کتاب تربیت بدون فریاد
- نویسنده : هال ادوارد رانکل
- مترجم : اکرم کرمی
- انتشارات صابرین، 1393
- قیمت نسخه کاغذی : 26000تومان
- قیمت نسخه دیجیتال : 10800تومان
- مخاطب : پدرها و مادرها، مربیان و معلمان
پدرها و مادرها دوست دارند فرزند خود را به بهترین شکل ممکن تربیت کنند و از آنها انسانهایی شاد و متعهد و موفق بسازند. خوشبختانه امروزه کتاب ها و کارگاه ها و متخصصان بسیاری در دسترس هستند که میتوانند ما را در اتخاذ بهترین روشهای تربیتی کمک کنند. ولی گاه میبینیم همین وفور منابع و نظریات، باعث اختلاف بین والدین میشود. یکی به تربیت با محبت و حمایت بسیار اعتقاد دارد و دیگری فکر میکند باید نظم و قانون در خانواده اهمیت بالایی داشته باشد. جالبتر اینکه با وجود اجرای همه روشهای مختلف، باز هم موقعیت های بسیاری پیش میآید که کودک ما آنطوری که دوست داریم؛ رفتار و تبعیت نمیکند؛ به هیچ حرف ما توجه نمیکند و بر خواسته نامناسب یا غیرمنطقی خود پافشاری میکند. به عنوان یک مادر، بارها میبینم که در این مواقع گویا همه تئوریها و راهکارها رنگ میبازند. چون کودک به هیچوجه به حرفها و قولها و دستورات توجه نمیکند. طبعا خشم و عصبانیت و احساس بی کفایتی و ناکامی، در این موقعیت ها به اوج خود می رسد. حال چه راهی پیش روی ماست؟
تربیت کردن کودک، یک روند بدون مرخصی و توقف است. در چنین موقعیتهای دشواری، چگونه خود، فرزند خود و تربیت و آینده او را از مخمصه ها برهانیم و آسیب نبینیم.
نویسنده کتاب، آقای هال ادوارد رانکل به ما میگوید تربیت فرزند سخت ترین کار دنیا است، و هیچ کس هم قبل از قرار گرفتن در این مسیر، واقعا از سختی کار اطلاع درستی ندارد. اما خبر خوش این است که تربیت فرزند، کاری است که ثمر و نتیجه بسیار ملموس و لذت بخش دارد. از همه مهمتر اینکه، بهترین و پایدارترین روش، برای تربیت خود ماست. در واقع در جریان پرورش کودکان، ما ابتدا و بیش از هر چیز، خودمان را تربیت میکنیم. بنابراین از جایگاه والد دستور دهنده و راهنما پایین میآییم و در کنار کودک خود، موقعیت های دشوار را میبینیم و سعی میکنیم از آنها برای تربیت خود استفاده کنیم و از این آزمونها سربلند بیرون بیاییم.
نویسنده معتقد است بیش و پیش از اتخاذ هر تصمیم و رفتاری، باید در موقعیت های دشوار، آرامش خود را باز یابیم. برخورد هیجانی، خشماگین یا پر استرس، فقط باعث بروز اتفاقاتی میشود که ترس از بروز همانها ما را عصبانی کرده یا میترساند. برخورد هیجانی در موقعیت های دشوار، این پیام را به کودک ما میدهد که من میترسم یا عصبانی هستم، و خودم توان مدیریت احساسم را ندارم. بنابراین تو باید با تبعیت و فرمانبری من را آرام کنی؛ وگرنه پیامد بدتری منتظر من و توست. کودک باید ما را منبع قدرت و آرامش و ثبات و پایداری بداند؛ نه کسی که دکمه های کنترل رفتارش در دست کودکی کوچک و نابالغ است. شاید به نظرتان این تصویری اغراق شده است؛ ولی هنگامی که کودکتان به حرف شما گوش نمیدهد و بهانه گیری و پرخاشگری و لجبازی میکند؛ رفتار مشابه شما هیچ معنایی جز این ندارد. خواهید دید که در ادامه، اگر این رفتار در شما و رابطه بین شما و فرزندتان نهادینه شود؛ دیگر جز با فریاد زدن کاری صورت نمیپذیرد و در دوران نوجوانی همین فریاد و خشم هم دیگر هیچ تاثیری ندارد.
کتاب در چهار بخش و دوازده فصل، گام به گام و همراه با تعریف داستانهایی از موقعیت های دشوار بین والدین و فرزندان، به ما میآموزد که چگونه بر هیجانات منفی خود مسلط شویم و بدون خشم و فریاد، خود و کودک خود را تربیت کنیم و نشانمان میدهد که هریک از انتخاب های رفتاری و هیجانی ما، چه تاثیر و پیامدی در حال و آینده خواهند داشت. در پایان هر بخش سوالاتی برای فکر کردن بیشتر ارائه شده است که هم باعث عمیق تر فکر کردن به مباحثی که خواندهایم میشود و هم موضوع را بهتر و روشنتر توضیح میدهد.
کتاب با نثری روان و ساده، به ما یاد میدهد که اگر میخواهیم فرزندمان، تا همیشه ما را به عنوان یک راهنما و حامی در کنار خود داشته باشد؛ باید واکنشهای افراطی را از رفتارهای خود حذف کنیم و اجازه ندهیم اضطراب و نگرانی به پاسخهای ما جهت بدهد. اگر میخواهیم که در کمال آرامش، نفوذ خود را اعمال کنیم و همان والد خونسردی باشیم که فرزندمان واقعا به آن نیاز دارد؛ پس لطفی در حق همه بکنیم و به رشد خودمان ادامه دهیم. چون تربیت نه به کودکان ما، که امری مربوط به ماست.
کتاب کنسرت آقای خرس
- نویسنده : دیدوید لیچفیلد
- مترجم : پیام ابراهیمی
- انتشارات پرتقال، 1395
- قیمت نسخه کاغذی : 21000تومان
- مخاطب : کودکان بالاتر از 4 سال
کودکان و نوجوانان ذهنی پر از رویا و آرزو دارند و برای خود و آینده شان تصویرهای زیبا از تحقق آنها تخیل میکنند. همین رویاپردازیها است که زندگی را برای آنها شیرین میکند و انگیزه یادگیری را در آنها بیدار نگه میدارد. ما والدین از برآورده کردن آرزوهای کودکانمان و کمک کردن به آنها برای رسیدن به رویاهایشان لذت می بریم و حتی دوست داریم آنها آرزومندی های ما را نیز زندگی کنند. اما راه رسیدن به رویاها را چگونه برای کودکمان هموار کنیم؟
بهترین راه، آموزش انگیزش پیشرفت و تلاش برای یادگیری است. کودک دلبند ما باید از اوان کودکی و سپس در نوجوانی، تجربه تلاش برای رسیدن به هدفی محبوب و لذت دستیابی به آن را تجربه کند. باید بیاموزد کارهای بسیاری هستند که با تمرین و تلاش می تواند در آنها مهارت یابد و همین اصول اولیه، راه او را برای تحقق اهدافش هموار میکند. ما به عنوان والد، وظیفه داریم شوق تلاش و پیشرفت را در کودکمان زنده نگه داریم و تقویت کنیم. پس از همین حالا، برای برآوردن هر آرزوی کوچکی، تلاش و همت کودک را تحریک کنید.
قطعا بهترین راه آموزش، بعد از عینیت یافتن آن در رفتار خود ما، با قصه و بازی است. کتاب کنسرت آقای خرس، تلاش بچه خرسی در جنگل را تعریف می کند که با پیانوی عجیبی که در جنگل یافته است، یاد می گیرد بنوازد. سالها او تنها برای دل خودش، و سپس برای دوستان و خانواده اش می نوازد. ولی او آرزو دارد به آنسوی جنگل و دریا برود، دنیاهای دوردست را ببیند و برای همه پیانو بنوازد. تا اینکه روزی شنیدن نوای جادویی پیانوی خرس، پدر و دختری را به اعماق جنگل رهنمون می سازد و ... .
کتاب در ستایش تلاش برای رسیدن به رویاها و ارزش دوستی های قدیمی است. همان کسانی که در اولین قدمها و تلاشهای ما برای یادگرفتن، همراهمان هستند و لطف و مهربانی شان ما را برای ادامه مسیر قوی می کند.
تصویرگری این کتاب نیز مانند بسیاری از کتاب های انتشارات پرتقال، بسیار زیبا و شاعرانه است و این کتاب و تصویرگر جوان و خلاقش - آقای دیوید لیچفیلد- برنده جایزه واتراستونز به عنوان بهترین کتاب تصویری سال 2016 شده است. شاید شما هم موافق باشید که برای هدیه نوروز، انتخاب مناسبی است.
کتاب تربیت بدون فریاد رو میتونم از طریق پست دریافت کنم؟
قیمتش چقدره؟
ممنون از معرفی کتاب خوب. لطفا در این زمینه کتاب های بیشتری معرفی کنید.سپاس.
ممنون از معرفی کتاب خوب.در این زمینه لطفا کتاب بیشتری معرفی کنید