کتاب موش کوچولو سوار کشتی می شود
- نویسنده : مژگان کلهر
- تصویرگران : افروز قلیزاده، آرزو قلیزاده
- انتشارات فنی ایران، 1397
- قیمت نسخه کاغذی : 10000تومان
- مخاطب : کودکان 4 تا 7 ساله
بسیاری از کودکان هنگام حضور در موقعیتهای ناآشنا و مواجهه با تجربههای جدید، میترسند ؛ عواطف منفی مرتبط با ترس را تجربه میکنند؛ و به همین دلیل ممکن است گوشهگیر، بهانهجو یا پرخاشگر شوند. ما نباید و نمیتوانیم مانع از این تجربیات ناخوشایند در کودکان بشویم؛ چون مواجهه با این موقعیتها، هم کودک را با احساسات خود آشنا میکند و هم او را برای زندگی بدون حمایتهای همه جانبه والدین آماده میکند.
کتاب ماجرای موش کوچکی را روایت میکند که به عنوان شاگرد آشپز در یک کشتی شروع به کار کرده است ولی تا به حال تجربه مسافرت با کشتی نداشته و هر تکان کشتی او را بسیار میترساند و مدام فکر میکند چیزی نمانده که کشتی غرق بشود. اما کاپیتان طوطی و سرآشپز خرگوشه و باقی ملوانان کشتی، برای اینکه موش کوچولو دیگر نترسد، راه بهتری بلد هستند. آنها نه ترس او را نادیده میگیرند و نه او را به خاطر ترسش مسخره میکنند. بلکه به او نشان میدهند با ترس چطور زندگی کند و با چه کارهایی آن را مهار کند.
کودک با این کتاب میآموزد ناشناختهها و ندانستههای ذهن ما، با چیزی که در واقعیت هستند، بسیار متفاوتند و داشتن مهارتهای مرتبط با هر پدیدهای، هم ما را بر آن پدیده مسلط میکند و هم به ما امکان میدهد از تغییرات زندگی بیاموزیم و لذت ببریم.
کتاب با هم زندگی کنیم
- به انتخاب : سیروس طاهباز
- تصویرگران : بهمن دادخواه، نسرین خسروی، نورالدین زرینکلک، علیاکبرصادقی، پرویز کلانتری، هوشنگ محمدیان و فرشید مثقالی
- انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، 1395
- قیمت نسخه کاغذی : 7700تومان
- مخاطب : کودکان 7 تا 10 ساله
در سال 1354 و به ابتکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، «مجمع بین المللی ادبیات کودکان در خدمت آشنایی و همکاری جهانی» در تهران تشکیل شد. یکی از پیشنهادهای کارشناسان ایرانی به دیگر شرکت کنندگان از بیست کشور دیگر این بود که مجموعه کتابی از قصههای مردم جهان با تصویرگری تعدادی از تصویرگران برجسته ایرانی تدوین و چاپ شود. با همکاری نمایندگان ایران، هند، ژاپن، مصر، انگلیس، فرانسه، شوروی سابق، چکسلواکی و آمریکا، یک مجموعه شامل نه قصه تدوین و چاپ گردید.
با خواندن این قصهها که برخی شباهتی شگرف به داستانهای کودکی ما دارند، کودک درمییابد که نوع بشر از هر رنگ و ملیت و نژادی، آرزوها و افسانههای مشابهی در ذهن خود پرورده است و جان داستانهای همه ملل، یاری و همدلی انسانها و دیگر جانواران، و پیروزی نیکی و خوبی بر شر و اهریمن است. همه اینها در دامان طبیعتی رنگ میگیرد که چون مادر، نگهبان ارزشها و شایستگیهای ما است.
این کتاب نمونه زیبایی از همکاری بین کشورهای دور با فرهنگهای متفاوت و ایدئولوژیهای گاه متضاد است. چیزی که بیش از همه در دنیای امروز به آن نیازمندیم و شاید کودکان بزرگترین دلیل و بهترین بهانه برای این نزدیکی و همدلی باشند. امید که روزگار بهتری برایشان رقم زنیم.
کتاب گوشواره ها
- نویسنده : شیدا اعتماد
- انتشارات روزنه، 1398
- قیمت نسخه کاغذی : 25000تومان
- قیمت نسخه دیجیتال : 12500تومان
- مخاطب : بزرگسالان
در طول زندگی خود، مفاهیم و تعابیر پیچیدهای مانند عشق را بارها تعریف میکنیم و با توجه به این فرآیند، انتخاب میکنیم و تصمیم میگیریم. برای عدهای، عشق ورزیدن تنها هدف و دلخوشی زندگی است. هر تعریف و هر انتظاری که از عشق داشته باشیم ؛ شاید بیشترین ما بر سر این نکته اتفاقنظر داشته باشیم که عشق باید به ما کمک کند تا به آنچه هستیم و آنچه برای آن ساخته شدهایم، دست یابیم. عشق نباید ما را از ماهیت اصلیمان دور کند و اجازه دهد در ساحتش، آزاد و رها باشیم.
لیلا، زن جوانی که دیگر نمیتواند بنویسد و از کارش، در دفتر روزنامه استعفا داده است؛ گرفتار میان روزمرگیهای یک زن خانهدار و مادر دو فرزند، دور از چشمان همسر و فرزندانش، دیواری از انباری خانه مجللشان را به آینه و گوشوارههایش اختصاص داده است. لیلا همچون شبحی کمرنگ، میان این دیوارهای سنگی و مبلمان استیل و مجسمههای بیروح، زندگی میکند و گوشوارهها، تنها امکان بروز درونیات او هستند
تا اینکه لیلا برای تحویل گرفتن خانه عمویش، از زندان سنگی خودخواستهاش بیرون میزند. دیدن این خانه با طراحی و معماری متفاوتش، و شنیدن داستان زندگی ژاله که ناگهان رفته و خانه را تحویل سرایدار داده است ، زندگی لیلا را دگرگون میکند. این خانه و این زن ، لیلا به خاطرات و داستانهای خود راه میدهند و این راهی است که خیالها و حرفها و جراتهای گریخته از دل لیلا را به او بازمیگرداند.
ژاله و لیلا هر دو زنهایی هستند که عشق را جان زندگی میدانند؛ اما عشق در نظر ژاله مفهومی بسیار گستردهتر دارد. اینگونه است که انتخاب ژاله، خانه پدری را تبدیل به پناهگاهی زیباتر و بزرگتر برای بسیار کسان دیگر میکند؛ اما راه لیلا، حتی خانه خودش را نیز برایش غریبه و ناامن میکند
خانهها به ما امان میدهند، از خاطرات ما محافظت میکنند و محرم دلتنگیها و غمها و شادیها و عشق-های ما هستند. شیدا اعتماد، دو وجه معمار بودن و نویسنده بودنش را با این کتاب، باز تعریف میکند و یادمان میآورد که عشق گاهی کتاب مینویسد، گاهی خانه میسازد، گاه با صدای بلند داستان میخواند و صدایش را ضبط میکند. اما بیش از همه، عشق خودِ خانه است.