نی نی سایت: بهتر است در خوردن زولبیا بامیه زیاده روی نکنید چرا که اسید چرب ترانس یکی از مهمترین عوامل کاهش کیفیت باروری است. دکتر لادن گیاهی عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا با بیان این مطلب توضیح داد:«در فرایند تهیه زولبیا و بامیه، اسید چرب ترانس تولید می شود که این ماده باعث کاهش کیفیت باروری در زوجین می شود.»
او در ادامه گفت:« در زولبیا و بامیه علاوه بر اسیدهای چرب ترانس، ترکیب آکریل آمید ایجاد می شود که این ماده سرطان زاست و علاوه بر ایجاد ضرر،روی کیفیت اسپرم هم اثر منفی می گذارد.مشکل اصلی زولبیا و بامیه، ایجاد اسید چرب ترانس و تولید برخی ترکیبات سرطان زا است و هرچه زولبیا بامیه تیره تر باشد میزان ترکیب آکریل آمید آن بیشتر است.در این موضوع فرقی نمی کند که زولبیا و بامیه از جای معتبر یا نامعتبر تهیه شود، بلکه فرایند تهیه آن بسیار مهم است، در واقع روند تولید این محصول به گونه ای است که علاوه بر استفاده از شکر و روغن فراوان، در فرایند تولید، ترکیبات مضر ایجاد می شود که برای سلامتی مضر است.»
تاثیر روزه بر کیفیت اسپرم و تخمک
«روزه داری صحیح بر روی کیفیت اسپرم و تخمک در افراد سالم اثر نمی گذارد.»عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا در ادامه گفت:« روزه داری صحیح یعنی اینکه تغذیه در وعده های سه گانه غذایی یعنی افطار، سحر و شام به موقع، به درستی و با ترکیبات مناسب و مقوی انجام شود که در این صورت روزه داران دچار کاهش کیفیت اسپرم و تخمک نخواهند شد. اگر ناباروری به همراه بیماری هایی مانند دیابت، کبد چرب، سندرم تخمدان پلی کیستیک و فشارخون بالا باشد، فرد باید حتما با مشورت پزشک اقدام به روزه داری کند.»