عظیم عظیمی روانشناس کودک با تاکید بر نقش قصه در رشد کلامی کودک، گفت: قصهگویی زمینه ساز رشد شناختی و ارتباطی کودک میشود.
این روانشناس کودک با بیان اینکه قصه زمینه افزایش خزانه زبانی کودک را فراهم میآورد، گفت: قصه زمینه رشد کلامی کودک را از طریق افزایش دایره لغات او فراهم میآورد.
عظیمی با بیان اینکه افزایش خزانه زبانی باعث رشد دامنه ارتباطات کودک میشود، گفت: این مهم میتواند رشد همه جانبه کودک را در پی داشته باشد، چراکه اگر کودک در بستر قصه گویی رشد کند با کمبود رشد شناختی و عاطفی مواجه نخواهد شد.
وی در ادامه به بیان ویژگیهای قصههای خوب پرداخت و گفت: قصههای خوب قصههایی هستند که متناسب با رده سنی کودک انتخاب شوند، چراکه در این صورت خواهند توانست نقش مهمی در رشد کودک داشته باشند.
عظیمی در ادامه بهترین انواع کتاب را برای کودکان کتابهای تصویری دانست و گفت: این کتابها میتواند نقش مهمی در پرورش خلاقیت کودک داشته باشند.
عظیمی استفاده از پازلهای قصهای را در شکلگیری شخصیت کودکان و رشد شناختی آنها مناسب ارزیابی کرد و افزود: اینگونه قصهها از این جهت که کودک را با فکر کردن وادار به خواندن و درک قصه میکند میتواند نقش مهمی در پرورش تواناییهای کودک داشته باشد.
این روانشناس کودک بهترین زمان برای آغاز قصه گویی در کودکان را سنین سه سالگی به بالا دانست و افزود: قصهگویی در سنین سه سالگی به بالا در روند گرایش کودک به مسائل مختلف تاثیر زیادی دارد.
منبع: ایسنا