2777
2789
عنوان

کتاب فارسى کلاس اول

| مشاهده متن کامل بحث + 9996 بازدید | 38 پست
من اطلاعاتم به روز نیست انگار مامان چیستا جون
بهتره دوستان راهنمایى کنن
ای واژه خجسته آزادی ... آیا به عمر من تو تولد خواهی یافت ؟...
آیا تو پا به پای فرزندانم رشد خواهی داشت ؟

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

ماریلا جون ببخشید پای لبتاب نبودم. تاپیکو حذف می کنن دیگه...
راستی حال که ایران نیستی چرااز این روشهای تراشه های الماس استفاده نمی کنی؟
به هر حال هدفت خوندن و نوشتنه دیگه؟
روش های مدارس ایران خودشون قرار عوض بشه
خدایا ممنون که مرا زن آفریدی و مادرم کردی تا لذت عشق واقعی را بچشم
آره نازى جون هدفم خوندن و نوشتنه فعلا
در حال حاضر که به تراشه ها و محصولات مشابهش دسترسى ندارم به ابتکار خودم دارم پیش میرم :))
سلام ماریلا جان
اول از همه باید لوحه ها رو باهاش کار کنی تا دستش برای نوشتن حروف راه بیفته باید از لوحه های آسون تر شروع کنی و بعد لوحه های سخت تر
تو این مرحله اصلا لوحه ها نباید اسم داشته باشن
لوحه ها باید جوری باشن که بعد بتونه حروفو راحت بنویسه
الان کتاب دم دستم نیست ولی نگاه می کنم دقیقشو بهت می گم
چیزی که تو ذهنمه اول از "ا-ب-د-ر " و تا "ع-ح" می رسی
نقطه نباید داشته باشه
و اسم هم روی این حروف نذاری صرفا لوحه هست

بعد باید از آ شروع کنی
این جوری می گی "آ" اول کجا میاد فقط اول کلمه
"ا" غیر اول کجا میاد هر جایی غیر از اول

بعد چند تا فلش کارت آب و بابا و باران و دریا آماده می کنی شکل کلماتو بهش یاد می دی و "ا" ها توش قر مز باشه
بعد چند تا فلش کارت مشابه درست می کنی که همون شکلها رو داره و فقط جای "ا" ها خالیه و به بچه می گی که اینو تکمیل کنه
و باید "ا" رو سر جاش بنویسه

راستی یه بازی هم هست که کلماتی رو با بچه بگین که "ا" داره بعد بگین که "ا" کجای کلمه هست فقط در حد آ اول یا ا غیر اول
یعنی اگه اول کلمه هست بگه آ اول چرا چون اول کلمه اومده
و اگه اول کلمه نیست بگه ا غیر اول چرا چون اول کلمه نیست

یه بازی دیگه هم که برای شروع خوبه اینه که بازی مشاعره با کلمه بکنین مثلا شما بگین نگار بچه با " ر" یه کلمه بگه مثلا راحت بعد شما با "ت" یه کلمه بگین و الی آخر

تا اینجای کار یه ماهی طول می کشه حدودا
کتاب رو که در آوردم میام دوباره بقیه شو میگم
می‌خواهم بگویم هر زنی، در هر وضعیتی، استحقاقش را دارد که کسی را داشته باشد که وقتی نگاهش می‌کند، چشم‌هایش برق بزند.
نگار جان بسیار بسیار ممنون از موارد مهمى که گفتى
تا اینجا خیلى برام مفید بود دوست عزیز

چقدر برام جالب بود این بازى با حرف آخر کلمات رو ناخوداگاه مدتیه که باهاش انجام میدم
بازم مرسى
سلام
خیلی کار خوبی کردی ماریلا جون این بازی خیلی به دقت کردن روی آواها کمک می کنه خودت یه پا معلمی ها
راستی من معلم نیستم ممکنه این وسط اشتباه هم بکنم فقط دخترم پارسال کلاس اولی بود و سعی می کنم هر چی از فارسی خوندنشون یادمه بهت بگم
اگه کتابو داری که هیچی اگه نداری بگو تا لوحه ها رو به ترتیب برات بنویسم ( کتاب بنویسیم)
خوب حرف بعد از "آ" حرف "ب " هست
این یکی میشه "ب" غیرآخر چرا چون همه جا میاد به جز آخر
" ب " آخر چرا چون همه جا میاد جز آخر
بعد چند تا فلش کارت مثل حرف "آ" درست می کنی و بچه حروف قرمزو تشخیص میده ( به صورت ب غیر آخر و ب آخر)
و بعد هم همون جای خالیهای درس آ
حالا بچه دو تا کلمه آب و بابا رو می تونه بخونه و بنویسه
می تونی براش اینا رو بنویسی که بخونه و بعد بهش دیکته بگی
خیلی از معلمها از اینجا دیکته نمی گن ولی معلم دختر من دیکته رو از همین جا شروع کرد
حالا اینجا دو کار باید بکنی یکی بخش کردن که با دست زدن هست یادته ما دستمونو از کنار گوشمون میاوردیم پایین حالا دست می زنن که حتما صدا داشته باشه
بعد یه کار دیگه می کنی
آب رو می نویسی و جلوش دو تا دایره می کشی بچه باید دو تا حرف آ و ب رو از هم جدا کنه و توی دایره ها بنویسه
با کلمه بابا هم همین کارو بکن
یه کار دیگه هم هست
یه جدول می کشی سه تا ردیف داره
تو ردیف اول کلمه رو می نویسی
تو ردیف دوم به تعداد بخشهای کلمه جا می ذاری
تو ردیف سوم به تعداد حروف جا می ذاری
جوری هم باشه که جایی که حروف یه بخش تموم میشه همون جا بخششم تموم بشه
نمی دونم تونستم منظورمو برسونم یا نه

مثلا برای بابا

ردیف اول بابا
ردیف دوم با با
ردیف سوم ب ا ب ا

این تمرینا رو تا آخر حروف داریم

می‌خواهم بگویم هر زنی، در هر وضعیتی، استحقاقش را دارد که کسی را داشته باشد که وقتی نگاهش می‌کند، چشم‌هایش برق بزند.
بعد از حرف " ب " حرف اَ رو یاد می گیرن
این حرف خیلی مهمه چون جزء حروف صداداره
اینجا باید یه آینه کوچیک بدی دست بچه تا وقتی میگه اَ حالت دهنشو ببینه ( نمی دونم چرا ولی معلم دخترم خیلی تاکید داشت) و خودت هم خیلی غلو شده حروفو تلفظ کنی
( نمی دونم شاید تمام حروف آینه می خواست ولی حروف صدا دارو مطمئنم)
یه نکته ای که هست اینه که حروف صدادار مثل َ و ُ و ِ باید تو اون دایره ها و جدول هایی که گفتم به صورت یک حرف مجزا در نظر گرفته بشن
مثلا جلوی سبد باید 5 تا دایره بکشی
راستی از حرف " ب " باید صدا کشی رو به صورت شفاهی هم تمرین کنی اون دایره ها هم تمرین کتبی صدا کشیه

حالا باید جدول دوستی درست کنی
یه چیزی مثل جدول ضرب یا مثل جدول مسافت بین شهرها
اولین ستون مخصوص حروف بی صدا هست
و اولین ردیف مخصوص حروف صدادار
و حالا و قتی اَ با ب دوست بشه چی میشه بَ
شعرشم ب با اَ چی میشه بَ بَ بَ میشه
این جدول دوستی رو هم تا آخر سال هی کاملش می کنیم

تا اینجاشو داشته باش بازم میام می نویسم
البته من راستش همه شعرا و بازی هاشو بلد نیستم
نگار عزیزم چقدر زحمت کشیدى
واقعا نمیدونم چطور تشکر کنم

خیلى هم خوب توضیح دادى و من فکر میکنم تا اینجا رو خوب متوجه شدم

در مورد حروف صدادار یاداوریت خیلى به جا بود چون من فکر میکردم شاید لازم نباشه که خیلى روشون تاکید کنم ، راستش نمیدونم وقتى با َ و ُ و ِ کلمات رو یاد بگیره بعدا چطورى میشه بدون اینها بتونه بخونه

حتما از فردا میرم سراغ درست کردن این جدول ها و بازى ها

بازم ممنون از وقتى که گذاشتى
سلام
نگران نباش خیلی راحت بدون َ و ُ می خونن وسطای سال
فقط یه نکته یادم اومد با هر حرفی که می خونن یه کلمه بگن و با اون کلمه یه جمله بسازن
مثلا وقتی آ می خونه بگی یه کلمه بگو که با آ شروع بشه مثلا می گه آب بعد می گی حالا با آب یه جمله بساز
از حالا که درس اَ رو خونده باید با جدول دوستیشم کلمه بگه و جمله بسازه مثلا می گی ب با اَ می گه بَ بعد میگی حالا با یه کلمه بگو که اولش بَ داشته باشه مثلا میگه ببر بعد می گی حالا با ببر یه جمله بساز

درس بعدی د تنها قبلش می چسبه بعدش نمی چسبه
تمام تمرینهای بالا و جدول دوستی برای " د تنها"
مرسى دوست خوب
همچنان دارم از این مطالب استفاده میکنم
سلام
دو تا نکته رو حتما تاکید کنم یکی اینکه حتما لوحه رو بنویسه تا دستش آماده نوشتن بشه
دوم اینکه تو هفته بیشتر از دو تا حرف رو کار نکن بذار تا یه حرف ملکه ذهنش بشه بعد برو سراغ درس بعد
درس بعدی درس م هست که مثل حرف ب هست یعنی م غیر آخر و م آخر و بازیهایی که گفتم و جدول دوستی وجمله سازی و نکته ای نداره
بعد از اون حرف س هست که اونم مثل قبلی هاست
فقط از اینجا به بعد باید دقت کنی که برای صداهایی مثل س که چند نوع املا دارن مثل س و ص و ث
ممکنه بچه کلماتی رو مثال بزنه که با حرفی که داری یادش می دی فرق داشته باشه
مثلا برای حرف س کلمه صندلی رو مثال بزنه اینجا باید بهش بگی که نه اون با یه سِِ دیگه نوشته میشه می تونی شکل اون س رو هم نشونش بدی اینجوری به حروف عربی که برسی راحت تری
نگار جان مرسى
نکاتى که میگى حتما یادم میمونه

تا قبل از این مورد آخرى که گفتى اگه توى مثال هاش از حروفى که آواى مشابه و دیکته متفاوت دارن استفاده میکرد ، هیچ یاداورى بهش نمیکردم