ممنوعه ها و احتیاط های غذایی در دوران بارداری:
۱. مصرف زیاد زعفران-زرشک- حلوا، کافئین(قهوه شکلات چای زیاد).
۲. هر نوع ماده غذایی غیر پاستوریزه و خام(حتی تخم مرغ عسلی و زرده خام که داخل شیر ریخته میشه و آبمیوه تازه بدون بسته بندی که بیرون فروخته میشه، جوانه خام).
۳. ماهیهای جیوه دار(ماهیهایی که بیشتری مقدار جیوه را دارند باید در لیست غذاهای ممنوعه شما قرار گیرند، ماهیهایی مثل: کوسه، شمشیرماهی، ماهی تن آلباکور و شاهماهی، خالمخالی)
۴. مغز حیوانات.
۵. خوردن میوه ی جدیدی که تا حالا نخوردید(بخاطر احتمال الرژی و واکنش بدن).
۶. کرفس و گشنیز (گِشنیز کاهش قند خون مغزی میدهد و موجب کاهش حافظه نوزاد میشود همچنین مصرف حلوا و زعفران احتمال سقط جنین را افزایش میدهد).
۷. جگر
۸. غذای تند و پر ادویه.
۹. سیب ترش، ماست ترش، سرکه و ترشی.
۱۰. مصرف مواد غذایی گرم زیاد و سرد زیاد ممنوع است. خوردن انبه، آناناس و انگور بعلت طبع گرم بالا.
۱۱. در ماههای آخر بارداری از موادغذایی ترش، موادغذایی قابض مانند خرمالو، غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو، ماکارونی، فست فودها، بادنجان و حلیم پرهیز شود.
۱۲. احتیاط درمصرف سویا، بادام زمینی و هندی(مصرف بادام زمینی و بادام هندی در بین خانم هایی که آلرژی غذایی دارند امکان ابتلای آلرژی غذایی در کودکان را نیز بالا می برد).
۱۳. ادویه های مجاز در دوران بارداری : زردچوبه -زنجبیل -فلفل سیاه -هل -جعفری (همه موارد متعادل مصرف شوند نه زیاد)
۱۴. ادویه های ممنوع در دوران بارداری : شنبلیله -سیر -گلپر -نعناع (چای نعناع باعث شل شدن رحم و سقط جنین می شود. همچنین روغن نعناع در دوران بارداری باعث شروع خونریزی می شود بنابراین بهتر است پیش از مصرف هر گونه نعناع مراقب باشید)
۱۵. در دوران بارداری نخود، لوبیا و کنجد کمتر مصرف شود.