امام زمان، رحمت واسعه الهی و مهربانترین پدر عالم: هر روز برات دعا میکنه!
بسم الله الرحمان الرحیم.
امام عصر علیه السّلام، مظهر رحمت بی کران الهی و پدر مهربان امّت و همدمی دلسوز و همراهی خیرخواه است.
در حدیث قدسی در پایانِ ذکر امام معصوم آمده است:
"و تکمیل می کنم [سلسله امامان] را به فرزندش (م ح م د) به عنوان رحمتی برای همه جهانیان".
کافی، ج1، ص 528.
و در سخنی از خود حضرت آمده است:
"همانا رحمت پروردگارتان همه چیز را فرا گرفته و من آن رحمت بیکران الهی هستم".
بحار الانوار، ج53، ص11.
و در بیان معصومان علیهم السّلام چنین توصیف شده است.
"[امام] دلسوزتر است بر مردم از پدران و مادرانشان".
همان، ج25، ص 116.
"[حضرت مهدی علیه السّلام] از همهی شما، مردم را بیشتر پناه می دهد و از همه ی شما علمش افزون تر و رحمت و لطفش از همه فراگیرتر است".
همان، ج51، ص 115.
امام مهدي(عج) بر دعاهاي ما «آمين» ميگويد.
امام امير المؤمنينعليه السلام به رُمَيْله ميفرمايد: اي رميله! هيچ مؤمني نيست كه بيمار شود، مگر اينكه به مرض او مريض ميشويم، و اندوهگين نشود مؤمني، مگر اينكه به خاطر اندوه او، اندوهگين گرديم، و دعايي نكند مگر اينكه براي او آمين گوييم، و ساكت نماند مگر اينكه برايش دعا كنيم.
مشارق الانوار، ص 452؛ مكيالالمكارم، ج 1، ص 163.
امام صادق علیه السّلام فرمود:
به خدا سوگند من نسبت به شما از خود شما مهربانترم.
بحار الانوار، ج47، ص 78.
سید ابن طاووس می گوید:
در سامرا بودم، شبی هنگام سحر شنیدم که مولایم مهدی علیه السّلام این گونه دعا می خواند:
"خدایا به حق آنکه با او مناجات کرد و به حق آنکه در خشکی و دریا تو را خواند، بر فقرای مومنین به غنا و ثروت و بر بیمارانشان به شفا و سلامتی و بر زندگانشان به لطف و کرم و بر امواتشان به بخشش و رحمت و بر مسافران و غریبانشان به بازگشت به وطن هایشان همراه با سلامتی، تفضّل فرما".
مهج الدعوات، ص 523.
یکی از القاب ویژهی امام مهدی علیه السّلام، «غوث» به معنی فریادرس است:
"السَّلامُ عَلَیکَ أَیُّهَا العَلَمُ المَنصُوبُ.. وَ الغَوثُ وَ الرَّحمَةُ الوَاسِعَةُ".
سلام بر تو ای پرچم افراشته... و فریادرس و رحمت بیکران.
مفاتیح الجنان، فرازی از زیارت آل یاسین
آری، او پناه بی پناهان و امیدِ ناامیدان و فریادرس بیچارگان و درماندگان است؛ چنان که در خبرالبوالوفای شیرازی است که رسول خدا صلی الله علیه و آله در عالم خواب به او فرمود:
"چون درمانده و گرفتار شدی، پس به حضرت حجت استغاثه کن که او تو را در می یابد و حجت برای کسی که از او استغاثه کند پناه و فریادرس است".
نجم الثاقب، ص 787 و 730؛ منتهی الآمال، ج2، ص 333.
منبع: کتاب میر مهر و سایت عرفان و راسخون.
منابع بیشتر برای مطالعه:
1. میر مهر، پور سیدآقایی.
2. مهر بی کران، محمد حسن شاه آبادی.
3. مهر محبوب، سید حسین حسینی
4. عنایات حضرت مهدی علیه السّلام به علما و طلاب، محمد رضا باقی اصفهانی.
علامه مجلسی، داستانی در رابطه با دعای حضرت ولی عصر (عج) درباره شیعیان نقل می کند که: عالم جلیل و سالک راه حق، سید ابن طاووس (رضوان الله علیه)، سحرگاهی در سرداب مطهر حضرت صاحب الامر (ارواحنا له الفداء) این مناجات را شنیده است:
"خدایا، شیعیان ما از شعاع انوار و بقیه سرشت ما آفریده شده اند، آنها با تکیه بر دوستی و ولایت ما گناهان زیادی انجام داده اند. (خدایا) اگر گناهانشان بین تو و آنهاست از آنها درگذر زیرا ما از آنها راضی هستیم و اگر بین خودشان است بین آنها را اصلاح کن و از خُمسی که حق ماست حساب کن و آنها را داخل بهشت گردان و از آتش دور بدار و با دشمنان ما در سخط و غضب خود قرار مده".
"الَّاهُمَّ هَب لَنَا رَأفَتَهُ وَ رَحمَتَهُ وَ دُعَاءَهُ وَ خَیرَهُ".
خدایا، مهربانی و رحمت و دعا و نیکی امام را به ما کرامت فرما.
(مفاتیح الجنان، دعای ندبه)