✅اگر قصد #نیکوکاری و #کمک برای مناطق #زلزلهزده را دارید، حتما این پیام را بخوانید و منتشر کنید.
🔹بهترین کمک به زلزلهزدگان غرب کشور، عجله نکردن در خرید ملزومات است!
🔻طبق تجربهی کوتاه میدانی که با تعدادی از دوستان در هنگام زلزله سال 91 در استان آذربایجان شرقی (ورزقان و اهر) داشتیم، در روزهای اول زلزله، حجم بسیار زیادی از کمکهای مردمی به سمت مناطق زلزله زده سرازیر میشود. مردم به صورت منفرد درباره نیازهای زلزله زدگان فکر میکنند، تصمیم میگیرند و اقدام به خرید مایحتاج زلزله زدگان میکنند. حتی بسیاری از سازمانهای مردمنهاد نیز به دلیل ضعف نهادهای دولتی و عمومی در برنامه ریزی و سازماندهی کمکهای مردمی، وارد عمل میشوند و بخش عمدهای از کمکها را جمع آوری میکنند، ولی به موقع و در جای درست خرج نمیکنند.
🔻هر کس چیزی به ذهنش می رسد: مواد غذایی، پوشاک، زیرانداز، مواد شوینده و بهداشتی، نوار بهداشتی، ظروف و ...
🔻تجربه عملی ما چنین بود:
ابتدا از دوستان و نزدیکان خود پول جمع کردیم؛ پس از آن از طریق تلفن کسب اطلاعات کردیم که مثلا چه نیازی وجود دارد. حدود یک هفته از زلزله گذشته بود؛ با اطلاعاتی که به دست آورده بودیم، بلافاصله حجم قابل توجهی مواد شوینده وبهداشتی (شامپو، صابون، و نوار بهداشتی) خریداری کردیم.
🔻قبل از این که اقلام خریداری شده به تبریز برسد، خودمان به آنجا رسیدیم. به مناطق زلزله زده که رسیدیم، متوجه شدیم که نیازهای امروز از دیروز متفاوت است. اقلام خریداری شده را در تبریز فروختیم و به جای آن ظروف پخت و پز و سرو غذا تهیه کردیم. وقتی که به مناطق زلزله زده رسیدیم و کار توزیع را شروع کردیم، متوجه شدیم که خیلی جاها به این ظروف نیاز ندارند و آخرین برداشت ما هم چندان دقیق نبوده است.
🔻متاسفانه بسیاری از مردم زلزله زده هم به دلیل از دست دادن زندگیشان و هم به خاطر حالات روانی متعاقب زلزله، ممکن است چندین بار چیزی را قبول کنند که دیگر به آن نیاز ندارند. بسیاری از کمکهایی که در روزهای اول به مناطق زلزله زده سرازیر میشود، به هدر میرود. مثلا مردم بیش از نیازشان لباس گرم دریافت میکنند، در حالی که درست چند هفته بعد متوجه میشوند که به توالت نیاز دارند و میتوان گفت در آن موقع به سختی کسی پیدا میشود که کمک کند.