4-2 آزمایشهای تکمیلی لازم برای بررسی علت منفی شدن یا سقط مکرر: دوستای گلم اینم از آزمایشهای تکمیلی تورک آنا: این از آزمایشهای ایمنی و انعقادی: Protein c Protein s Anti thrombin III APCR Homocysterin AMH Beta 2 Glycoprotein (IgG) Beta 2 Glycoprotein (IgM) Igm CD4 CD8 CD4/CD8 CD16 CD56 CD19 CD69 IgA بعدش آز جهشهای ژنی: MTHFR PAI-1 بعدشم که آز کاریوتایپ رو تو آزمایشگاه ژنوم طبقه چهار همون ساختمانی که نیلو هست انجام دادم! فقط یه چیزی این سی دی مارکر ۶۹ رو هم آزمایشگاه آرژانتین دادم! آزهای ایمنولوژی که دکتر مریم توکلی برام مجددا نوشتن: Anti thyro CD16 CD56 CD16+CD56+ CD5 CD19 CD5+CD19+ ******** این مجموعه آزمایشها رو یکی از دوستان جمع آوری کرده بود: 1- گروه Auto immunology (سیستم ایمنی) F.A.N.A Anti Cardiolipin IgG Anti Cardiolipin IgM Anti Phospholipid IgG Anti Phospholipid IgM ********************** 2- گروه Electrochemiluminecens این ٥ تا درباره تیروئیده، حتماً بده: T4 T3 TSH Anti TPO Anti TG این سه تا رو روز ٣ پریود باید بدی: LH FSH Estratiol Prolactin لزومی نداره روز سوم باشه) ***************************** 3- گروه Coagulation (انعقادی) حتماً همه اینها رو بگو برات بنویسه: Protein C Protein S P-Anti Thrombin III INR PT P.T.T Lupus Anti-Coagulant Activated Protein C Resistance *************************** 4- گروه Blood Biochemystry (بیوشیمی خون) Anti Mullerian Hormon (تعیین ذخیره تخمدان) Inhibin B (مثل بالایی برای ذخیره تخمدانه) Hb A1c Homocysterin FBS Urea Creatinine 25OH Vit.D3 (ویتامین دی رو حتماً بده، کمبودش باعث سقط میشه) ****************************** 5- گروه Hematology (همون شمارش گلبول هاست، حتماً دادی قبلاً) WBC RBC Hemoglobin Hematocrit M.C.V M.C.H M.C.H.C Platelets ********************** 6- گروه Molecular (این سه تا گرونن، جهش های ژنی رو نشون میدن) Prothrombin G20210 PAI-1 MTHFR ********************* 7- گروه serology (اینها رو فکر کنم دادی) (Toxoplasma (IgG (Toxoplasma (IgM (Rubella (IgG (Rubella (IgM (C.M.V (IgG (C.M.V (IgM HBS.Ag HCV Ab HIV Ab (Listeria (IgG) (Listeria (IgM) ******** سهیلاجون اینو از تاپیک سقط مکرر برامون پیدا کرده: من الان یه چند ماهی میشه که مشغول جمع آوری آزمایشاتی هستم که پزشکهای مختلف برای چکاپهای روتین حاملگی و مسئله نازایی (عدم لانه گزینی جنین و یا سقط مکرر) می نویسن: این آزمایشات شامل آزمایشهایی هستن که دکتر واسه خودم نوشت، آزمایش های چند تا از دوستای گلم، آزمایشهای بچه های تاپیک سقط مکرر و همین طور از تاپیک بیمارهای دکتر پاکروش، لیست بلند بالایی هم شده، که فکر کنم انجام همه اش حدود یک میلیون هزینه برداره!!! بعد هم کلی سرچ کردم توی اینترنت و دسته بندی شون کردم که هر کدوم واسه چیه!!! البته مسلما لزومی نداره که هر کسی همه اش رو انجام بده و قطعا آزمایشات تخصصی زیاد دیگه ای هم هست که شاید اینجا ذکر نشده! ولی در کل چون این لیست رو تهیه کرده بودم، گفتم بذارم شاید به درد کسی بخوره! از بالای لیست اول آزمایشات مربوط به چکاپ های روتینه و تا آخر لیست به تدریج آزمایشات تخصصیتر می شن! - انجام پاپ اسمیر - انجام معاینه سینه نزد پزشک زنان - تزریق واکسن کزاز - بررسی از نظر ایمنی به سرخجه و در صورت عدم ایمنی ، تزریق واکسن سرخجه آزمایشات و چکاپ روتین: CBC , BG , Rh (غلظت خون، گروه خون) FBS (قند) Chol, LDL , HDL , TG (چربی) BUN, Cr (وضعیت کلیه) ALK, ALT , AST (وضعیت کبد) TSH , T3 , T4 (تست تیروئید) ESR , CRP (آزمایشات التهابی) U/A (آزمایش ادرار) آزمایشات ویروسی و عفونت ها: HBS Ag , HBS Ab (ابتلا و یا ایمنی به هپاتیت بی) HCV Ab (هپاتیت سی) HIV Ab (ایدز) Toxo Ab ( IgM , IgG) (عفونت توکسو عامل سقط) CMV Ab ( IgM , IgG) (عفونت سایتومگال عامل سقط) HSV Ab ( IgM , IgG) (عفونت هرپس عامل سقط) Rubella Ab (Ig G) (عفونت سرخجه عامل سقط و ناهنجاری جنین) Listeria Ab (IgM, IgG) (عفونت لیستریا عامل سقط و ناهنجاری جنین) RPR (عفونت تناسلی سفلیس) آزمایشات هورمونی و ذخیره تخمدان: FSH , LH , Estradiol (هورمون استروژن و بررسی وضعیت تخمک گذاری) PRL(LTH) (پرولاکتین) AMH , Inhibin B (ذخیره تخمدان) آزمایشات انعقادی (مربوط به سقط مکرر یا عدم موفقیت در آی وی اف به صورت مکرر): PT , PTT , INR Pro C , Pro S Anti thrombin III , ACL (IgG , IgM) , APL ( IgG,IgM), Lopus Anti Cuagulant ( LAC) Anti TPO , Anti thyroglobulin PAI -1 (PCR ) Factor V leiden ( PCR) MTHFR (PCR ) APCA ( patial cell antibody): این آزمایش اگه مختل باشه معمولا یه سرمی می دن به اسم IVIG که توی بیمارستان و در طی چند ساعت تزریق می شه و بهتره تزریقش هم چند هفته قبل از تخمک گیری باشه Factor II mutation: PG20210A (PCR) DNA Vit D 25 OH Insulin آزمایشات مربوط به سیستم ایمنی (برای سقط مکرر و عدم موفقیت مکرر در آی وی اف): B-Lymphoid Myeloid cd 10 cd 45 cd 19 cd 13 cd 20 cd 14 cd 22 cd 33 cd 23 cd 117 cd 25 cMPO cd 79acyk cd 64 s.Kappa Tdt s.Lambda cd11 b HLA-DR cd15 TdT cd 16 cd 34 cd 34 cd 103 cd41 FMC7 cd 42b cd11c cd 44 cd 235a T-Cell cd 1a cd 2 cd 3 cCd3 cd 56 cd4 cd5 cd7 cd8 Plasma Cell dyscrasia cd138 cd38 K/L LGL Leukemia cd56 cd57 خصوصا این چند تا تست: ANA - APCA و این یکیها: CD16 CD56 که مارکرهای اختصاصی سلولهایی به نام NKcell هستن (NKa( K562 target cell CD 57 ,CD19 هم مهم هستن. بچه ها این لینکها رو نگاه کنید، خیلی به نظرم جالبن!! یکی از کاربرهای قدیمی نی نی سایت به اسم آفتاب زیبا به علت مشکل اسپرم همسرش طبق گفته خودش هشت بار میکرو کرده! نهایتا نتیجه گرفته بوده و بعد از یک زایمان زودرس خدا بهش یک دختر داده. از اونجایی که توی این هشت بار میکرو با مطالعه آزادی که داشته، میشه گفت خودش یه پا متخصص نازایی شده!! یه مدت طولانی هر روز میومده توی سایت و جواب سوالهای بچه ها رو می داده! نکته جالبش اینه که ایشون علیرغم نرمال بودن همه چیز و جنینهای خوب میکروهاش منفی میشده. دکتر براش یک سری آزمایش نوشته بوده که توی لینک زیر می تونید ببینید و اگه دقت کنید، می بینید که تقریبا بیشترش رو توی اون لینک آزمایشاتی که اول تاپیک گذاشتم، نوشتم. همون آزمایشهای دکتر طرازی و دکتر پاکروش هستن بیشترشون http://www.ninisite.com/discussion/thread.asp?threadID=40803&postID=4680192#4680192 http://www.ninisite.com/discussion/thread.asp?threadID=38418&PageNumber=3 همونطورکه خود ایشون هم نوشته، با وجود نرمال بودن همه چیز، توی همین آزمایشاتش متوجه شدن که مشکل انعقادی داره و به همین خاطر هم آسپرین و هپارین مصرف می کرده و یه آزمایش دیگه اش هم مشکل داشته که به خاطرش فولیک اسید استفاده کرده، ضمنا متیل پردنیزولون (کورتون) هم استفاده کرده و نی نی دار شده! گفتم این مطالب رو اینجا بنویسم و لینکش رو بذارم تا شاید نور امیدی باشه برای خود من و دوستای دیگه ای که علیرغم نرمال بودن ظاهری همه چیز و نرمال بودن آزمایشات معمولی، همچنان انتقالهای ناموفق داشتن و حالا رفتن آزمایشهای ایمنی و انعقادی انجام دادن و متوجه شدن که مشکلات ایمنی یا انعقادی دارن. بچه ها، آفتاب زیبا هم همین طوری بوده و با درمان جواب گرفته، امیدوار باشین و امیدوار باشیم. تاپیکهای بسیار جالب و آموزنده ای هستن، ایشون به قول خودش سیزده تا برگه آزمایش بتای منفی داشته!! هفت یا هشت بار هم میکرو کرده!! خدا رو شکر نتیجه پشتکارش رو هم گرفته!! نکته جالبش واسه من اینه که پشتکار داشته، اما هدفمند کار میکرده، یعنی وقتی نتیجه نگرفته رفته کلی دنبال علت گشته، آزمایش داده، بعد فهمیده مشکل از کجاست (همین مشکل انعقادی) مشکل رو بعد از کلی زحمت پیدا کرده و حلش کرده و نی نی دار شده! من خیلی توی اینترنت سرچ کردم و دیدم بیشتر جاها نوشته که علت اصلی عدم موفقیت آی وی اف یا آی یو آی و یا سقط مکرر یا مشکلات ایمنی هست یا مشکلات انعقادی (غلظت خون و اینها) و البته درمانهای مختلفی دارن که بعضی درمانهاش هم بسیار ساده است! برای غلظت خون (همون مشکل افزایش انعقادپذیری خون) قرص آسپرین و آمپول هپارین یا آمپول سلکسان می دن! برای ایمنی (همون cd ها) قرص پردنیزولون و یا سرم اینترالیپید یا سرم IVIG می دن! لیست خلاصه ای از آزمایشهای ایمنی و انعقادی و چکاپ کلی که معمولا دکتر بیتک طرازی و دکتر سهیلا عارفی برای مریضهاشون انجام میدن: آزمایش مربوط به کم خونی: CBC آزمایشهای قند: FBS و HBA1C و Insulin سطح ویتامین دی: Vit D3 آزمایشهای تیروئید: T3 وT4 و TSH آزمایش پرولاکتین: PRL AMH , Inhibin B (ذخیره تخمدان) FSH , LH , Estradiol (هورمون استروژن و بررسی وضعیت تخمکگذاری) *** این دو گروه آخر رو باید روز اول تا سوم عادت ماهانه انجام بدین*** آزمایشهای ایمنی و التهابی (مربوط به ناباروری) شامل لیست زیر: ESR homocystein Anti TPO Anti thyroglobulin یا همان Anti Tg Anti ds-DNA Beta 2 Glycoprotein-IgG ANA آزمایش های مربوط به سیستم انعقادی و لخته شدن خون: protein C protein S Anti thrombin III Lupus Anti Coagulant یا همان LAC Factor V leiden PAI-1 MTHFR *** از یک هفته قبل از انجام آزمایشهای انعقادی نباید آسپرین یا هر داروی ضد انعقادی مثل هپارین مصرف کرده باشین*** ضمنا یکسری هم آزمایشات پیشرفته ی ایمونولوژی هست که وقتی همه چی نرمال باشه اونها رو هم میدن شامل این ها: CD20 CD5 CD16 CD19 CD56 ********
خدا به بزرگی امید، ایمان و شکرگزاری داشته هاست که میبخشد. بابت تک تک داشته هایم بخصوص همسر بینظیر و پرنسس مامانیم و معجزه شیرینم سپاسگزارم.** turkana1378@gmail.com