2777
2789
عنوان

مینیمالیست شدن یعنی چی؟

| مشاهده متن کامل بحث + 1738003 بازدید | 44695 پست
میدونی تو ایران جواب نمیده. اتفاقا تو سایت بحثش بود قبلا. با این تورم نمیتونی وسایل اضافه رو دور بری ...

ببین عزیزم ما یه سری وسایلی که میدونم مثلن تا 100 ساله دیگه هم استفاده نمی‌کنیم رو میدیم میره درسته گرونی شده اما میل خرید مردم هم خیلی زیاده من یادمه دوران دبیرستانم نهایتن سالی یکی دو تا مانتو یا شلوار بیرونی میخریدم یا وسایل چوبی یا برقی تا خراب میشد میرفتن درستش می‌کردند اونقدر این وسیله خراب میشد و درستش می‌کردند این چرخه اینقدر ادامه داشت تا اینکه وسیله دیگه قابل درست شدن نبود اما الان قشنگ با این که گرونیه تو فامیل میبینم هر ماه چند تا مانتو کلی لباس همینطور در حال خرید کردنن و کمد هاشون قشنگ در حال انفجاره با اینکه چند تا کمد دیواری سرتاسری دارن کمد ها و کشو ها درشون بسته نمیشه مثلن دو سه سال یه بار مبل و فرش و پرده کابینت خونه عوض میکنن فقط به خاطر مدش که از بین میره یا همش درحال خرید وسایل ریز و درش خونه هستن با اینکه گرونیه مردم روز به روز بیشتر خرید میکنن

ببین عزیزم ما یه سری وسایلی که میدونم مثلن تا 100 ساله دیگه هم استفاده نمی‌کنیم رو میدیم میره درسته ...

اره دقیقا

خیلی ها ببخشید ولی از گرونیا مینالن،ولی دائم دارن خرید میکنن

مثلا میگن یه مانتو خریدم مثلااااا ۱۵۰۰ وای وای چه گرونه در صورتی ک احتیاج نبوده

منم دبیرستانی بودم سالی ی مانتو و دوتاکفش و یه شال با ی شلوار میگرفتم

لباسای خونگیمون هم تاجایی ک میشد میپوشیدیم.

ادم وقتی میوفته رو دور خرید کردن خب مطمئنا خرید اشتباه زیاد داره.

مثل لباسایی ک تو استایلمون نیستن ولی چون خوشمون میاد میخریم

لباسهایی ک تو حراجی میخریم بعد میبینیم کیفیت خوبی ندارن یا تنگن یا گشادن در کل نیاز نبوده.

من خییییلی از اطرافیانمو میشناسم هیچی نیاز ندارن ولی همششش دارن میخرن خب معلومه ادم کم میاره بعد هی غصه میخورن پول نداریم بدهی داریم یا...

بدتر از اون کسایی هستن ک با مد پیش میرن

مد هرگز نمی ایسته!

اگر ی اقیانوس پول داشته باشیم هم بخوایم با مد پیش بریم پولمون ته میکشه.

ما هیچ تر از هیچ/پی هیچ/دویدیم/جز هیچ/دراین هیچ/دگر هیچ/ندیدیم

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

بچه ها من کتاب جادوی نظم رو از طاقچه خریدم امروز شروع کردم ب خوندنش

سه فصل خوندم،خیلی خیلی مطالبش جالبه

این اولین کتابیه ک دارم میخونم تاحالا نه علاقه داشتم نه برام مهم بود.

بعد اینکه من چقدر هنوز با مینی مالیست شدن فاصله دارم

الان ک گرفتاری دارم نمیتونم

ولی انشالله یکی دو هفته دیگه اساسی دوباره پاکسازی میکنم.

یه سوالم میخوام بپرسم

به نظرتون نسخه چاپی ش رو بخریم بهتره یا توی گوشی بخونیم؟

من جا واسه کتاب ندارم ولی دوست دارم کتاب دستم بگیرم بخونم

کدومش بهتره؟

دیروز وامروز جایی بودم که از حجم زیاد وسیله حالم بد شده بود‌یه خونه خیلی زیبا تصور کنید که با یه چید ...

رازت با من مشترکه 

اصلا دلم نمیخواد با کسایی رفت و آمد کنم شکم براشون مهم باشه ...

شهر ما،چند روز آخر ماه صفر تو یکی از روستاهای اطراف مراسم عزاداریه 

فقط نگم که چقققققققدر اینجا انواع و اقسام نذری میدن

بعد یه عده خیلی زیادی فقط برای خوردن پا میشن یه ۶۰کیلومتر میرن و اونجا اتراق میکنن و فقط فکرشون خوردنه!!!!

هرچیزی دستشون برسه میخورن.برای چندمین بار بعد یه پرس غذا دوباره میرن تو صف🤦‍♀️

وااای از گفتن و تصورشم حالم بد میشه

❌لایک❌
ببین عزیزم ما یه سری وسایلی که میدونم مثلن تا 100 ساله دیگه هم استفاده نمی‌کنیم رو میدیم میره درسته ...

دقیقا. الان اینقد خرید زیاد شده که هر کسی چندین کفش و کیف و لباس داره. قبلا یادمه یه جفت کفش میخریدیم چقد دوسش داشتیم و چه لذتی بهمون میداد .وقتی ادم از کفشاش استفادشو برده و نیاز به خرید جدیدشو داره مسلمه که لذت میبره برا جدیدا. ولی وقتی طرف مثلا ده جفت کفش داره وقتی یازدهمی رو میخره دیگه احساس و لذتش مث قبل نیست.اصلا شاید فرصت نکنه بپوشه.  زمانی که ادم سیره و بره رستوران اون غذا انچنان لذتی بهش نمیده ولی یه گرسنه همون غذا چقد بهش میچسبه. علت لذت بردن ،کم داشتن یا به اندازه داشتنه به همین راحتی. برا همین شعار مینیمالیسم less is more.( کم هم زیاده) یا از پرچمداران این سبک کتاب مینویسه به اسم،"لذت کمتر داشتن." دنیا صنعتی شده همه چی زیاد در دسترسه و ادمها هم در کنارش عوض شدن و میل به زیاد داشتن توشون شکل گرفته به هر دلیلی که اینجا طولانی میشه علل مصرف گرا بودن رو باز کرد. گاهی فکر میکنم ادمها چقد خودشونو تو منگنه میزارن و صب تا شب کار میکنن بعد پولش میره برا هزینه های زیبایی و مد( پوشاک و خونه و وسیله و ماشین وگوشی و ....)  .تا  هزینه ها اینا رو میدن و رو مد میشن وای مد جدید میاد تازه عمر ژل و بوتاکس  و ناخن  ومژه و ....تموم شده و دوباره از اول. خلاصه که این دور باطل ادامه داره . اگه ادم با اگاهی زندگی کنه یکم دنبال ارامش خودش میره نه تکاپو برا بدست اوردن پول براگسترش صنعت مد و صنعت زیبایی. الان دیگه قیافه ادمها هم با مده.. خلاصه کار میکنیم  برا پولدار کردن دیگران.  ... زندگی در تعادل خوبه. خوشحالم که شما خانمها با اگاهی دارید زندگی میکنید. 

میدونی تو ایران جواب نمیده. اتفاقا تو سایت بحثش بود قبلا. با این تورم نمیتونی وسایل اضافه رو دور بری ...

ما چیزهایی رو دور میریزیم که نیاز بهش نداشتیم و تو کمد یا انباری یا ...دچار انباشت شدیم(انصافا در نظر بگیریم ما چیزی رو دور نمیریزیم یا میفروشیم،یا هدیه میدیم،یا میبخشیم به نیازمند یا تبدیل میکنیم به بازیافت و یا نهایت میذاریم سر کوچه هرکسی نیاز داشت برمیداره ....)

این خروجی ها و کنترل ورودی ها انقدر ادامه پیدا میکنه که از اون انباشتهای کوچیک و بزرگ تو هرجای خونه خبری نیست و جلوی خیییییلی از خریدهای هیجانیمون گرفته میشه...

هزینه های اضافی از این نوع مدیریت تو مسیرهای مورد علاقه یا واجب هرکسی هدایت میشه(پس انداز طلا سکه،مسافرت،خریدهای اساسی زندگی مثل ماشین و خونه و زمین و ...)

اتفاقا این سبک کاملا تو ایران قابل اجراست به شرط تغییر ذهنیتها و باورهای اشتباه

💐

❌لایک❌

مخالف زیبایی نیستم ولی تعادل و طبیعی. که زیبایی هم در همین دو گزینه خلاصه میشه نه پیرو مد بودن به هر قیمتی و چشم بسته مد رو روی  جسممون که امانته و بابتش مسیولیم پیاده کنیم و چه بسا اتفاقای جبران ناپذیری  که هم  وقت و پولمون بره و هم سلامت و زیبایی خدادادی مون. نوشتم که بعضی ها خرده نگیرن که چرا اینجور گفتی و الان باید به خودمون برسیم. باز تاکید دارم به خودمون برسیم اگاهانه و در تعادل 

بچه ها من کتاب جادوی نظم رو از طاقچه خریدم امروز شروع کردم ب خوندنش سه فصل خوندم،خیلی خیلی مطالبش ج ...

منم دلم میخواد این کتاب رو بخونم 

کلا من با نمونه چاپی یا صوتی کتاب نمیتونم کنار بیام،کتاب رو باید ورق بزنم یه جاییش رو چند بار بخونم،یه جاهایی حین خوندن ذهنم درگیر فکری میشه،باید کتابو بذارم زمین به اون مسئله فکر کنم و بعد دوباره شروع به خوندن کنم و ....

برای همین اکثر پادکست هایی که خلاصه کتاب رو میان تعریف میکنن و درباره ش حرف میزنن رو چند بار تو مراحل مختلف گوش میدم تا اگه احیانا جاییش حواسم نبوده، دوباره بشنوم  

اینم باید در نظر گرفت که هزینه خرید کتاب به مراتب بالاتره و اگر علاقه به نگهداریش دارید یه فکری برای جاش هم باید بکنید 

برای من چون طبق مواردی که گفتم رنج استفاده از نسخه یا صوت کتاب برام زیاده،ترجیح میدم اون هزینه رو بکنم و کتاب رو بخرم و بعد هدیه کنم به کتابخونه تا به قول یکی از کاربرای اینجا رسالتشو جایی دیگه به سرانجام برسونه...

💐

❌لایک❌
اره دقیقا خیلی ها ببخشید ولی از گرونیا مینالن،ولی دائم دارن خرید میکنن مثلا میگن یه مانتو خریدم مث ...

مدیریت کردنه مهمه بعضیا میگن مگه بااین گرونی میشه پس انداز کرد من قبول دارم که سخت شده دخل وخرج مثل گذشته نیست ولی نه که کلابیخیال پس انداز وروز مبادا شیم میگن غذاخوریاورستوراناشلوغه علتش همینه میگن به ماشین وخونه وفلان که نمیرسیم پس به شکم وتیپ برسیم وجدیدا هم که میگن طلاخزه!!!آخرش همین طلابدردمون میخوره نه خوراکیای داخل شکم ولباسای توکمد(خودم عشق خریدوشکموهستم ولی تعادل روحتماحتماحفظ میکنم)زندگی هم میتونه کوتاه باشه هم میتونه بلندباشه باید طوری زندگی کنیم به فکر جفتش باشیم...یکی از آشناها خودش خونه۵۰متری داشت داداجاره ورفت تومتراژبالاترخودش اجاره نشست‌خب تااینجا اکی بود قسمت بدش اینجابود که رفت اندازه ی خونه ی جدید وسایل خونه خرید!!!!اماه قبل صاحبخونه اجاره ورهن رو برد بالاو همه ی اون وسایل رو بده به این واون یا خیلی زیرقیمت بفروشه چون نمیتونست توخونه ی ۵۰متری ببره اون وسایل رو...

خدایا همسرمو برام نگه دار  ته همراه پیر بووشم پیری با ته قشنگه♥️♥️♥️♥️♥️
بچه ها من کتاب جادوی نظم رو از طاقچه خریدم امروز شروع کردم ب خوندنش سه فصل خوندم،خیلی خیلی مطالبش ج ...

منم از طاقچه خریدم. همین که چند صفحشو اسکرین شات گرفتم گذاشتم.  ولی کلا کتاب چاپی دوست دارم. اما یک سالی میشه کتاب یا امانت میگیرم یا صوتی گوش میدم ویا از طاقچه میخرم هر چند دلم با کتاب چاپیه. خلاصه جادوی نظم رو از طاقچه خریدم البته خوندمش کامل ولی خوب قصد داشتم بازم مرور کنم چون همیشه کتاب ها دور دوم ادم خیلی چیزای بیشتری ازش متوجه میشه. این تجربه منه به عنوان کسی که عاشق کتابه و از بچگی کتاب خونده. خلاصه یهو دیدم  چند وقت پیش اگه یادتون باشه اپلیکیشن طاقچه از دسترس خارج شد. وای منو بگو. چقد کتاب داشتم اونجا نخونده. انگار میخواست فقط به من شوک وارد کنه که تازه طرف کتاب الکترونیک اومده بودم.اونم با شک و دودلی. دوباره با خودم گفتم از اول هم با چاپی بیشتر حال میکردم اشتباه کردم. ولی خدا رو شکر مدت کمی بعد برگشت و فعلا مشکلی نیست. راستش تصمیم دارم به طور جدی اصلا کتاب  چاپی نخرم.  کلی از کتابهای خودمو هم نظم دادم و خیلی هاشو بخشیدم فقط اونا که خیلییبی عاشقشونم حتی با نگاه کردن به جلدشون لذت میبرم رو گذاشتم اما تصمیم دارم همینا هم باز فاکتور بگیرم. به خاطر پسرم گذاشتم که ببینه و کتاب اطرافش باشه و گاهی خوذم میخونم ببینه. امیدوارم کمکی کرده باشه صحبتهام به تصمیم گیریت 

منم دلم میخواد این کتاب رو بخونم  کلا من با نمونه چاپی یا صوتی کتاب نمیتونم کنار بیام،کتاب ...

قیمتش توی طاقچه خوب بود خریدم و از همونجا خوندم

ولی دوست دارم یه کتاب رو چندین و چند بار بخونم تا متوجه بشم.

من حتی فیلم های سینمایی رو هم چهار پنج بار میبینم تو متوجه اصل قضیه بشم.

منم از طاقچه خریدم. همین که چند صفحشو اسکرین شات گرفتم گذاشتم.  ولی کلا کتاب چاپی دوست دارم. ام ...

این هم حرفیه 

من دائم گوشی دستمه و میدونم اصلا خوب نیستش

دوس دارم گاهی به جاش کتاب بخرم.

اگر کتاب دیگه ای در مورد همین موضوعات میشناسین بگین

انشالله از این ب بعد کتاب هم بیاد توی سبد خریدمون.