2777
2789
عنوان

تبادل نظر فرهنگی هنری

| مشاهده متن کامل بحث + 173603 بازدید | 2695 پست
نیاز جون این چه حرفیه. اتفاقا سوال بپرسید خیلی بهتره . چون من خیلی چیزها شاید برام روتینه و متوجه نشم که درموردشون باید توضیح بدم تا مطالبم مفید تر بشه.

اگه سوال کنید مطالب باز تر میشه و راحت تر درک میشه.

ببین اگر توی خونه یک کیبورد کوچیکم برا اسباب بازی بچت داشته باشی ، توش یه سری کلید سیاه و سفید میبینی.

اگرم نداشته باشی حتما جایی یا در فیلمی پیانو دیدی.
پیانو هم کلیدهای سیاه و سفید داره.
اون کلیدها هر کدوم یک صدایی دارن که این صدا فرکانس خودش رو داره.نتهای اصلیمون روی کلیدهای سفید هستند.
هر دو نت به نسبت تغییر فرکانسی که صداشون داره یه فاصله ای از هم دارن . یعنی فاصله ی صدایی دارن.

حالا به این فواصل تو موسیقی نیم پرده و تمام پرده گفته میشه. که تو موسیقی کلاسیک غرب کوتاهترین فاصله ی بین دو نت یک نیم پرده هست که این فاصله کمتر از یک تمام پرده هست.
شما وقتی دو نت رو به فاصله ی نیم پرده میشنوی تغییر صداییش کمتر از دو نتیه که فاصله شون یک پرده هست.

مثلا همونطور که گفتم فاصله ی بین هر دو کلید سفید در پیانو یک پرده هست به غیر از فاصله ی بین می و فا - سی و دو که وقتی این دو نت رو پشت سر هم میزنی تغییر صداشون کمتر از تغییر صدای بین مثلا سل و لا هست .

کلیدهای سیاه در پیانو فواصل نیم پرده ای نسبت به کلیدهای سفیده . بذار ببینم میتونم تو نت عکسشو پیدا کنم.....

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

پاپاگینا جان
حالا داره یه چیزایی دستگیرم می شه. ولی توی سازهایی که کلیددار نیستند چی؟ مثلا فلوت یا سازهای بادی. یعنی ما با تغییر فشار هوا باید این تفاوت صدایی رو ایجاد کنیم؟ یا نه خود گرفتن نت با انگشتها این فاصله فرکانسی رو بهمون می ده؟
عکس 98 - سرور

خوب ، همانطور که تو تصویر میبینید ما بین دو کلید E و F که همون می و فا هستند و B و C که همون سی و دو هستند هیچ کلید سیاهی نداریم . یعنی فاصله ی این نتها از همدیگه نیم پرده هست .

اما بین کلیدهای سفید دیگه که فاصله شون یک پرده هست کلیدهای سیاه وجود داره که فاصله ش از نت قبلش نیم پرده بالا تر و از نت بعدش نیم پرده پایین تره.

نیم پرده بالا تر رو با دیز نشون میدن که در شکل علامتش مشخصه . مثلا میگیم دو دیز یعنی صدایی که از صدای دو، نیم پرده بالاتر یعنی زیر تره .

نیم پرده پایینتر رو با بمل نشون میدن . مثلا میگیم ر ِ بمل . یعنی صدایی که از صدای ر ِ نیم پرده پایین تر یعنی بم تره.

در حقیقت کلید سیاه بعد از نت دو ، هم دو دیز هست و هم ر ِ بمل و از نظر صدایی هم دو دیز و ر ِ بمل یک صدا با یک فرکانس دارن.

خواهش می کنم لادن جون.

نیاز جون تغییر صدا در سازهایی که کلید ندارن تکنیک خاص خودشو داره .

مثلا تو سازهای زهی با تغییر جای دست چپ روی دسته ی ساز سیمها کوتاه یا بلند شده و با کمک دست راست یا آرشه صداهای مختلف از ساز شنیده میشه.

در سازهای بادی هم درست گفتی : با تغییر فشار هوا .

که این تغییر فشار با قرار دادن انگشت روی سوراخهای ساز و تغییر جای این انگشتها ایجاد میشه .
و علاوه بر اون در بعضی از سازهای بادی علاوه بر تغییر جای انگشتان خود نوازنده باید فشار هوا رو جوری تغییر بده که صدا زیر تر یا بم تر بشه .

مثلا من که فلوت کلید دار کار می کنم صدای نت های اکتاو رو باید با تغییر فشار هوا ایجاد کنم . مثلا بم ترین سل رو با یک نوع فشار هوا ایجاد میکنم و سل اکتاوش همون انگشت گذاری رو داره اما باید شدت هوای وارده طوری باشه که صداش یک اکتاو بالاتر یعنی زیرتر شنیده بشه . که کار سختیه و احتمال فالش شدن میره بالا .

مثلا در ساز french horn سه کلید فقط وجود داره . و بقیه ی نتها رو نوازنده با تغییر فشار هوا ایجاد می کنه که فوق العاده سخته.

حدس میزنم پسر شما بعد از ارف داره فلوت ریکوردر سپرانو کار میکنه .
در این ساز تا جایی که من میدونم همون تغییر جای انگشتان برای در آوردن صدای نتهای مختلف کافیه . یعنی باز و بسته موندن تعدادی از سوراخهای ساز.

پاپاگنای عزیز منتظر میلت هستم. هیوا رو مربیش تست کرد و گفت میتونه کار کنه. هیوا کلاس باله خانوم اسماعیلی میره از شاگردان آقای نصرآبادیان مدرس باله و موسیقی آموزشگاه هنگام تهران در شهرک غرب. ماهی یکبار ایشون میان از تهران و بجه هارو برای باله تمرین میدن . مربیش خانوم اسماعیلی مدرس باله و موسیقی هست زیر نظر آقای ناصر نظر کار کرده و خانوم بسیار دانا و کاردانی هست . بعد از عید میره کلاس میخواستم نظر تورو بدونم. آربان رو ببوس چه مامان فهمیده و خانومی داره مطمئنم همیشه بهت افتخار میکنه . تهران اومدم حتما خبر میدم. بازم ممنون .
وای چقدر خوشحالم از این همه چیز که یاد گرفتم واقعا ممنونم از پاپاگینای گلم من این دوره از آموزش زبان موسیقی رو در 7 سالگی گذرونده بودم و هیچچچچچچچ چیز ازش یادم نمونده بود الان بهتر میفهمم و همزمان کلاس سلفژ هم میرم بعد از عید انشااله یککم به خودم امیدوارتر شدم :)

بهترین درسها را در زمان سختی آموختیم
و دانستیم صبور بودن نوعی از ایمان است
و خویشتن داری نوعی از عبادت
ناکامی به معنی تأخیر است نه شکست
و خندیدن........ آری خندیدن خود ِ نیایش است
ساحل جان اسم ناصر نظر رو شنیدم. اگه این خانم زیر نظر ایشون کار میکنه پس نظرش درسته.

وقتی میگی هیوا با موسیقی کلاسیک آشنایی داره و کلاس باله میره قطعا تو موسیقی موفق میشه.

مرسی دوستم . نظر لطفته.

منتظرت هستم.
2810