2777
2789
با سلام.می خواستم نظر شما رو در مورد اینکه بهتره آمنیوسنتز بکنم یا نه بدونم .(دکترم و حتی مشاور ژنتیک مرکز کریمی نژاد نظر واضحی نمی دند) , و بعضی از جوابهاشون در مورد آمنیو سنتز در تضاد با مطالب مقاله موجود در سایت fetal medicine هستش ، که ذکر می کنم ، ممنون از حوصله ای که به خرج می دید ، سعی می کنم خلاصه بنویسم، نتیجه غربالگری 3 ماهه اولم :
gestational age at biochemistry & scan: 13w+2d
T21 prior Risk: 1:287
T18 prior Risk: 1:3174
T13 prior Risk: 1:8538

-Biochemistry-
FBHCG 14.00 ng/ml corrected MOM : 0.46
PAPP-A 3988 mU/L corrected MOM : 0.85

-ultrasound-
fetal heart rate : 154 bpm
BPD: 21.5 mm
FL : 9.5 mm
CRL: 70.8 mm
Nuchal Translucency : 2.7 mm
Nasal Bone : present
skull & brain - spine - abdomen-stomach-bladder-hands-feet : appears normal

-calculated risks (at term-
trisomy 21 1: 472
trisomy 18 1:1563
trisomy 13 1: 5262

follow-up comments :
quad or sequential screen recommended!

سوالها :
1- در بعضی سایتها امکان تشخیص بیماریهای
•اسپاینا بیفیدا (نقص در تشکیل کامل ستون فقرات و بیرون‌زدگی نخاع)، آننسفالی (اشکال در تشکیل کامل مغز)، و سایر نقائص ساختمان بدن هنگام تولد.
•عدم بلوغ کامل ریه‌ها.
با آمنیوسنتز ذکر شده که این امکان توسط مشاور ژنتیک دکتر کریمی نژاد رد شد و فقط به بررسی کروموزومها اشاره شد .
آیا ممکنه مرکز ژنتیک دیگه ای اونها رو هم چک کنه یا اصلا امکان پذیر نیست و اطلاعات سایت اشتباه بوده ؟ اگر فقط بیماریهای کروموزومی قابل تشخیصه آیا بهتر نیست به نتیجه غربالگری سه ماهه اول و دوم اکتفا کنم؟ وآمنیو رو انجام ندم؟

2- در سایت fetal medicine در مورد آمنیو سنتز علاوه بر افزایش 1 درصدی خطر سقط ، افزایش خطر سندرم زجر تنفسی (respiratory distress syndrome) و پنومونی (pneumonia) نیز ذکر شده که باز توسط مشاور ژنتیک رد شد و فقط خطر سقط رو تائید کردند . این دو مورد آخر یعنی چی ؟ و چقدر احتمال رخ دادنش هست ؟

با توجه به این نتایج و مطالب و اینکه من و همسرم و پدر مادر های هر کدوممون فامیل نیستم و سابقه بیماری کروموزومی در فامیل ندارم آیا لازم است بخاطر 36 ساله بودنم آمنیوسنتز رو انجام بدم ؟ در واقع نگران این هستم که انجام دادنش ضروری نباشه و فقط بخاطر راحت شدن خیال خودمون انجام بدیم و احیانا آسیبی به بچه برسه ؟

از اینکه انقدر طولانی شد متاسفم و قبلا از حوصله ای که بخرج می دید ممنونم.

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

آیسودا عزیز،

توصیه می شود که بهترین زمان انجام تست بین هفته های 0+12 الی 3+13 می باشد ولی مشکلی ندارد شما در همان 6+11 هفتگی هم می توانید انجام دهید. نگران نباشید همان 9 آذر انجام دهید.
نفس مامان عزیز،

1- قندی که در آزمایشگاه به بیماران داده می شود گلوکز خالص است و فقط کمی از شربت های معمول شیرین تر می باشد. نگران نباشید فقط 5% افراد نمی توانند این شیرینی را تحمل کنند و 95% مشکلی ندارند.

2- طی مدت ناشتایی 2 تا لیوان آب بخورید.

3- طبق آخرین پریودتان امروز شما 7 هفته و 6 روز می باشد.
اقای دکتر عزیز سلام
ببخشید که دائم مزاحم شما میشم
برای تست کواد مارکر حتما باید آزمایش و سونو را در یک روز انجام داد؟آزمایشم شنبه هست میتونم سونو رو فردا بدم؟در نسخه سونو نوشته سونو حاملگی. دکترم گفته حتما هر دو را در یک روز انجام بدم.در ضمن سونو NT را انجام ندادم.تاریخ آخرین پری 26/5/90 بوده.اگه میشه سن حاملگی رو هم بهم بگید.
با تشکر از راهنمایی های خوبتان.
کارشناس محترم مرسی از پاسختون این هم ریسکهایی که برام نوشتن :

CALCULATED RISKS(at term
TRISOMY 21 1: 8196
TRISOMY 18 <1: 30000
TRISOMY 13 <1:30000

یکجا هم اینطوری نوشته :

TRISOMY 21 screening:
the calculated risk for trisomy 21 is below the cut off risk (1:250) which represents a low risk.

TRISOMY 18 screening:
the calculated risk for trisomy 18 is below the cut off risk (1:100) which represents a low risk.

TRISOMY 13 screening:
the calculated risk for trisomy 13 is below the cut off risk (1:100) which represents a low risk.
زن دایی عزیز،

1- 10-15 درصد افراد در مرحله اول به واکسن جواب نمی دهند و تیتر IgG شما افزایش نمی یابد.

2- این پارامترها در دوران بارداری خیلی دقیق نیستند و نمی توانیم فرم فقر آهن را از تالاسمی مینور تشخیص دهیم . بهتر است بعد از بارداری این تست ها را انجام داده و طبق آن نظر داد. فعلأ قرص آهن تان را قطع نکنید.
نیلوی عزیز ....... از روی سونوی واژینال ........
نیما یوشیج در جشن 1 سالگی پسرش نوشت : پسرم ... یک بهار ، یک تابستان ، یک پاییز و یک زمستان را دیدی ... از این پس ، همه چیز جهان تکراری ست جز ... مهربانی
نمیدونم منظور شما من بودم یا نه ولی از روی سونوی واژینال فتال پل مشاهده شد ولی برای قلب نه ....
نیما یوشیج در جشن 1 سالگی پسرش نوشت : پسرم ... یک بهار ، یک تابستان ، یک پاییز و یک زمستان را دیدی ... از این پس ، همه چیز جهان تکراری ست جز ... مهربانی