2777
2789
آیسان عزیز،
1- امروزه بر اساس توصیه (SOGC (the Society of Obstetricians and Gynecologists و CCMG (Canadian College of Medical Genetics) تمام زنان باردار صرف نظر از سن اشان باید پیشنهاد انجام تست های غربالگری سندرم داون، سندرم ادوارد و ONTDs برایشان انجام شود.
2- احتمالأ چون در ایران بیشتر بیمه ها هزینه چندانی بابت تست های غربالگری پرداخت نمی کنند ، بنابراین پزشکان ملاحظه مالی بیمارانشان را می کنند.

سلام خسته نباشید
من پایان هفته پانزدهم تست غربالگری دادم
و دیروز که شانزده هفته شدم جواب رو گرفتم
ریسک NTD 1in 4 هست
پیش دو دکتر مختلف رفتم یکی به من گفت باید آمینوسنتز انجام بدی
و دیگری گفت باید سونو سه بعدی انجام بدی

حالا به نظر شما کدوم درست تر هستش؟
زندگی ام را از نو آنگونه که دوست دارم میسازم.

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

گلابتون عزیز،
طبق عدد AFP MoM توصیه های ذیل می شود
1- بلافاصله یک سونوگرافی دقیق انجام داده و به سونولوژیست بگوئید که ریسک NTDs شما بالا است.
2- یک هفته بعد مجددأ سطح AFP اندازه گیری شده و MoM جدید محاسبه شود. اگر MoM جدید از 3.46 پایین تر باشد ، معمولأ افزایش AFP مربوط به مادر است و دیده شده در مادرانی که سابق کیست تخمدان، سابقه ناباروری ، سابقه فیبروم ، سابقه مصرف سیگار و غیره وجود دارد به طور گذرا این افزایش دیده می شود.
3- اگر بعد از یک هفته اگر MoM جدید از 3.46 بالاتر باشد مجددأ دو بار دیگر باید سونو انجام شود. و در هر بار با دقت سیستم عصبی ، قلبی - عروقی و مثانه و کلیه ها چک شوند.
نسیم جان،
این بیماران طیف وسیعی از اختلالات از جمله:
1- کوچک بودن سر (میکروسفالی)
2- عقب ماندگی ذهنی
3- ناتوانی در یادگیری و مشکلات رفتاری
4- اختلالات قلبی، ریوی، کلیوی، گوارشی و تناسلی
5- کاهش کلسترول خون
6- رنگ پریدگی
7- کاهش تونیسیته عضلات
8- مشکلات بلعی
9- مشکلات گفتاری
10- افتادگی پلک
11- انحراف ستون فقرات
12- پوکی استخوان
را دارند.
اشکان عزیز،
با توجه به ریسک 1 به 8 شما، با فرض آنکه از ابتدا تا انتها کار درست انجام شده باشد (از نرمالهای جامعه ایران برای محاسبه ریسک استفاده شده باشد، کنترل MoM روزانه برای هر 4 مارکر انجام شده باشد، مبنای محاسبه سن جنین شما مارکرهای سونوگرافیک CRL و BPD باشد و ...) احتمال آنکه جواب آمنیوسنتز مثبت شود 12.5% می باشد و 87.5% جواب نرمال می باشد. اگر جواب آمنیوسنتز نرمال شد بیمار از نظر اختلال کروموزومی مشکلی ندارد ولی بهتر است مراقبت های دوران بارداری از نظر تغذیه ،تعداد ویزیت های ماهانه ، کنترل فشار خون ،پروتئین ادرار و هر گونه عفونت واژن باید بدقت صورت بگیرد.
فرزانه عزیز،
فعلأ این تست ها برای بررسی سلامت جنین از نظر اختلالات کروموزومی که منجر به عقب ماندگی ذهنی می شود مثل سندرم داون، سندرم ادوارد ، SLOS و اختلالات طناب عصبی (NTDs) می شود. اگر با سونوگرافی استاندارد NT هم همراه باشد اختلالات اولیه مربوط به فقدان مثانه ، معده ، ظاهر مغز و نخاع هم بررسی می شود.
برای بررسی یک ژن خاص هم می توان از آمنیوسنتز استفاده نمود.
2810