چاقی پس از بارداری یکی از مهمترین مشکلاتی است که خانم های شیرده با آن مواجهند. اغلب خانم ها به تصور اینکه رژیم گرفتن باعث به خطر افتادن سلامت خود و فرزندشان می شود از انجام آن پرهیز می کنند. گرچه این تفکر درست است ولی رژیم هایی وجود دارند که کاملاً علمی و سالم بوده و قادر است بدون وارد کردن هیچ گونه آسیبی به سلامت نوزاد اندام مادر را به تناسب برساند. در اینجا به ذکر توصیه هایی می پردازیم که کمک بزرگی به شما در جهت کاهش وزن می کند.صبر کنید تا کودکتان دوماهه شود بعد رژیم خود را شروع کنید. این کار به بدن شما زمان کافی برای تولید شیر را خواهد داد تا هنگام شروع رژیم لاغری و محدود شدن کالری دریافتی شما شیر مورد نیاز کودک شیرخوارتان کم نشود. شیر دادن به طور متوسط بین 500-200 کالری در روز می سوزاند. پس به یاد داشته باشید بدون یک رژیم لاغری نیز شما در حال سوزاندن کالری های اضافی خود هستید.
2- بدون محدودیت شیر بدهید. تحقیقات مشخص کرده که شیر دادن مرتب و طولانی تر از 6 ماه کاهش وزن را در مادر افزایش می دهد.
3- روزانه بین 1800-1500کالری مصرف کنید. هنگام دوران شیردهی شما نباید کمتر از 1800-1500 کالری مصرف نمایید و اکثر خانم های شیرده باید حداکثر این میزان را دریافت نمایند. حتی بعضی از مادران به مقداری بیش از این نیاز دارند. اما مطالعات در این زمینه نشان داده که دریافت کالری کمتر از 1500 برای مادر و کودک شیرخوار خطرآفرین خواهد بود.
4- کاهش وزن را کمتر از 5/1 کیلو در هفته یا هرماه حدود 3 کیلو حفظ کنید.
5- دریافت کالری را به تدریج کم کنید. افت ناگهانی در کالری ها می تواند در تولید شیر مادر تاثیر بگذارد. بعضی از مادران در دوران بیماری حتی با از دست دادن آب بدن و یا مصرف دارو متوجه کم شدن میزان تولید شیر در خود می شوند. فرضیه ای در اینجا وجود دارد که کاهش ناگهانی دریافت کالری در بدن می تواند در بدن مادر حالت قحطی ایجاد کرده و منابع غیرضروری مانند تولید شیر را خشک کرده و از کار بیندازد.
6- از محلول های لاغری سریع جداً پرهیز کنید.
رژیم های مایعات، رژیم های کم قند، رژیم های تفریحی، کاهش وزن با روش مصرف دارو و غیره طی دوران شیردهی به هیچ وجه توصیه نمی شوند.