بسیاری از افراد با روشهای مختلف اقدام به کاهش وزن میکنند ولی تمام افرادی که وزن کم کردهاند این را خوب میدانند که
حفظ وزن خیلی سختتر از
کاهش وزن است. منظور از حفظ وزن این است که بعد از اینکه وزن کم کردید، بتوانید حداقل یک سال آن وزن را حفظ کنید!
در موسسهای در آمریکا اطلاعات 5 هزار نفر که حداقل 13 کیلو وزن کم کردهاند و حداقل یک سال موفق به حفظ آن وزن شدهاند، ثبت شده است. محققان با مطالعه و بررسی روی این افراد به 10 کلید طلایی رسیدهاند که رمز موفقیت افراد در حفظ وزن ( بعد از کاهش وزن) بوده است.
سایز وعدههای غذایی را کوچک کنید
اندازه استاندارد لیوانهای قهوه و نوشابه و اندازه شیرینیهایی مثل دونات در امریکا، نسبت به 20 سال گذشته، دو برابر شده و همین عامل باعث شده که افراد کالری مازاد بیشتری دریافت کنند. جالب است بدانید که انتخاب وعدههای کوچکتر یکی از رموز موفقیت افراد در کنترل و حفظ وزن بوده است. انتخاب لیوان، بطری و بشقاب کوچکتر به شما کمک میکند که در هر وعده کالری کمتری دریافت کنید. پس بشقاب و لیوان کوچکتر فراموش نشود.
هوشمندانه غذا بخورید
حتما شما هم دیدهاید افرادی را که وقتی عصبانی میشوند زیاد میخورند، وقتی خوشحال میشوند زیاد میخورند، وقتی عصبی میشوند زیاد میخورند، وقتی حوصلهشان سر میرود میخورند. هوشمندانه غذا خوردن یعنی از پرخوریهای احساسی و عصبی پرهیز کنیم. فقط وقتی گرسنه هستیم غذا بخوریم.
این پرخوریها و ریزهخواریها کار دستتان میدهد چون اولا معمولا این مواد غذایی گزینههای پر کالری مثل بیسکوییت، هله هوله، شکلات و ... هستند و هم ارزش غذایی پایینی دارند در نتیجه بدون اینکه فرد احساس سیری بکند، کالری بالایی وارد بدن خود کرده است. پس ریزهخواری ممنوع!
ورزش منظم فراموش نشود
94 درصد افراد در این تحقیق به صورت منظم ورزش میکردند. بسیاری از این افراد روزانه حداقل یک ساعت پیادهروی داشتهاند. ولی نکته مهمی که باید توجه داشته باشید این است که درست است که ورزشهای هوازی مثل
پیادهروی برای کالری سوزی خوب هستند ولی نباید از ورزشهای مقاومتی غافل شوید! ورزشهای مقاومتی یعنی تمریناتی که عضلات شما بر یک مقاومت غلبه میکند این مقاومت میتواند وزنه باشد، دستگاه باشد، کش باشد یا حتی وزن بدن خوتان باشد. در نظر داشته باشید که میزان توده عضلانی شما بیشتر شود متابولیسم بدنتان بالاتر خواهد بود و در نتیجه حتی هنگام خواب کالری بیشتری مصرف خواهید کرد.
ترازو در خانه داشته باشید
داشتن ترازو در خانه به شما کمک میکند که روند کاهش یا افزایش وزنتان را رصد کنید. نمیگوییم هر روز خودتان را وزن کنید چون دچار وسواس فکری میشوید ولی هر هفته یک بار حتما خودتان را وزن کنید.
بیشتر بخوانید:
کاهش وزن بعد از زایمان با این 16 توصیه!
صبحانه بخورید
از 5 هزار نفری که در این تحقیق بودند، 74 درصدشان هر روز صبحانه میخوردند و فقط 4 درصدشان اصلا صبحانه نمیخوردند. ما بقی هم هرازگاهی میخوردند و هر ازگاهی نمیخوردند. مطالعات هم نشان داده افرادی که صبحانه منظم میخورند، هم کمتر چاق میشوند و هم کمتر به بیماریهای مزمن مبتلا میشوند.
کالری دریافتیتان را رصد کنید
خواندن برچسب پشت بسته بندی مواد غذایی به شما کمک میکند تا همیشه گزینههای سالمتر و کم کالریتر را انتخاب کنید. مثلا اگر برچسب پشت شیر کاکائو و شیر را با هم مقایسه کنید با دیدن کالریهای هر بطری، قطعا شیر را انتخاب خواهید کرد. البته منظور این نیست که به صورت وسواسگونه کالری شماری کنید ولی مراقب حفظ تعادل کالری دریافتی و مصرفیتان باشید. اگر شب قرار است به مهمانی بروید و شام سنگینتری میل کنید، ناهار و میان وعدههای بسیار کم کالری انتخاب کنید که دریافت کالری تان زیاد نباشد.
تلویزیون را خاموش کنید
شاید برایتان جالب باشد که بیشتر افرادی که در این مطالعه شرکت داشتند، در هفته کمتر از 10 ساعت تلویزیون تماشا میکردند. حالا ربط تلویزیون به وزن چیست؟ وقتی تلویزیون زیاد تماشا کنید به این معنی است که مدت بیشتری را در حالت نشسته و بیتحرک به سر میبرید و از طرف دیگر، بیشتر افراد موقع تماشای تلویزیون هم عادت دارند چیزی بخورند. به عبارتی تماشای زیاد تلویزیون یعنی تحرک کمتر در کنار دریافت کالری که مساوی است با اضافه وزن. به جای تماشای تلویزیون سعی کنید تفریحات سالمتر و پرتحرک را در برنامهتان قرار دهید. مثل پارک رفتن، پیادهروی و ....
منتظر شنبه نباشید و تقلب نکنید!
«دیگه از شنبه رژیم رو شروع میکنم» یا «حالا همین امروز اشکال نداره» این یک جمله آشنا برای اکثر افراد است. جالب است که برای این افراد هرگز شنبه موعود فرا نمیرسد. جالب است بدانید که اکثر افرادی که در این مطالعه شرکت داشتهاند، چهارچوب غذاخوردن خود را هر روز هفته رعایت کردهاند و مطالعات هم نشان داده افرادی که روزهای آزاد در رژیمشان ندارند (روزها و وعده های تقلب) 150 درصد بیشتر در حفظ وزنشان موفقتر بودهاند.
با دوستان چاق کمتر رفت و آمد کنید
شاید عجیب به نظر بیاید ولی یک مطالعه که روی 12 هزار نفر طی 20 سال انجام شده نشان داده که اضافه وزن و چاقی در بین افراد مسری است! یعنی اینکه معمولا افراد چاق دوستان چاق دارند، یا بچههای چاق، خواهر یا برادر چاق دارند. حتی والدین چاق معمولا فرزندان چاق دارند. دلیل آن هم روشن است! وقتی اطرافیان شما چاق باشند، چاقی برای شما عادی میشود و هیچ لزومی برای کاهش وزن نخواهید دید و از طرف دیگر افراد چاق تفریحات خاص خودشان را دارند مثل رستوران رفتن، سینما رفتن و خوردن تنقلات زیاد. بنابراین معاشرت با افراد چاق باعث میشود شما هم دچار اضافه وزن شوید. سعی کنید با افرادی دوست شوید که تفریحات پرتحرکتر و کم کالریتری داشته باشند.
مثبت اندیش باشید
مطالعات نشان داده که افرادی که مثبت اندیش هستند، روحیه جنگنده دارند و به زندگی امیدوارتر هستند، کمتر دچار چاقی میشوند. بنابراین سعی کنید مثبت اندیش باشید و روی قدرت روحی خودتان تمرکز کنید.