2777
2789
عنوان

حرکت بزرگ نی نی سایتی ها برای کمک به زلزله زده ها ، شما هم بیایید ....

| مشاهده متن کامل بحث + 14825 بازدید | 641 پست
میتونیم لباسهای نو خودمون و که یکی دوبار استفاده شده و گرمه برای زمستون بفرستیم؟من وضع مالیم متاسفان ...

خانما اگه امکان واریز پول یا خرید کالا رو ندارید یا به هر دلیلی گروهی رو نمیشناسید که بهش اعتماد کنید یه پیشنهاد دارم. مصدوم های زیادی به بیمارستان امام خمینی تهران منتقل شدند که همراهانی هم دارند. می تونید برای همراهان اونها غذای نذری و گرم بپزید و ببرید. همراهان توی خیابان باقرخان، خیابان قریب، روبروی بیمارستان امام خمینی، همراه سرای حضرت جواد الائمه توسط شهرداری منطقه۶ اسکان داده شدند. فقط اگه قبلش بررسی کنید و ارسال کنید بهتره چون این پیام رو خیلیا خوندند.

✅اگر قصد #نیکوکاری  و #کمک  برای مناطق #زلزله‌زده را دارید، حتما این پیام را بخوانید و منتشر کنید.

🔹بهترین کمک به زلزله‌زدگان غرب کشور، عجله نکردن در خرید ملزومات است!

🔻طبق تجربه‌ی کوتاه میدانی که با تعدادی از دوستان در هنگام زلزله سال 91 در استان آذربایجان شرقی (ورزقان و اهر) داشتیم، در روزهای اول زلزله، حجم بسیار زیادی از کمک‌های مردمی به سمت مناطق زلزله زده سرازیر می‌شود. مردم به صورت منفرد درباره نیازهای زلزله زدگان فکر می‌کنند، تصمیم می‌گیرند و اقدام به خرید مایحتاج زلزله زدگان می‌کنند. حتی بسیاری از سازمان‌های مردم‌نهاد نیز به دلیل ضعف نهادهای دولتی و عمومی در برنامه ریزی و سازماندهی کمک‌های مردمی، وارد عمل می‌شوند و بخش عمده‌ای از کمک‌ها را جمع آوری می‌کنند، ولی به موقع و در جای درست خرج نمی‌کنند.

🔻هر کس چیزی به ذهنش می رسد: مواد غذایی، پوشاک، زیرانداز، مواد شوینده و بهداشتی، نوار بهداشتی، ظروف و ...

🔻تجربه عملی ما چنین بود:

ابتدا از دوستان و نزدیکان خود پول جمع کردیم؛ پس از آن از طریق تلفن کسب اطلاعات کردیم که مثلا چه نیازی وجود دارد. حدود یک هفته از زلزله گذشته بود؛ با اطلاعاتی که به دست آورده بودیم، بلافاصله حجم قابل توجهی مواد شوینده وبهداشتی (شامپو، صابون، و نوار بهداشتی) خریداری کردیم.

🔻قبل از این که اقلام خریداری شده به تبریز برسد، خودمان به آنجا رسیدیم. به مناطق زلزله زده که رسیدیم، متوجه شدیم که نیازهای امروز از دیروز متفاوت است. اقلام خریداری شده را در تبریز فروختیم و به جای آن ظروف پخت و پز و سرو غذا تهیه کردیم. وقتی که به مناطق زلزله زده رسیدیم و کار توزیع را شروع کردیم، متوجه شدیم که خیلی جاها به این ظروف نیاز ندارند و آخرین برداشت ما هم چندان دقیق نبوده است.

🔻متاسفانه بسیاری از مردم زلزله زده هم به دلیل از دست دادن زندگی‌شان و هم به خاطر حالات روانی متعاقب زلزله، ممکن است چندین بار چیزی را قبول کنند که دیگر به آن نیاز ندارند. بسیاری از کمک‌هایی که در روزهای اول به مناطق زلزله زده سرازیر می‌شود، به هدر می‌رود. مثلا مردم بیش از نیازشان لباس گرم دریافت می‌کنند، در حالی که درست چند هفته بعد متوجه می‌شوند که به توالت نیاز دارند و  می‌توان گفت در آن موقع به سختی کسی پیدا می‌شود که کمک کند.

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

🔻اگر افرادی هستند که به شما اعتماد دارند، به آن‌ها بگویید عجله نکنند. شما مسئولیت تعیین نحوه‌ی کمک را بر عهده بگیرید و پول‌های خودتان و دوستانتان را جمع کنید برای زمان مناسب.

🔻 لطفا کمک‌هایتان را نگه دارید برای وقتی که دیگر یاریگری نیست. اگرچه توصیه می‌کنیم این پیام را همین الان منتشر کنید تا در کمک کردن عجله نشود، ولی بهتر است جمع کردن کمک‌های نقدی را به عقب نیندازید.

🔻اگر کسی که شما مورد اعتمادش هستید، قصد کمک دارد، هم اکنون کمک او را در قالب وجه نقد دریافت کنید؛ چون افراد دیگری هم هستند که بدون برنامه، با فشار و قرار دادن طرف مقابل در رودربایستی، اقدام به جمع‌آوری کمک‌می‌کنند. در نتیجه ممکن است اگر دیر اقدام کنید کمک‌های دوستان و نزدیکان شما بهینه توزیع نشود.

🔻حداقل دو هفته طول خواهد کشید تا بگوییم چگونه، چه چیزی، را از طریق چه نهادی و در چه زمانی به زلزله زدگان برسانید.

@sharghdaily

با تشکر از زحمات خانومها تهرانی ، فرزانه خانوم ،بهنوش خانوم و بقیه دوستان گرامی، مبلغ ناچیزی در حد توانم واریز کردم. واقعا کار خوبی کردین این راه رو برامون میسر کردین. خدا خیرتون بده

أَمَّن یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَیَکْشِفُ السُّوءَ

⚠️نکاتی قابل تأمل در خصوص امدادرسانی:

سلام و وقت به خایر

چقدر تلخ است که ما به وقت فاجعه به هم می رسیم. جسارت می کنم و من هم به سیاق چند تن از دوستان چند نکته ای را که محصول تجربیات تلخ ورزقان و بم است، عرض می کنم.

یک: دوستانی که تجربه ی ورود داوطلبانه به موقعیت های بحرانی را دارند، بسیار پخته تر از دیگران عمل می کنند و از ورود به فضاهای هیجانی به شدت می پرهیزند. پیام هایی که از سمت نیروهای میدانی درگیر در فاجعه دریافت می شود، علیرغم اینکه گزارش هایی کاملاً واقعی و بی واسطه از فاجعه اند، عموماً در بسیاری از موارد کمک های مردمی را به سمت های نادرست سوق می دهند. مثلاً همین نیاز شدید به آب، یک نیاز کاملاً کوتاه مدت هست و به سرعت توسط نهادهای مسئول و شرکت های بزرگِ تأمین کننده پوشش داده می شوند. در مواردی مثل ورزقان و بم، در هفته ی دوم بعد از زلزله با فراوانیِ بیش از حدِ آب معدنی مواجه بودیم که نتیجه ای جز اصراف و آلوده کردن محیط زیست منطقه نداشت.

دو: توجه کنید که هر نوع لیست «اقلام مورد نیاز» که توسط گروه های مورد اعتماد تهیه شده و در شبکه های اجتماعی منتشر شده و به شدت وایرال می شود برای چندین روز دست به دست چرخیده توسط مردم مورد توجه قرار می گیرد. پس لیست های باید بسیار واقع گرایانه، با برنامه ریزی صحیح و دارای زمانبندی مشخص باشند. به عنوان مثال اگر الان برای موردی مثل آب اعلام نیاز عمومی کنید، حدود سه تا پنج روز طول خواهد کشید تا مقداری آب معدنی از محل کمک های مردمی جمع آوری شود و تا ساماندهی و بارگیری و ارسال، بدون شک یک هفته بعد از اقدام به منطقه خواهد رسید، یعنی درست در زمانی که دیگر نیازی به این مورد در منطقه نیست. از آن بدتر اینکه این اعلامیه ی اعلام نیاز همچنان در روزهای بعد از آن دست به دست شده و همچنان این اقلام به دست شما خواهد رسید و شما راهی برای توقف آن ندارید. پس یک اعلامیه باید شامل اقلام برنامه ریزی شده و نیازسنجی شده ی باشد و در بالای اعلامیه عبارت تا تاریخ ... حتماً ذکر شود. تا در زمان انقضای لیست، مردم نسبت به انتشار آن اقدام نکنند.

سه: اقلامی مثل نوار بهداشتی و پوشک بچه و لباس زیر زنانه، زیادش هم کم است. هر چقدر که توسط نهادهای مسئول و شرکت های بزرگ تأمین شود، باز هم مورد نیاز است. عفونت های مجاری ادراری زنان بم، همچنان بعد از گذشت چهارده سال روی کیفیت زیست آنها تأثیر گذاشته، در حالی که در ورزقان با اقدام به موقع مردمی و لیست های دقیق اعلام نیاز که توسط گروه های زبده تهیه شده، موارد جدی از شیوع عفونت های زنانه گزارش نشد.

چهار: با نزدیک شدن به فصل سرما، تهیه ی فنس های فلزی برای حصار و پلاستیک های زخیم جهت تهیه ی اقامت گاه دام موقت، بسیار ضروری است. زندگی و معیشت مردم روستاها به دام های شان وابسطه است. در ورزقان صحنه های متأثر کننده ای می دیدیم از مردانی که از سرما می لرزیدند، اما پتوی اهدایی را روی گوساله شان می انداختند تا از سرما تلف نشود. چون تمام دار وندارش همان چند دام زنده مانده بود.

پنج:هلال احمر بر اساس وظیفه ی سازمانی اش، تا 45 روز در منطقه می ماند و با بسته های اهدائی بسیار حرفه ای، تلاش می کند زندگی آسیب دیدگان را در وضعیت پایدار حفظ کند. اقلام کنسروی، پتو، چادر و ... بخشی از این اقلام است که انبارهای هلال احمر پر از اینهاست. بخش عظیمی از ظرفیت های گروه های امدادی داوطلبانه باید مصروف انتقال آسیب دیدگان از وضعیت کوتاه مدت به میان مدت شود. پس اقلامی مثل: لوازم پخت و پز، لوازم دوخت و دوز، مواد غذایی خام، وسائل گرمایشی و از این قبیل طی یکی دو هفته ی آینده بسیار مورد نیاز خواهند بود تا مردم از شرایط کنسروی به وضعیتی پایدار تر منتقل شوند.

شش: التماس می کنم لباس دست دوم را به هیچ عنوان تحویل نگیرید. مصیبت مطلق است و انرژی زیادی را در مراحل جمع آوری، تفکیک، بسته بندی، ارسال و توزیع از نیروهای امدادی خواهد گرفت اما آسیب دیدگان علاقه ای به دریافت آن ندارند.

هفت: لابد چهارپایه های تاشوی برزنتی را دیده اید. شبیه به همان ها، با فرم توالت فرنگی اش در همین تهران، میدان سپاه تولید می شود. اینها در منطقه کیمیا هستند. آسیب دیدگانی و افراد مسنی را در نظر بگیرید که برای قضای حاجت مشکل جدی دارند و نمی توانند بنشینند. این سازه های موقت به کارشان می آید.

هشت: از بیان این مطلب بسیار شرمسارم، اما آگاهی عمومی در این خصوص بسیار مهم است. مراقب افراد سودجویی که با استفاده از عواطف مردم اقدام به ارائه ی شماره حساب های شخصی می کنند باشید و در این خصوص مردم را آگاه کنید.

نه: از حالا تا ده روز آینده، اهدای خون، اهدای خون، اهدای خون، اهدای خون

ده: حضور افراد غیر متخصص در مراحل اولیه ی امداد و نجات غیر ضروری است و جز کند کردن سرعت نیروهای عمل کننده برای خود فرد و افراد آسیب دیده خطر آفرین است.

من یه نظر دارم لطفا برای ارسال کمک هاتون روی بسته های شیر خشک و پوشک بچه و چیزایی که میشه با ماژیک ذ ...

من هم شنیدم ولی مطمئن نیست. از طرفی می دونم که در کمک رسانی به زلزله زدگان بمف برآورد نیاز دقیقی از طرف همه گروه های کمک رسان صورت نگرفت و خیلی از کمک هایی که ارسال شده بود بلااسفاده بود یا باید فروخته میشد و با پولش موارد دیگه ای تهیه میشد. ممکنه اون مواردی که ما شنیدیم هم اینطوری بوده باشه. در هر حال بهتره اگه قصد خرد داریم حتما بپرسیم چه اقلامی لازمه و همون موقع هم برای توزیعش اقدام کنیم. نه اینکه امروز یه لیست تیو فضای مجازی بخونیم و یک هفته بعد کمک هامون برسه اونجا.

بهنوش خانوم، شرمنده میخواستم بگم یه مقدار لباس زیر هم علاوه بر پوشک و نوار بهداشتی توی خریداتون در ن ...

صد در صد این کار انجام میشه

با تشکر از زحمات خانومها تهرانی ، فرزانه خانوم ،بهنوش خانوم و بقیه دوستان گرامی، مبلغ ناچیزی در حد ت ...

متشکرم از شما دریافت شد

اولا ممنون بابت اینکار خداپسندانه، خدا خیرتان بده،میشه لطفا بگید تا کی میتونیم مبلغ نقدی را براتون ب ...

عزیزم این کمکها باید مستمر باشه شما هر موقع واریز کنید کمک بزرگی به ما کردید. این بندگان خدا همه سرمایه شون رو از دست دادند و از نظر ما، باید برای یک مدت طولانی کمکهای مردمی به دستشون برسه تا بتونن یک سرو سامانی به زندگیشون بدن. 

شما کمکها رو به حساب خانوم بهتاش واریز کنید ما ریز و جزئیات اطلاعات و اخبار کمک رسانی رو در همین تاپیک اعلام می کنیم

6037991830536771   فرزانه بهتاش-بانک ملی