 10 بارداری تشخیص دهد. با این حال حتی ممکن است در برخی موارد تا هفته 12 بارداری طول بکشد.
- سونوگرافی: پزشک شما ممکن است یک سونوگرافی اولیه تعیین کند تا به شما کمک کند ضربان قلب جنین را در هفته هشتم بارداری بشنوید. این کار معمولا در صورت داشتن بارداری پرخطر انجام میشود تا عوارض زودهنگام تشخیص داده شده و براساس آن درمان انجام شود.
آیا استرس میتواند ضربان قلب جنین را تحت تاثیر قرار دهد؟
مطالعات نشان داده است که استرس و اضطراب میتواند منجر به تغییر در ضربان قلب و فشار خون مادر باردار شود که به نوبه خود میتواند بر ضربان قلب جنین اثر بگذارد. همچنین مطالعاتی صورت گرفته است که استرس را با کمبود وزن هنگام تولد نوزاد و تولد زودرس در نوزادان مرتبط میکند. استرس در دوران بارداری همچنین ممکن است تاثیر ماندگاری بر عملکرد و رشد شناختی جنین در اواخر زندگی داشته باشد.بسیاری از زنان باردار در دوران بارداری دچار استرس میشوند. آنها دائما از رشد جنین و نتیجه بارداری به عنوان یک عامل استرس زا یاد میکنند. غالبا این مادران با نظارت بر ضربان قلب و سلامتی جنین با استفاده از داپلرهای جنین میتوانند بر این استرس غلبه کنند.