کار نکردن شکم نوزاد چه دلایلی دارد؟ بهترین و سریع ترین درمان کار نکردن شکم نوزاد چیست؟ چگونه می توان از یبوست نوزاد پیشگیری کرد؟
یبوست یا کارنکردن شکم نوزاد
کار نکردن شکم یا یبوست یکی دیگر از
بیماریهای نوزاد است. پزشکان متخصص اطفال معتقدند یبوست مشکل شایعی است که بیش از 15 درصد از نوزادان از آن رنج میبرند. یبوست نوزادان در بیشتر موارد خود به خود درمان می شوند ف یا ی با انجام یک یا دو درمان طبیعی برطرف میشوند. پزشکان توصیه می کنند اگر درمانهای خانگی موثر نبود حتما باید برای درمان کار نکردن شکم نوزاد به پزشک مراجعه کنید.
دلایل کار نکردن شکم نوزاد
یبوست و
کار نکردن شکم نوزاد چند دلیل مهم دارد که درزیر با این دلایل آشنا می شوید.
وقتی آب بدن کم می شود، شکم هم به خوبی کار نمی کند. دندان درآوردن، برفک زدن دهان نوزاد، عفونت گلو، سرماخوردگی یا عفونت گوش باعث بیاشتهایی نوزاد و بیمیلی به شیر و البته بی آبی بدن می شود. خشک شدن بدن باعث سفت شدن مدفوع و کار نکردن شکم نوزاد می شود.
نوزادانی که شیر خشک می خورند بیشتر از نوزادان دیگر به یبوست مبتلا می شوند. هضم شیر خشک سخت تر از هضم شیر مادر است. همچنین شیر خشک مدفوع را سفت و حجیم میکند.
وقتی نوزاد می تواند غذای جامد بخورد کم کم یبوست هم بیشتر می شود. مدتی طول میکشد تا بدن روش هضم غذاهای جدید را یاد بگیرد، به همین دلیل نوزادان معمولاً در این مرحله دچار یبوست میشوند. غذاهای با فیبر کم و عدم مصرف مایعات کافی باعث یبوست میشود.
یبوست می تواند نشانه و علامت یک بیماری باشد. آلرژی غذایی، مسمومیتهای غذایی مانند بوتولیسم یا ابتلا به اختلالهای متابولیسم از بیماریهایی است که می توان با یبوست نوزاد تشخیص داد.
علائم کار نکردن شکم نوزاد
کار نکردن و یبوست شکم نوزاد نشانه هایی دارد که به راحتی می توانید تشخیص بدهید.
- درد زمان مدفوع
- باد کردن شکم و بدبو بودن مدفوع
- بی اشتهایی نوزاد
- بی حالی نوزاد
- گریه و ناراحتی نوزاد
- خشک و سفت بودن مدفوع
- سفت بودن شکم نوزاد
- کار کردن شکم کمتر از سه بار در هفته
- دفع با تاخیر یا در فواصل طولانی
درمان کار نکردن شکم نوزاد
اگر نوزاد شما فقط شیر مادر می خورد بهتر است رژیم غذایی نوزاد را تغییر بدهید. اما اگر نوزاد شیرخوار از شیشه شیر تغذیه کند، بهتر است شیر خشک دستکم تا زمان برطرف شدن یبوست عوض شود.
درست است، بعضی غذاهای جامد باعث کار نکردن شکم نوزاد میشود، اما بعضی از آنها دفع را آسان میکند. اگر تغذیه نوزاد از غذاهای جامد را تازه شروع کردهاید، سعی کنید خوراکیهای با فیبر بالا را به رژیم غذایی او اضافه کنید.
- گلابی
- کلم بروکلی
- آلو
- هلو
- سیب بدون پوست
این مواد غذایی فیبر دار می تواند یبوست نوزاد را درمان کند.
بهتر است به نوزادی که غذای کمکی می خورد، غذای پوره شده بدهید. میوهها و سبزیجات فیبر طبیعی بالایی دارند که مدفوع را حجیم میکند.
آب بدن کودک را تامین کنید. مصرف آب وشیر برای دفع منظم ضروری است.
حرکت دوچرخه می تواند در درمان یبوست مفید باشد. تحرک به گوارش غذا و حرکت سریعتر آن در بدن کمک میکند.
شکم نوزاد را ماساژ بدهید. ماساژ ملایم شکم و پایین شکم روده را تحریک به دفع مدفوع میکند. شکم سفت نوزاد را چند بار در طول روز ماساژ دهید تا نوزاد در نهایت مدفوع کند.
پیشگیری از یبوست در نوزادان
برای اینکه نوزادتان کمتر به یبوست دچار شود این نکات را حتما رعایت کنید:
- وعده های شیر را زیاد کنید حجم را کم
مقدار کمتری شیر خشک را در وعدههای بیشتر به نوزاد بدهید تا روده بهتر بتواند شیر خشک را هضم کند. قاعده کلی این است که حجم شیر خشک را نصف و تعداد دفعات تغذیه را دو برابر کنید.
- شروع تغذیه با خوراکیهای جامد
موز و برنج را تا درمان کامل یبوست از رژیم غذایی کنار بگذارید. پوره گلابی و پوره آلو از بهترین غذاهای اولیه کودک هستند که به دلیل فیبر بالا برای درمان یبوست مناسب هستند.
سیب پخته شده هم واسه دختر من عالی بود
سیب رو فقط با آب پختین؟چیزی بهش اضافه نکردین؟
میشه بگید دقیقا چجوری درست کردین؟ دخترم دچاره یبوسته خیلی ناراحتم.تمام دغدغه م شده