در ایران، نیز مطالعات مختلف، شیوع بیماری فوق را بـین ۵ تا ۷۵ درصد گزارش کردهاند. عامل ایجاد این بیماری، قارچی به نام کاندیدا آلبیکنس است که معمولاً بهطور طبیعــی در واژن وجود دارد و مســئول ۸۵ تا ۹۰ درصــد عفونتهای قارچی مربوطه اسـت. محققان معتقدند عوامل اقتصادی، اجتماعی، سن، بـارداری، روابـط جنسـی، روش پیشگیری از بـارداری، نقـص سیسـتم ایمنـی، مصـرف آنتیبیوتیکها و داروهای سرکوبکننده سیسـتم ایمنـی و بیماریهای زمینهای بر بروز واژینیت کاندیدایی مؤثر هستند. بیشتر بخوانید بوی بد واژن نشانه عفونت است؟
خـارش، مهمترین نشانه واژینیـت کاندیـدایی اسـت. ولی این بیماری با نشانههای دیگری مثل سـوزش اندام تناسلی و واژن بهخصوص هنگـام تماس با ادرار و همچنین تورم و بروز ترشحات آبکی تا غلیظ واژینال، زنان مبتلا را آزار میدهد و لازم است برای رفع آن چارهای اندیشید. بدین منظور علاوه بر مصرف داروهای شیمیایی، میتوان از روشهایی دیگر نیز استفاده کرد. بیشتر بخوانید علت عفونت واژن چیست؟
به گزارش ایسنا محققانی از دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحقیقی را به انجام رساندهاند که در آن، تأثیر ترکیب عسل و ماست برای درمان این بیماری بررسی شده است. در این مطالعه، محققان با بررسی جامع پایگاههای علمی بینالمللی با استفاده از کلیدواژههای مرتبط با بیماری فوق، کلیه اطلاعات مورد نیاز را استخراج کرده و مورد تجزیه تحلیل قرار دادند. نتایج این پژوهش نشان میدهد که تأثیر عسل و ماست بر بهبود بیماری واژینیت کاندیدایی مؤثر است و این ترکیب، میتواند بهعنوان یک درمان جایگزین برای داروهای ضد قارچ شیمیایی و یا همراه با آنها، در درمان بیماری آزاردهنده فوق مورد استفاده قرار گیرد.بیشتر بخوانید ترشح واژن در بارداری چقدر نگران کننده است؟
در بارداری هم می توان از این ترکیب استفاده کرد؟
حمیده یزدی مقدم، پژوهشگر مرکز تحقیقات سلامت سالمندان دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار درباره این مطالعه گفت: «مخلوط عسل و ماست و همچنین عسل بهتنهایی، در کـاهش و بهبود واژینیت کاندیدایی مؤثر بوده و موفقیـت ایـن روش درمانی طبیعی، در مطالعات مختلفی گزارش شده است».طبق یافتههای این تحقیق، استفاده از مخلوط عسل و ماست حتی در دوران بـارداری نیـز در درمان واژینیت کاندیدایی نتایج چشمگیری داشته و ازنظر علمی تائید شده است. بیشتر بخوانید عفونت قارچی زنانَ علل بروز یک بیماری شایع
یزدی مقدم همچنین توضیح داد: « با توجه به اینکه داروهـای شـیمیایی بهخصوص در دوران بارداری دارای عـوارض جـانبی بـوده و حتـی در بسـیاری از بیمــاران بــه دلایــل مختلــف، مقاومــت در برابــر داروهــای ضدقارچی وجود دارد و همچنین از آنجائی کـه عسـل بهتنهایی یـا همراه با ماست، یک ماده در دسـترس بـوده و ازنظر هزینـه نیز مقرونبهصرفه است، چنین ترکیبی میتواند بهعنوان جانشــینی مناســب بــرای داروهای ضد قارچ شیمیایی یا همراه با داروهای ضد قارچی برای رفع بیماری مورد اشاره استفاده شود.» این یافتهها در مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان منتشر شدهاند.