خانواده فلفل چه سبز و قرمز و چه دلمهای نقش مهمی در سلامتی ایفا میکنند. اما مصرف این مواد غذایی پر فایده در دوران بارداری هم مجاز است؟ مصرف
فلفل دلمهای در دوران بارداری چه فوایدی برای سلامت مادر و جنین دارد؟
چرا باید در دوران بارداری فلفل دلمه بخوریم؟
کارشناسان معتقدند انواع فلفل دلمه ای موجود در بازار-سبز، زرد، نارنجی و قرمز- میتوانند در رژیم غذایی ۹ ماه
بارداری قرار بگیرند. خانواده خوش رنگ و لعاب فلفل دلمهای سرشار از ویتامینهای گروه ب مانند تیامین، ریبوفلاوین و
B6 ،آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم و زینک، ویتامین ث و ویتامین آست. یعنی بیشتر مواد غذایی که جنین از همان روز اول برای رشد و شکل گیری نیاز دارد.
فلفل دلمه سبز
خیلی از زنان در دوران بارداری دچار ریزش مو میشوند. اما نکته مهم این است که ویتامین ث موجود در فلفل دلمه سبز به رشد موها و جلوگیری از ریزش آنها کمک میکند. همچنین این ویتامین به جذب مناسب آهن کمک میکند، بنابراین تضمین میکند که آهن کافی در سلول های خونی قرمز برای حمل اکسیژن به فولیکلول های مو وجود دارد. فلفل دلمه سبز سرشار از کلسیم است. وقتی در دوران بارداری فلفل دلمه مصرف میکنید یعنی کلسیم مورد نیاز را برای سلامت و رشد استخوانهای جنین تامین میکنید.
فلفل دلمه زرد
فلفل دلمه زرد از فلفل دلمه سبز رسیدهتر و کاملتر است. به همین دلیل مقدار فولاتی که در رنگ زرد آن پیدا میشود خیلی بیشتر است. فولات یکی از مهمترین مواد مغذی برای زنان باردار است و به رشد سالم جنین کمک میکند. همچنین فلفل دلمهای زرد، نسبت به فلفل دلمهای سبز، آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی بیشتری دارد. این خاصیت به دلیل وجود کاروتنوئیدهاست که در سبزیجات زرد، نارنجی و قرمز مثل هویج وجود دارد. ویتامین ث موجود در فلفل دلمه زرد به تقویت سیستم ایمنی در دوران بارداری کمک میکند. البته از مقدار زیاد ویتامین ث موجود در این فلفل هم به راحتی نمیتوان گذشت.
فلفل دلمه نارنجی
این نوع فلفل دلمه که از فلفل زرد رسیدهتر است، منبع غنی از بتاکاروتن نامیده میشود. بتاکاروتن که مسئول ایجاد رنگ نارنجی در هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمهای نارنجی و... است در سلولهای بینایی تبدیل به ویتامین A میشود. این ویتامین در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمک زیاد می کند. بتاکاروتن از آنتیاکسیدانهای بسیار قوی است که افراد را در برابر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی محافظت میکند.
فلفل دلمه قرمز
فلفل دلمه قرمز منبع قوی از ویتامین ث است. ویتامین ث هم وظیفه رشد و ترمیم بافتهای بدن در دوران بارداری را به عهده دارد. فلفل قرمز دو برابر بیشتر از فلفل دلمه سبز ویتامین ث دارد. یک فلفل قرمز بزرگ حاوی ۲۰۹ میلی گرم
ویتامین C است یعنی سه برابر ویتامین ث موجود در یک پرتقال . خیلی از زنان باردار در دوران بارداری کمبود آهن دارند. ویتامین ث موجود در فلفل قرمز همچنین کمک میکند سریعتر آهن را جذب کنیم . یکی دیگر از خواص ویتامین ث موجود در فلفل قرمز کمک به سیستم ایمنی بدن زنان باردار است. فلفل دلمه قرمز سرشار از بتا کاروتن است. بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل میشود، این ویتامین برای تشکیل و تکامل استخوان ها، چشم ها و سایر اندامهای جنین اهمیت زیادی دارد.
خوردن فلفل دلمه در بارداری عوارض هم دارد؟
- اگرچه خوردن انواع فلفل دلمه ای در دوران بارداری مفید است، اما در شرایط خاصی خوردن آن ممکن است برای مادر و کودک مضر باشد. فلفل دلمهای حاوی دانه های ریز سفیدی است که ممکن است باعث ایجاد آلرژی در زنان باردار شود است. پس قبل از مصرف آن حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنید.
- مصرف بیش از حد فلفل دلمه تعادل داخلی معده را برهم زده و باعث اسهال یا سوء هاضمه نیز میشود.
خوردن فلفل دلمه در دوران شیردهی مجاز است؟
به مادران توصیه میشود در دوران شیردهی از مصرف فلفل دلمهای خودداری کنند چون میتواند شیر مادر را برای کودک تند و بد مزه کند. بیشتر بخوانید:
خوردنیهای مجاز شیردهی