2777
2789
عنوان

بیماری خودایمنی کبد ( pbc و هپاتیت اتوایمیون)

| مشاهده متن کامل بحث + 31557 بازدید | 248 پست
خانومی شما ابتدا چطور متوجه بیماریتون شدید؟ چه علائمی داشتید؟ درد خفیف سمت راست نداشتید؟ تو دوران با ...

طی آزمایش خون خیلی اتفاقی آنزیم کبد بالا بود بعدش بیوپسی شدم تایید شد اتوایمیون کبد دارم 

هیچ دردی نداشتم علائمم خستگی و خواب آلودگی همیشگی بود 

دوران بارداریمم خداروشکر خوب بود و بیماری برنگشت 

البته ک من از نظر روحی خیلی هوای خودمو دارم متوجه شدم با استرس و اضطراب حرص وجوش آنزیم ها دوباره بالا میره

دارو هم پردنیزولون و آزارام میخوردم

مهربون باشیم
سلام عزیزم پسر من از شش سالگی با چکاپ متوجه شدیم این بیماری رو داره و از اون موقع تحت نظر هست پسر ...

سلام مییشه لطفا اون افرخدی ک باهاوشون آشنا شدین و این بیماری رو دارن به من‌معدفی کنین؟ من تازهوفهمیدم‌مبتلا هستم

بچه یه چیزی تو دلم مونده نگم میترکم😍

جاریمو بعد مدت‌ها دیدم، انقدرررر لاغر شده بود که شوکه شدم! 😳

پرسیدم چی کار کرده تونسته اون لباس خوشگلشو بپوشه تازه دیدم همه چی هم می‌خوره!گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته 
عید نزدیکه و منم تصمیم گرفتم تغییر کنم. سریع از کافه بازار دانلود کردم و شروع کردم، تازه الان تخفیف هم دارن! 🎉

شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

عزیزم یه سوال شما بعد از نتیجه نمونه برداری کبد بهتون گفتن فیبروز یا با همون فیبرو اسکن؟ منظورم اینه ...

سلام عزیزم عذر میخوام ابتدا بابت با تاخیر پاسخ دادن چون مدتی بود به انجمن سر نزده بودم.

فیبروز کبدم با فیبرواسکن مشخص شد ، بیوپسی یا نمونه برداری کبد جهت تشخیص علت فیبروز شدن کبد است هر چند در نمونه برداری اگر سویه هایی از سیروز کبد مشاهده شود حتما در گزارش نمونه برداری پزشک اشاره خواهد کرد.

با سونوگرافی هم به وضعیت کبد می توان پی برد و حتی در حالاتی علت بیماری هم پی برد مثلا اگر علت بیماری کبد مرتبط با مسدود شدن مسیر صفراوی یا کبد چرب باشد سونوگرافی کفایت می کند ( یا MRCp به طور دقیق تر) ولی برای بیماری های خودایمنی کبد تنها راه تشخیص بیوپسی کبد هست هر چند آزمایش AMA هم هست ولی احتمال خطا و اشتباه داره  . اما اگر در کل بخوای شدت فیبروز به صورت دقیق بدونی تنها با فیبرواسکن امکان پذیر است وگرنه در خود سونوگرافی تشخیص فیبروز شدن کبد امکان پذیر هست و فیبرواسکن جهت تعیین میزان این فیبروز یا سختی کبد هست.

سلام عزیزم عذر میخوام ابتدا بابت با تاخیر پاسخ دادن چون مدتی بود به انجمن سر نزده بودم. فیبروز کبدم ...

و در مورد سوال دوم شما بله منم در سمت پهلو راست احساس درد مقطعی داشتم ، کم اشتهایی ، زرد شدن رنگ چشم ، کاهش وزن ، احساس نازک شدن و حساسیت بیش از حد پوست بدن که حتی با برخورد آب احساس سوزش پوستم را داشتم ، خارش دستهام از دیگر علائمم بود

و در مورد سوال دوم شما بله منم در سمت پهلو راست احساس درد مقطعی داشتم ، کم اشتهایی ، زرد شدن رنگ چشم ...

عزیزم من تو دوران کرونا میزان انزیما 130 و 70 بود 

بعد 6 ماه مجدد ازمایش دادم و alt35 و ast 30 بود

ب نظرتون مشکلی نیست بدون دارو انزیما اومده پایین البته تقریبا سر مرزه

ولی چون نشکوک ب بیماری ارتریت روناتویید هستم استرس دارم و اینکه مدت 3 ساله درد در زیر دنده و پهلوی چپ احساس میکنم ودرد مفاصل دارم 

عزیزم من تو دوران کرونا میزان انزیما 130 و 70 بود  بعد 6 ماه مجدد ازمایش دادم و alt35 و ast 30 ...

خدا رو شکر آنزیم های شما در حالت نرمال هست . جهت اطمینان خاطر بیشتر شاید سونوگرافی خیالتون رو‌ راحت کنه.

البته همیشه به دوستانم هم توصیه می کنم برای سونوگرافی لطفا یک پرس و‌ جویی حتی شده از پزشک متخصصتون داشته باشید که برای سونوگرافی کجا مراجعه کنید.چون متاسفانه من چند ماهی رو بخاطر دو سونوگرافی با تشخیص اشتباه زمان از دست دادم .

خدا رو شکر آنزیم های شما در حالت نرمال هست . جهت اطمینان خاطر بیشتر شاید سونوگرافی خیالتون رو‌ راحت ...

خیلیممنون دوست عزیز فقط این درد و حالت سنگینی دارم زیر دنده ی راست ک اذیتم میکنه دکتر گوارش معاینه کرد و گفت لازم نیس سونو اتجام بدی ولی متاسفانه چونوبیماری خود ایمنی دارم ب شدت نگران هپاتیت اتو ایمنیون هستم

سلام‌ و احترام  این بیماری ها خودایمنی هستند( هم هپاتیت خودایمن و هم pbc  و همچنین psc &n ...

سلام عزیزم ممنونم از بابت اطلاعات مفیدتون

همسر منم الان ۹ماهه به این بیماری مبتلا شده دایما نگرانم ، خوذشم خیلی توداره ، اذیت خاصی دارید ، همش میگم برات چیکار کنم هیچ چی نمیگه ، خوشبختانه ایشون هم فروردین ماه ازمایش دادن انزیمهای کبدیشون اومده به حد نرمال ، الان مدام بهش اصرار میکنم که ازمایش بده هی امروز و فردا میکنه ولی توی این نه ماه فعلا سونو نکردیم ببینیم فیبروز کبدیش در چه حالیه ببخشید ازتون میپرسم شما که گفتید کبدتون فیبروز پیشرفته بود و در این مدت یکبار فیبرواسکن کردید ایا در وضعیت کبدتون هم بهبودی حاصل شده ایا از درجه فیبروزش اومده پایین؟ یا در همون حد مونده

ممنون میشم پاسخ بدید ، ارزوی سلامتی برای همه عزیزان دارم

سلام عزیزم ممنونم از بابت اطلاعات مفیدتون همسر منم الان ۹ماهه به این بیماری مبتلا شده دایما نگرانم ...

سلام و احترام ممنون از این اینکه وقت گذاشتید و حوصله کردید مطالب رو خوندید ، اینکه نگران وضعیت همسرتون هستید و در حال مطالعه در مورد این بیماری هستید و بی تفاوت به بیماریشون نیستید قطعا برای همسرتون یک پشتوانه بزرگی هست و این سبک حمایت برای این نوع بیماران کمک شایانی در وضعیت روحی و روانی آنان خواهد داشت.

در مورد سوالتون ، همسرتون و همه ی کسانی که این بیماری رو دارند حتما باید تحت نظر پزشک فوق تخصص گوارش و کبد باشند ( نه حتی صرف متخصص داخلی با توجه به ماهیت این بیماری ! ) ، اینکه میگم تحت نظر پزشک باشند یعنی چه بیماریشون خاموش باشد ( که احتمالا با برگشت آنزیم ها به حالت نرمال بیماریشون خاموش شده ) و چه غیر اون حتما بین سه الی شش ماه به پرشک مراجعه و بایستی آزمایش آنزیم های کبدی ، پروتئین و پلاکت خون ( تست تراکم استخوان در صورت مصرف دارو) بایستی بررسی شود . جهت بررسی وضعیت کبد پس از مصرف هر دوره درمانی مثلا شش ماهه سونوگرافی کافیست ( با توجه به اینکه سونو غیر تهاجمی است ) . و در حالت کلی اگر همسرتون فیبروز پیشرفته ( F3 )  هستند احتمالا اینکه سویه هایی از سیروز مشاهده بشه وجود دارد برای این دسته بیماران و همچنین خودم که شرایط مشابه همسرتون رو دارم معمولا بعد از طی کردن یک دوره درمان ۲/۵ ساله پزشک فیبرواسکن مجدد تجویز می کند اما رویکرد پزشکم اینجوری بوده که فعلا فیبرواسکنی تجویز نکرده اند و با سونوگرافی طی سه الی شش ماهه چک می شود و در روند فیبروز کبدم آیا تغییری در فیبروز حاصل شده است یا خیر ( بصورت کمی ) خیر اطلاعی ندارم و واقعیت برای خودم اهمیتی ندارد حالم خوبه خداروشکر روند به سمت بهبودیه و به کار پزشکم ایمان دارم زیاد به اینکه آیا از f3 به f2 رسیده یا خیر فکر نمی کنم چون خود این مساله استرس آوره 

سلام و احترام ممنون از این اینکه وقت گذاشتید و حوصله کردید مطالب رو خوندید ، اینکه نگران وضعیت همسرت ...

ممنون از بابت پاسخگوییتون میدونید کار به جایی رسیده که از غصه و خودخوری خودم نریض شدم و الان داروی اعصاب مصرف میکنم هر لحظه فکر میکنم که میخواد اتفاق ناگواری بیفته و یا اینکه اون ماهی که قراره ازمایش بده برای من سختترین ماهه ، به همون خاطر مزاحم شما هم شدم اتفاقا پرشک همسرم هم همینو گفتن که حدلقل باید یکسال از روند درمانت بگذره تا فیبرواسکن بشی در ضمن شما تو رزیم غذاییتون مصرف برنج دارید یا نه؟

چون پزشک همسرم هیچ محدودیت غذایی بجز اونایی که شما گفتید توصیه نمیکنه 

خودش مثل شما میگه از لحاظ جسمی خوبم نیازی به فیبرواسکن نیست ولی فکر کنم نگرانی من افراطی شده 

بازم دوباره ازتون تشکر میکنم

سلام و احترام ممنون از این اینکه وقت گذاشتید و حوصله کردید مطالب رو خوندید ، اینکه نگران وضعیت همسرت ...

در ضمن حالا که انزیمهای شما هم به حالت نرمال برگشته تعدا  قرصهای مصرفیتپن رو پزشکتون کاهش داده با نه همون مقدار دارو مصرف میکنید 

چون همسر منم دقیقا همون داروهایی که شما مصرف میکنید رو مصرف میکنه

در ضمن حالا که انزیمهای شما هم به حالت نرمال برگشته تعدا  قرصهای مصرفیتپن رو پزشکتون کاهش داده ...

در مورد تغذیه برای این بیماری : مصرف روغن در کمترین حالت خود ، مصرف نمک نزدیک به صفر ، از مصرف ترشیجات پرهیز بشه ، مصرف سبزیجات ( از جمله کلم بروکی یا مصرف انار شیرین و شاهتوت در کاهش التهاب کبد موثر هست ) و همچنین ورزش هر روز و البته اکیدا از مصرف هر گونه داروی گیاهی رایج در بازار در ارتباط با کبد خودداری کنند ( مگر به توصیه پزشک که معمولا توصیه هم نمیشه ). برنج هم بله در حد نرمال مصرف می کنم . 

در ارتباط با کاهش مقدار مصرف قرص ، خیر فعلا همون روال هست و تغییری نداشته ، و در حالت کلی قطع مصرف یکباره کورتن ها عوارض جدی دارد به همین جهت احتمالا به مرور  با بهبود وضعیت این اتفاق خواهد افتاد.

سلام عزیزم

میشه جواب منو بدین؟؟

من یکساله عمل کیسه صفرا کزدم ولی هنوز گاهی دردهای شدید دارم مثل قبل عمل

تمام ازمایشا و سونو ها سالمن.هیچوقت انزیمام بالا نبوده و‌همیشه نرمال

رفتمmrcp در کزارشش گفتن psc

ولی چندتا دکتر دیذن و گفتن گزارش اشتباهه و مشکلی نیس.ولی من بخاطر دردها نگرانم

زردی و‌خارش و‌هیچچچ علامت دیگه ای ندارم

بنظرتون چکار کنم؟؟

سلام عزیزم میشه جواب منو بدین؟؟ من یکساله عمل کیسه صفرا کزدم ولی هنوز گاهی دردهای شدید دارم مثل قب ...

سلام و احترام 

به امید بهبودی , تنها روش تشخیص دقیق psc ، بیوپسی کبد می باشد ، معمولا Mrcp کبد جهت تشخیص انسداد مسیر صفراوی است و برای تشخیص بیماری psc در ابتدا نیازی به بیوپسی کبد نیست، بایستی وضعیت کبد بوسیله سونوگرافی و فیبرواسکن بررسی شود اگر سونوگرافی و فیبرواسکن بهمراه آزمایش آنزیم های کبدی و هچنین AMA  در حالت نرمال باشد جای نگرانی نیست اما اگر در سونوگرافی و فیبرواسکن علائمی در ارتباط به تخریب یا التهاب کبد و... مشاهده شود توصیه به بیوپسی کبد خواهد شد .

و برای بررسی این موضوع حتما به پزشک فوق تخصص کبد و گوارش بایستی مراجعه فرمائید که بررسی صحیح و نظر پزشک ملاک می باشد و این توضیحات تجربه شخصی و مطالعه اینجانب در این مورد هست و فاقد اهمیت می باشد.