سلام دوست عزیز
دوست عزیز حس هایی که دیگران نسبت به ما دارند خارج از دسترس ماست و ما نمی تونیم اونها رو کنترل کنیم ما قادر به کنترل احساس و افکار خودمون هستیم بنابراین سعی کنید نسبت به این موضوع بی اهمیت باشید، حساسیتون رو کم کنید و زندگی خودتون رو داشته باشید.
حسادت یک حس آزاردهنده ست که آثار روانی، رفتاری و اجتماعی تخریب کنندهای برای خود فرد و دیگران دارد و بهتر است روش کنترل کردنش رو یاد بگیریم.
حسادت احساسی است که در درون همه افراد وجود دارد ولی برخی اون رو به سطح آورده و بهش بها میدهند تا جایی که گاهی رفتار فرد رو تحت کنترل خود میگیره. هر چیزی چه مادی و چه غیر مادی میتونه این حس رو در انسان برانگیزد؛ از سرنوشت فردی دیگر و علاقه و محبتی که دریافت میکند تا داشتن یک اتومبیل. اما هر فرد به اون چیزی حسادت میورزد که برایش ارزشمند باشد و از این رو افراد مختلف به مسایل متفاوتی حسادت میکنند. هر چه باشد این حسی است که خود فرد رو بیش از همه آزار میده.
حسادت یک احساس مطلق نیست بلکه مخلوطی ست از خشونت و شکست، خشونتی که فرد حسود احساس میکنه مانع از رنج بیشتر او از شکست میشود. شخصیت حسود به مرور زمان و در اثر تجربیاتی که در زندگی به دست میاره شکل میگیره. شخصیت حسود معمولاً در اثر شناخت فردی غلط به وجود میاد. اغلب این افراد در محیطی بزرگ شدن که انجام خواستههای دیگران و علاقه اونها مهمتر از علایق فردی خودشون بوده. اونها اغلب موقعیتی نداشتند تا علایقشون رو بشناسن و به دنبال اون برن. این افراد معمولاً دروغ میگن و به دنبال خوش آمد دیگران هستند. در واقع عوامل محيطی از دوران کودکی و در مراحل رشد باعث اون میشه. از لحاظ ذهنی افراد حسود مفروضات مبالغه آمیزی درباره زندگی و شرایط دیگران میسازند، خوبیها و شادکامیهای اونها رو بزرگ نمایی میکنن و مشکلات و سختیهای زندگی اونها رو نادیده میگیرن. اونها تصویری صحیح و واقعی از زندگی خود و دیگران ندارن و اطلاعات دریافتی از موقعیت رو تحریف میکنن.
افراد حسود رو میشه به دو دسته تقسیم کرد:
1- بی آزارها که افرادی هستند که به جز کمی مسخره کردن شما و دوست نداشتنتون قدرت کافی برای آسیب رسوندن به شما رو ندارند. اینها کسانی هستند که باید نادیدهشون بگیرید. مسخرهکردنها و نظرات حسودانه رو از یک گوش گرفته و از گوش دیگه بیرون کنید. اونها هیچ آسیب جدی به شما نمیتونن بزنن و اگر ببینن حرفهاشون تاثیری روی شما نداره، مطمئناً عقب میکشن و در خفا به متنفر بودن از شما ادامه میدن. با دفاع کردن از خودتون در حضور اونها یا اینکه خودتون هم خشمگین بشید، بیشتر از اونچه که باید به اونها اهمیت میدید. خیلی از اونها واقعاً امیدوارند چنین چیزی اتفاق بیفته و بتونن شما رو عصبانی کنن.
2- تهدیدهای احتمالی. اینها افرادی هستن که قدرت لازم رو دارن که به یک جنبه از زندگی شما صدمه بزنن.اولین رویکردی که در برخورد با این دسته توصیه میکنیم حرف زدن با اونهاست. نظراتتون رو صادقانه با اونها مطرح کنید و نظر اونها رو هم بخواهید. اگر مهارت ارتباطی شما به اندازه کافی خوب باشد، موثر خواهد بود و میتونید او رو قانع کنید. افراد حسود میتونن واقعاً آزاردهنده باشن اما اگر بدونید چطور هوشمندانه با اونها برخورد کنید و اعتمادبهنفس و مهارتهای اجتماعی لازم برای این کار رو داشته باشید، میتونید خیلی راحت اونها رو از سر راه پیشرفت خودتون بردارید. اگر این رویکرد موثر نبود، باید محیط و روشهای ارتباطی تون رو تغییر بدید تا اون فرد حسود دیگه سلطهای بر شما نداشته باشه.
شاد و پیروز باشید.
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید