ناباروری ثانویه چیست؟ چه عواملی باعث ناباروری ثانویه می شوند؟
ناباروری ثانویه درمان می شود؟ برای جلوگیری از ناباروری ثانویه چه اقداماتی باید انجام داد؟
ناباروری ثانویه
ناباروری ثانویه زمانی اتفاق میافتد که زوج حداقل یک فرزند داشته باشند، اما برای بارداری دوم بعد از یک سال تلاش با مشکل روبرو میشوند. ناباروری ناباروری ثانویه می تواند برای زوجها این نگرانی را ایجاد میکند که وقتی در آخرین بارداری مشکلی نداشته اند پس چرا این بار اتفاق نمیافتد؟
چه عواملی باعث ناباروری ثانویه می شود؟
همان عواملی که باعث باروری اولیه می شود، میتواند در
ناباروری دوم هم تاثیرگذار باشد.
- مشکلات تخمک گذاری، از جمله تخمک گذاری نامنظم یا انقباض لوله های فالوپین مسدود شده
- آندومتریوز
- زخم لگن و یا رحم
- کمیت و کفیت ضعیف اسپرم
- سقط جنین
- چسبندگی رحم
- سیگار کشیدن
- لاغری و چاقی شدید
باروری تحت تاثیر وزن است. اضافه و کاهش وزن می تواند بر روی مشکلات تخمدان در زنان و همچنین سلامت اسپرم در مردان تاثیر بگذارد.
- فاصله بین بارداری ها در سن بالا
سن، عامل اصلی ناباروری ثانویه است. اگر اولین فرزند خود را در ۳۵ سالگی به دنیا آوردهاید و در ۳۸ سالگی برای فرزند دوم تلاش می کنید، امکان باروری به طور طبیعی کاهش چشمگیری پیدا می کند.
بیماری و استفاده از دارو هم میتواند در قدرت باروری زن و مرد تاثیر داشته باشد. دیابت، فشار خون یا افسردگی میتواند بر میزان باروری زن و مرد تأثیر بگذارد .
آخرین حاملگی یا تولد باعث ناباروری شده است
عفونت لگن ممکن است باعث چسبندگی رحم یا مسدود شدن لوله های فالوپین شود.
چه زمانی باید برای درمان ناباروری ثانویه اقدام کرد؟
درمان ناباروری اول و دوم مثل هم است. در بیست سالگی، به طور میانگین باردار شدن چهار ماه زمان میبرد. در سی سالگی، این زمان به هشت ماه میرسد و پس از سی و پنج سالگی، به طور میانگین این زمان میتواند تا هجده ماه برای لقاح جنین به زمان نیاز داشته باشد. این آمار نشاندهنده کاهش در فعالیت آمیزشی نیست، بلکه منعکس کننده کیفیت تخمک هاست. با افزایش سن، احتمال بروز عوامل گوناگون بیشتر میشود، مثل آندرومتریوز و فیبروز. اگر یکسال از وسایل جلوگیری از بارداری استفاده نکرده اید و تلاش کردید اما باردار نشدید و یا اینکه سن شما بالای ۳۵ سال است و بعد از ۶ ماه نزدیکی بدون جلوگیری باردار نشدید، حتما با یک متخصص مشورت کنید.اگر زیر ۳۵ سال سن دارید، اگر بعد از یک سال تلاش موفق نشدید، به دنبال کمک باشید. اگر سابقه سقط جنین دارید بدون توجه به سن و سال حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
درمان ناباروری ثانویه
درمان
ناباروری ثانویه مثل ناباروری اولیه است، درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- داروهای باروری تزریقی، به نام گنادوتروپین ها
- اگر تشخیص ذخیره ضعیف تخمدان است، بنابراین درمان باید شدت بیشتری داشته باشد، یعنی باید سریعتر برای درمان آی وی اف (IVF) اقدام شود.
- با افزاش سن، احتمال سقط جنین نیز بیشتر می شود. برای بانوانی که دچار سقط جنین مکرر هستند (بیش از دو سقط جنین پس از هشت هفته)، اولین گام تحقیق درباره کیفیت تخمک است، زیرا کیفیت ضعیف تخمکها به طور طبیعی بارور نمیشوند.
- اگر جای زخم رحم وجود داشته باشد، شاید جراحی آندوسکوپی برای بازسازی ساختار بدن توصیه شود. معمولا جراحی لاپاروسکوپی، برای ترمیم لوله های فالوپ مسدود شده، یا برای حذف فیبروئیدها و یا اندومتریوز انجام می شود.
سلام.بنده بعد از ۵ سال از زایمان اولم اقدام به بارداری کردم الان ۱سال و نیم اقدام کردم ولی موفق نبودم. دکتر رفتم گفتن تخمک آزاد شده مناسبه و شما مشکلی برای بارداری نداری بعد از ۲ماه گفتن اگه باردار شدی همسرت باید بره آزمایش که همسرم موافقت نکرد میگه من مشکلی ندارم به تازگی راضی شده بره ازمایش چقد طول میکشه باردار شم؟
با سلام
من 34 سال سن دارم و برای بارداری دوم به دکتر مراجعه کردم و پس از آزمایش هورمون A.M.H من 0.02 و هورمون FSH من 26.6 بود و دکترم گفت که تنبلی دارم و امکان بارداری من خیلی کم هست و از ماه بعد باید از روز دوم پریودی قرص مصرف کنم که اسم قرص یادم نیست از شما پزشک محترم دو سوال دارم آیا امکان بارداری دارم یا نه؟
در ضمن مشکل دیگه ایی نداشتم و از همه نظر سالم بودم و فرزند اولم هفت ساله هست ممنون
سلام دوست عزیز نگران نباشید خیر مشکل جدی وجود ندارد با مصرف دارو احتمال بارداری وجود دارد موفق باشید