از چه سنی میتوان به نوزاد خرما داد
بسیاری از متخصصان بر این باورند که چند ماه بعد از شروع غذای کمکی نوزاد که همان 6 ماهگی است، خرما را میتوان به نوزاد معرفی کرد. میتوانید خرما را به شکلهای مختلف در وعدههای غذایی نوزاد جای دهید.روشهای خرما دادن به نوزاد
اگر میخواهید خرما را به نوزاد معرفی کنید برای تهیه غذا و دسرهای مختلف چند پیشنهاد برایتان داریم:- حریره خرما
- حلوای خرما
- دسر خرما
عدس پلو و خرما برای نوزاد
یکی از غذاهایی که با خرما جور در می آید عدس پلو است. از یکسالگی به بعد میتوانید هسته خرما را بگیرید، آن را همراه با روغن کمی تفت دهید. سپس خرما را به صورت تکههای کوچک خردکرده و با عدس مخلوط کنید. به این ترتیب غذای خوشمزهای برای کودک آماده میشود.
دادن خرما به نوزاد از چندماهگی
سؤال رایجی که ممکن است برای مادران بعد از شروع مصرف غذاهای کمکی پیش بیاید این است که دادن خرما به نوزاد از چند ماهگی مجاز است؟ متخصصان اطفال بر این باور هستند که خرما ماده غذایی مناسبی برای نوزادان است و میتواند از هشت ماهگی به بعد آن را در به مقدار کم در میان وعدههای غذایی نوزاد جای داد تا با طعم و مزه آن آشنا شده و از خواص خوب این میوه درخت نخل بهرهمند شود.شیره خرما برای نوزاد
ممکن است بعضی از مادران برای تقویت غذای نوزاد به این فکر کنند که نوشیدنیهایی مانند شیر را با شیره خرما تقویت کنند تا بتوانند غذای مقویتری برای نوزاد آماده سازند. اما متخصصان بر این باورند که شیره خرما از دهماهگی به بعد برای کودکان مناسب است و تا قبل از این سن بهتر است که وارد رژیم غذایی نوزاد نشود.خواص خرما
خرما میوه درخت نخل است و مانند همه میوهها، ویتامین و املاح معدنی مفیدی را در خودش جای داده است. نوزادان از زمانی که هنوز به یکسالگی نرسیدهاند هم میتوانند از مزایا و خواص خرما برای سلامتیشان بهرهمند شوند.- کلسیم، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مسن و منیزیوم از جمله مواد معدنی مفید موجود در خرما هستند. علاوه بر این خرما سرشار از فیبر است و قند طبیعی دارد.
- خرما حاوی آهن است، به همین دلیل میتواند در کنار گوشت و مرغ منبع مناسبی برای تأمین آهن موردنیاز بدن کودکان باشد و مصرف آن از بروز فقر آهن و کم خوبی پیشگیری کند.
- خوردن خرما از بروز اسهال و یبوست در نوزاد و همینطور بروز بیماریهای عفونی پیشگیری میکند. در واقع خرما مقدار قابلتوجهی ویتامین آ و همینطور بتاکاروتن است. این دو ترکیب با عوامل بیماریزا مبارزه میکنند.
- خرمای رسیده مقداری پتاسیم را در خودش جای داده است. پتاسیم به کنترل اسهال کودکان کمک میکند و در میوههای دیگری مانند موز هم وجود دارد. خرما بهسادگی هضم میشود و در برطرف کردن اسهال تأثیر دارد.
- اگر کودک شما به یبوست مبتلا شده به عنوان یک درمان خانگی میتوانید از خرما کمک بگیرید. خرما یک ماده غذایی ملین به شمار میرود. برای این کار میتوانید خرما را از شب تا صبح خیس کرده و صبح آن را به شکل شیره خرما برای کودک آماده کنید.