2783
نشانه های نشت مایع آمنیوتیک چیست؟

نشانه های نشت مایع آمنیوتیک چیست؟

1398/07/06 بازدید18497
مایع آمنیوتیک مایعی است که جنین را در رحم احاطه کرده است. این مایع کارکردهای وسیعی برای مادر و جنین دارد. جنین درون مایع آمنیوتیک می‌ماند و هنگام زایمان با پاره شدن کیسه آب یا همان مایع آمنیوتیک جنین خارج می‌شود. گاهی اوقات ممکن است کیسه آب یا مایع آمنیوتیک نشتی داشته باشد که به آن پارگی زودرس غشاها یا PROM می‌گویند. در ادامه علائم نشت مایع آمنیوتیک را می‌خوانیم.

علائم نشت مایع آمنیوتیک

ترشح مایع آمنیوتیک ممکن است مانند دفع آرام یک مایع گرم از واژن باشد که معمولا شفاف و بی‌بو خواهد بود. اما ممکن است گاهی حاوی خون یا مخاط باشد. اگر این مایع، مایع آمنیوتیک باشد نشت آن متوقف نمی‌شود.

علائمی که نشت مایع آمنیوتیک را نفی می‌کند

رحم در دوران بارداری روی مثانه قرار می‌گیرد، بنابراین نشت ادرار برای خانم‌های باردار شایع است. اگر ترشحاتی مانند بوی ادرار وجود داشته باشد، احتمالا این نشت ادرار است.
همچنین ممکن است زنان در دوران بارداری با افزایش ترشحات واژن روبه‌رو شوند. ترشحات طبیعی بوی خفیف داشته و شیری رنگ هستند.

زن باردار در حال استراحت

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر به نظر نمی‌رسد نشت مایع، ادرار یا ترشح است، بهتر است با پزشک صحبت کنید. زنانی که علائم زیر را نیز تجربه می‌کنند باید به پزشک مراجعه شود:
  • ترشح ناخوشایند قهوه‌ای یا سبز از واژن
  • تب
  • حساسیت رحم
  • ضربان قلب سریع
  • کاهش یا عدم افزایش وزن
در حالی که منتظر مراقبت پزشکی هستید زن نباید از تامپون استفاده کرده یا رابطه جنسی و هر کار دیگری که ممکن است باکتری‌ها را وارد واژن کند انجام دهد.
پزشک ممکن است یک نمونه از مایع را برای تعیین اینکه مایع آمنیوتیک است یا خیر گرفته و آزمایش کند.
این آزمایش همچنین می‌تواند معاینه واژن باشد تا پزشک بررسی کند دهانه رحم در حال باز شدن و خانم در حال زایمان است یا خیر. سونوگرافی هم می‎تواند به پزشکان در بررسی میزان مایع آمنیوتیک اطراف جنین کمک کند.
پزشک همچنین ممکن است آزمایش رنگ انجام دهد که شامل ورود رنگ آبی به داخل کیسه آمنیوتیک و در خواست از خانم برای استفاده پد بهداشتی است. اگر رنگ روی پد ظاهر شود این می‌تواند نشت مایع آمنیوتیک باشد.

علل نشت مایع آمنیوتیک

کیسه آب نزدیک زایمان پاره می‌شود. طبق اعلام انجمن بارداری آمریکا از هر 10 زن یک زن پاره شدن کیسه آب را به صورت روان شدن مایع تجربه می‌کند و برای بیشتر خانمها نشت مقداری آب است.
برخی اوقات کیسه آمنیوتیک قبل از شروع زایمان نشت می‎کند. اگر مایع آمنیوتیک پیش از هفته 37 بارداری پاره شود پزشکان آن را پارگی زودرس یا PROM می‌نامند. زنانی که کمتر از 6 ماع بعد از آخرین زایمان باردار می‌شوند یا بیش از یک جنین دارند بیشتر احتمال خطر پارگی زودرس کیسه آب دارند.
سایر عواملی که منجر به PROM می‌شود عبارت است از:
  • انقباضاتی که به کیسه آمنیوتیک فشار می‌آورد، باعث پارگی آن می‌شود
  • سوزن آزمایش آمنیوسنتز
  • سرکلاژ، روشس که پزشکان دهانه را مسدود می‌کنند تا نوزاد برای زایمان آماده شود
  • مایع آمنیوتیک خیلی زیاد یا خیلی کم
  • جفت جدا شده از رحم
  • درمان نشت کیسه آب
پزشک ممکن است توصیه کند استراحت کنید به این معنی که فعالیت زیادی نداشته باشید و بیشتر روز را در حال استراحت باشید. همچنین ممکن است توصیه کند از رابطه جنسی خودداری کنید. اگر عفونت داشته باشید، پزشک آنتی بیوتیک‌هایی که در دوران بارداری بی‌خطر هستند، تجویز می‌کند.
اگر جنین آماده به دنیا آمدن باشد پزشک ممکن است با استفاده از دارویی به نام اکسی توسین شروع به القای زایمان کند.

جنین درون مایع آمنیوتیک درون رحم

مایع آمنیوتیک چیست؟

حدود 12 روز از زمان بارداری، یک کیسه آمنیوتیک در اطراف جنین در حال رشد تشکیل می‎‌شود. مایع آمنیوتیک کیسه را با چندین هدف پر می‌کند که عبارت است از:
  1. محافظت از جنین
  2. نگهداشتن جنین در دمای ثابت
  3. اجازه می‌دهد جنین در حالی که ریه‌ها رشد و نمو می‌کنند در مایع تنفس کنند
  4. به دستگاه گوارش جنین کمک می‌کند تا مایع را بلع و رشد کند
  5. به رشد عضلات و استخوان جنین در حین حرکت در مایع کمک می‌کند
  6. از بندناف که حامل مواد غذایی و اکسیژن است محافظت می‌کند
مایع آمنیوتیک عمدتا در 20 هفته اول بارداری از آب تشکیل می‌شود. پس از آن همچنین حاوی مواد مغذی، هورمون‌ها، آنتی بادی و ادرار کودک است.
مقدار مایع موجود در کیسه تا هفته 36 بارداری افزایش پیدا کرده و رفته رفته کاهش می‌یابد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها