2777
2789
عنوان

در زمان زلزله بم چند سالتون بود و اولین واکنشتون چی بود

| مشاهده متن کامل بحث + 2307 بازدید | 121 پست
منظورت از اشتباهات نابخشودنی چیه؟؟؟

خرداد و مرداد ۸۲ و ۳۵ دقیقه قبل از زلزله اصلی مردم بم در شرق ایران و کیلومترها دور از آشوب پایتخت کرمان؛ چندین زلزله نسبتا شدید اما بدون خسارت را پشت‌سر گذاشتند. کسی نمی‌دانست که این پیش‌لرزه‌ها هشدار فاجعه‌ای باشد که چندماه بعد معادلات سیاسی و اجتماعی ایران و جهان را تغییر می‌دهد

آنچه که باعث عمیق‌تر شدن فاجعه بم شد خطای مرکز لرزه‌نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران بود. این موسسه ابتدا مختصات کانون زلزله را در منطقه جازموریان کیلومتر‌ها دورتر از بم و میان مرز استان کرمان و سیستان‌وبلوچستان اعلام کرد.

این خطا که بعدها دلیلش ضعف دستگاه‌های لرزه‌نگاری اعلام شد؛ گروه‌های امدادی را به اشتباه انداخت و ساعت‌ها طول کشید تا اولین نیروها به بم برسند.

بچه یه چیزی تو دلم مونده نگم میترکم😍

جاریمو بعد مدت‌ها دیدم، انقدرررر لاغر شده بود که شوکه شدم! 😳

پرسیدم چی کار کرده تونسته اون لباس خوشگلشو بپوشه تازه دیدم همه چی هم می‌خوره!گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته 
عید نزدیکه و منم تصمیم گرفتم تغییر کنم. سریع از کافه بازار دانلود کردم و شروع کردم، تازه الان تخفیف هم دارن! 🎉

شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

توصیفش عین صحرای محشره ، اون صحنه هایی که تلویزیون نشون میداد ...جنازه ها ردیف ردیف کفن پوش ، واقعا دنیا به مو بنده

خونه های خشتی که بیشتر هم بودن با خاک یکی شده بودن ، خونه های اهنی و اجری باز تا حدی سرپا بودن

این وسط یه عده چادر مسافرتی های خارجی رو که فرستاده بودن دزدیده بودن بازار ازاد میفروختن ، تو بعضی کیسه برنج های بازار کاغذ اهدا به مردم بم پیدا میشد ، یعنی این وسط یه عده دزد هم میتازوندن که پلیس مجبور شد یه جور دیگه شهر رو کنترل کنه که هر بی سر و پایی پانشه به سمت بم

ارگ بم خودش یه تراژدی بود

یه چیز دیگم که یادمه 

عمو پورنگ بود

یه پسر کوچولو به اسم سجاد برا عمو پورننگ نامه نوشته بود و گفته بود دوس داره عموپورنگو بببینه ولی از بم تا تهران خیلی راهه و نمیتونه 

بعد زلزله ، عمو پورنگ قبر اون پسرکوچولو رو پیدا کرد و رفت بالاسر قبرش ، گفت اومدم به دیدنت ، هم خود عموپورنگ خیییلی گریه کرد هم ما بچه ها گریه کردیم

کی این قسمت از برنامه عموپورنگو یادشه؟؟؟؟

یه چیز دیگم که یادمه عمو پورنگ بودیه پسر کوچولو به اسم سجاد برا عمو پورننگ نامه نوشته بود و گفته بود ...

این قسمت رو منم یادمه 

اون موقع ۱۷/۱۸سالم بود 

یادمه خیلی روزای سختی بود

تا چند وقت خمش فک می‌کردند عمو‌پورنگ چه مهربون بود که رفت و قبر اون بچه رو پیداکرد 

خدایی چیو به چی ربط میدیژنتیکم که زرشکه

عزیزم هورمون استرس یاهمون کورتیزول باعث ممانعت از رشد هورمون GH یاهمون هورمون رشدی میشه ژنتیک موثره اما خب فقط ژنتیک قد و وزن رو تعیین نمیکنه 

فقط 21 هفته و 6 روز به تولد باقی مونده !

1
5
10
15
20
25
30
35
40

فضای مجازی مبتنی بر ازادی بیانه، ینی وقتی نظراتم ضرر مالی جانی و ابرویی برای شما نداره ب شما مربوط نیست و همچنین نظرات شما بمن.ممنون از این ک فرهنگشو دارید. اقایون درخاست ندن

خدایی چیو به چی ربط میدیژنتیکم که زرشکه

یک مثال ملموس بخوام براتون بزنم مقایسه دو کشور کره هست ک تا ۵۰ الی ۶۰ سال پیش یک کشور بودن و از یک نژاد و ژن و تبار اما امروزه حداقل ۱۰ سانت مردم کره جنوبی از کره شمالی ها قدبلندترند ک علتش رو دانشمندان شرایط اضطراب اوره کره شمالی و برعکس ارامش و رفاه کره جنوبی میدونن 

1
5
10
15
20
25
30
35
40

فضای مجازی مبتنی بر ازادی بیانه، ینی وقتی نظراتم ضرر مالی جانی و ابرویی برای شما نداره ب شما مربوط نیست و همچنین نظرات شما بمن.ممنون از این ک فرهنگشو دارید. اقایون درخاست ندن

یک مثال ملموس بخوام براتون بزنم مقایسه دو کشور کره هست ک تا ۵۰ الی ۶۰ سال پیش یک کشور بودن و از یک ن ...

اره درسته 

ولی داری میگی ۵۰ ،۶۰ سال، 

نه اینکه تو فوووق فووووقش خییییلی زیاد ،۱ ماه استرس داشتی 

اصلن ۱ماه استرس چیزی نیس که مانع رشد قدت بشه و قدکوتاهی تو بهونه کنی 

تو عامل ژنتیکو خیلی کمرنگ تر از استرس میدونی ، درحالیکه اون علمی تره 

اره درسته ولی داری میگی ۵۰ ،۶۰ سال، نه اینکه تو فوووق فووووقش خییییلی زیاد ،۱ ماه استرس داشتی اصلن ۱ ...

ن عزیزم ptsd شدم ینی استرس مزمن 

بهونه نکردم در کل هنوزم شخصیت استرسی ای دارم ک خب تو کل فامیلمون کوتاه قدترین منم

اون ۵۰ الی ۶۰ سال رو مثال زدم ن ک کلا پبرن عثمانش کنید شما هم میتونید اطرافتون ببینید کسانی ک جوشی هستن از دیگران معمولا متوسط قد کمتری دارن

در کل حس میکنم هرچی بگم شما مخالفت میکنید و برمیگردم ب امضام 🙏

1
5
10
15
20
25
30
35
40

ایکاش داداشا دلداری ندن😐💔

آره بخدا🤦‍♀️😕

سعی کردم که بمانی و بریدی به درک/کارمان را به غم و رنج کشیدی به درک/به جهنم که از این خانه فراری شده ای/عاشقت بودم و هرگز نشنیدی به درک/میوه کال غزل بودمو از بخت بدم/تو مرا هرگز از آن شاخه نچیدی به درک/فرق خرمهره و گوهر تو نفهمیدی چیست/جنس پا خورده بازار خریدی به درک/عاقبت سنگ بزرگی به سرت خواهد خورد/میکشی از ته دل آه بزرگی به درک