شیرینی نخودچی
یکی از پرطرفدارترین شیرینیها برای روزهای عید شیرینی نخودچی است. این شیرینی خوشمزه دستور پخت سادهای دارد و اگر تمام نکاتش را رعایت کنید یک شیرینی نخودچی عالی تحویل میگیرید. شما میتوانید به راحتی از پس پخت آن بربیایید نگران نباشید. بیشتر بخوانید: طرز تهیه 3 مدل شیرینی عیدمواد لازم:
- آرد نخودچی: یک کیلوگرم
- روغن جامد:500 گرم
- پودر قند: 500 گرم
- پودر قند را الک کنید. بعد روغن را اضافه کنید و چند دقیقه با همزن بزنید تا حالت کرم مانند پیدا کند.
- آرد نخودچی را هم جداگانه الک کنید و در دو مرحله اضافه کنید و با دست ورز بدهید. خمیر نسبتا سفتی به دست میآید. خمیر را در نایلون بگذارید. اگر عجله ندارید خمیر را یک تا دو روز استراحت دهید.
- سپس خمیر را روی یک سطح صاف به قطر 5 تا 7 میلیمتر باز کنید و با قالب دلخواه قالب بزنید و با فاصله در سینی فر بچینید.
- فر را با دمای 170 درجه از قبل گرم کنید و نخودچیها را 25 دقیقه در فر بپزید.
- حتما خمیر را به مدت یک یا دو روز در یخچال استراحت بدهید سپس قالب بزنید.
- برای اینکه خمیر هنگام وردنه کردن به وردنه نچسبدیک نایلون روی خمیر بگذارید.
- قالب را هر بار در آرد بزنید و سپس قالب بزنید تا خمیر به قالب نچسبد.
- هنگام پخت کافی است کمی رنگ نخودچیها عوض شود، مراقب باشید شیرینی تیره نشود.
- بعد از خارج کردن از فر تا زمانی که نخودچیها سرد نشده به آنها دست نزنید.
- برای تزیین میتوانید از خلال پسته یا زعفران استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید به این ترکیب پودر هل هم اضافه کنید.
برشتوک با تاپینگ شکلات
این شیرینی خوشمزه نیازی به فر ندارد و به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید. این شیرینی چند ویژگی دارد، اول اینکه خوشمزه است، دوم اینکه راحت حاضر میشود و در نهایت اینکه بنا به اندازه قالبتان میتوانید با مقدار کمی از مواد کلی از این شیرینی تهیه کنید.مواد لازم:
- شکلات تختهای: به مقدار کافی
- آرد نخودچی: 180 گرم
- پودر قند: 75 گرم
- روغن جامد: 90 گرم
- شکلات را به روش بن ماری آب کنید (روی بخار کتری در حال جوش) و یک سوم قالبهای سیلیکونی شکلات را با آن پر کنید. سپس تکانش بدهید تا سطحش صاف شود و در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
- آرد نخودچی را در حرارت خیلی ملایم به تنهایی تفت بدهید در حدی که کمی رنگش تغییر کند. بعد روغن را اضافه کرده و پنج دقیقه دیگر با روغن تفت دهید.
- شعله را خاموش کنید و پودر قند را اضافه کنید و خوب هم بزنید و در حالی که مخلوط داغ است، روی شکلاتهای داخل قالب ریخته و فشرده کنید.
- بعد دوباره در یخچال بگذارید و بعد از یک ساعت از قالب درآورده و سرو کنید.
- موقع آب کردن شکلات هیچ چیز اضافه نکنید.
- حرارت ملایم باشد و مدام هم بزنید. طوری که بخار آب هم به آن نرسد.
- قالب را طوری انتخاب کنید که خیلی کم عمق و به نسبت ساده باشد. اگر قالبتان پر از خطوط خیلی نازک یا تیز است، هنگام برگرداندن ممکن است بشکند.
- میتوانید از پودر طلای خوراکی برای تزئین آن استفاده کنید به این صورت که کمی پودر را با یکی دو قطره آب حل کرده و با قلممو به برجستگیهای شکلاتی بزنید.
اسلایس بادام و عسل
این اسلایس جذاب، خوش طعم و هم پسند است. کافی است امتحان کنید تا متوجه شوید که چه شیرینی خوشمزهای قرار است روی میز سال تحویل بگذارید.مواد لازم:
برای کراست:
- کره: 70 گرم آب شده
- شکر: 50 گرم
- آرد سفید: 100 گرم
- پودر بادام: 50 گرم
- کره: 80 گرم
- عسل: 42 گرم
- بادام: 70 گرم
- فر را با دمای 170 درجه سانتی گراد روشن کنید. روی سینی 20 در 30 سانتیمتری کاغذ روغنی پهن کنید. جوری که از لبههایش کاغذ بیرون بیاید. در صورت نداشتن کاغذ روغنی از فویل آلومینیوم استفاده کنید.
- در کاسهای تمام مواد کراست را بریزید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. بهترین حالت این است که دستکش دست کنید و با دست مخلوط کنید.
- حالا این خمیر را کف قالب پهن کنید و کاملا صاف کنید تا یکدست شود. بعد به مدت 12 دقیقه در فر قرار دهید. سپس از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شود. تا زمان خنک شدن، مواد تاپینگ را آماده کنید.
- کره و عسل را در ظرف کوچکی بریزید و روی حرارت بگذارید و اجازه بدهید تا کره آب شود و 3 دقیقه بجوشد. حواستان باشد نسوزد.
- حالا بادامها را اضافه کنید و تمام تاپینگ را روی کراست بریزید و با قاشق روی آن را صاف کنید. طوری که به صورت یکدست همه جا بادامها پخش شده باشد.
- اسلایس را به مدت 25 دقیقه در فر قراردهید. بهترین زمان وقتی است که بادامها طلایی شده باشند. از فر خارج کرده و اجازه دهید خنک شوند. بعد از قالب خارج کرده و به اندازه دلخواه برش بزنید.
اگر شیرینی را با کره تهیه کردید حتما در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید و اگر خواستید کره را باروغن نباتی جامد یا روغن صاف جایگزین کنید میتوانید در ظرف دربسته در دمای محیط قرار دهید.
شکلات مغزدار
درست است که الان دیگر انواع و اقسام شکلات را کارخانهها هم تولید میکنند ولی این دلیل نمیشود اگر اهل درست کردن شیرینی و شکلات هستید خودتان دست به کار نشوید.- کره : ۲۰۰ گرم
- پودر کاکائو: یک دوم پیمانه
- تخم مرغ درشت : ۱ عدد
- شکر : ۱۵۰ گرم
- پسته : ۱ پیمانه
- گردو خردشده : ۱ پیمانه
- بیسکویت ساده : ۲۰۰ گرم
- پودر پسته یا ترافل رنگی برای تزیین : به مقدار لازم
روش تهیه:
- کره را در ظرفی مثل شیرجوش ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا آب شود. کاکائو را هم اضافه کرده و با کره آبشده خوب مخلوط کنید.
- تخم مرغ را در ظرفی مناسب شکسته، شکر را به آن اضافه کرده و با همزن برقی خوب هم بزنید و مخلوط کنید؛ تا جایی که شکر حل شده و تخم مرغ پف کند.
- تخم مرغ و شکر را به مخلوط کره و کاکائو اضافه کرده و خوب هم بزنید. حالا مخلوط را از روی حرارت بردارید.
- بیسکویت را خرد کرده و همراه با پسته و گردوی خردشده به مواد دیگر اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
- جعبهای مثل جعبه باقلوا آماده کرده و در آن کیسه فریزری پهن کنید طوری که کف و دیواره ظرف با آن پوشانده شود. مواد شکلات را در ظرف روی نایلون ریخته و پهن کنید تا به صورت یکدست در همه سطح ظرف قرار گیرد.
- روی شکلات را با پشت قاشق خوب صاف کنید، سپس روی آن را با پودر پسته یا ترافل رنگی تزیین کنید. بعد روی ظرف را پوشانده و آن را در فریزر بگذارید. بعد از سفت شدن شکلات آن را برش زده و در ظرف مورد نظر بچینید.
وقتی کره را روی حرارت میگذارید باید حواستان باشد که نسوزد، حرارت ملایم کره را آب میکند.
کاکائو را هم که اضافه میکنید زمانی که با کره مخلوط شد، سریع از روی حرارت بردارید که نسوزد.
سلام ببخشید من پودر قند ندارم چیکار کنم نمیتونم برم بخرم؟
سوال بعدیمم اینه وقتی میخوام بذارم استراحت کنه تختش کنم یا بذارم گوله بمونه و موقع قالب زدن وردنه کنم؟؟
عید کجا بود؟🙄