2794

خساست و پرخاشگری نامزد

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 64 بازدید

با سلام 

من در دوران نامزدی هستم (قبل عقد)، من 26 سالمه وایشون 30ساله. الان حدود 3 سال و چند ماهه که نامزد هستیم و فامیل نزدیک هم هستیم. ایشون نکات مثبت زیادی دارند.اما دو ایراد اساسی هم دارند. ایشون پرخاشگر هستن مثل پدرشون و فرزند اول خانواده هستن به گفته خودشون ارثیه و بالا رفتن صداشون دست خودشون نیست. من خودم خوی آرومی دارم، سعی کردم ناراحتشون نکنم ولی با این وجود سر مسائل کوچیک زود جوش ااوردن. با خواهر و برادر خودشون شدتش خیلی بالاست حتی با پدر و مادرش. فحش و ناسزا و شکستن و صدمه زدن ندارن ولی صداشون به شدت خیلی زیاد بالا میره و با تندی حرف میزنن و میگن دست خودم نیست متوجه نمیشم که صدام میره بالا، زبونش هم تلخ میشه و نیش و کنایه میزن. در کل زود جوش میاره. خساستشم در حد بده بستونی باید براش خرج کنی تا برات خرج کنه. مشکل اصلی من پرخشگری ایشونه.

نکات مثبت ایشون هم اینکه با ایمان هستن نماز، روزه، خمس، رعایت میکنن، تاحالا دختری تو زندگیشون نبوده، مستقل رفتار میکنن. دروغ نمیگن، غیبت نمیکنه. اهل سیگار و صمیمی شدن با خانم ها نیست. از شما راهنمایی میخواستم که پرخاشگری ایشون قابل درمان هست میشه کنترل بشه.ادامه این رابطه با وجود پرخاشگری ایشون منطقیه؟ پیشاپیش ممنونم از راهنمایی شما.

اطلاعات تکمیلی

سن 26 جنسیت زن وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور ازدواج

سلام دوست عزیز
پرخاشگری علت های مختلفی داره که طبق توضیح شما درمورد همسر شما اکتسابی به نظر می رسه و از خانواده و سبک فرزند پروری نشات گرفته. گاهی هم به طور ژنتیکی تاب آوری و طاقت  فرد در برابر بحران کم هستش.
همه ی ما در زندگی عصبانی می شیم و حتی ممکنه که خشم خودمون رو هم ابراز کنیم این نوع از خشم طبیعی هستش و مشکلی رو ایجاد نمی کنه. اما برخی از افراد هستند که به سرعت و ناگهان خشمگین می شن و به عبارت دیگر خشمشون متناسب با موقعیت نیست. این افراد می خوان با خشم خود دیگران رو کنترل کنند و برای همین همسر یا افرادی که در کنار اون ها زندگی می کنن همیشه در حال کنترل رفتار خود هستند تا مبادا باعث خشم ناگهانی او بشن و باعث بشن تا او به شدت هر چه تمام تر خشم خودش رو بروز بده.این دسته ی دوم افرادی هستن که برای ادامه ی راه و شریک زندگی بودن، فرد مقابل نیازمند  تفکربیشتر و تصمیم منطقی و جدی تر هستش.
اما کنترل خشم احتیاج به مهارت داره و جزو مهمترین مهارتهای زندگیه که هر فرد باید یاد بگیره و در موارد شدید مراجع به روانشناس و تحت روان درمانی قرار گرفتن ضروری ست.
برای کنترل خشم می تونن زمانی که احساس میکنن خشمشون مثلا از 8 داره می گذره، محل رو ترک کنن. سکوت کنن تا زمانی که آروم بشن. تنفس عمیق به مدت 2 دقیقه بکشند. یک لیوان آب خنک بنوشند. شروع کنن به شمردن اعداد. اعداد زوج و فرد رو بشمرند. در ذهن خودشون بگن ایست الان وقتش نیست. آموزش تن آرامی ببینن که بدونن در مواقع خشم چطورخودشون رو کنترل و به عبارت صحیح تر مدیریت کنن.
شما به عنوان همسر در مواقع عصبانیت ایشون آروم باشید. اجازه بدید عصبانیت همسرتون کاهش پیدا کنه سپس در مورد اختلاف پیش اومده صحبت کنید.بسیاری از جر و بحث‌ها به دلیل تسلط نداشتن شما و همسرتون بر هیجانات خود به وجود میاد. گاهی اوقات زوجین با واکنش نامناسب از جمله بی‌اعتنایی و بی‌توجهی، پرخاشگری یا خشونت ناخواسته به رفتارهای اشتباه یکدیگر دامن می‌زنن. اگر قرار باشه مقابله به مثل کنید خونه تبدیل میشه به میدون جنگ و این کار ممکن است موجب تشدید رفتار همسرتون بشه و شرایط رو از اونچه که هست، بدتر کنه. نباید اجازه بدید حرمت بین شما شکسته بشه. توجه کنید منظور این نیست شما قربانی بشید، هدف اینه که در بحران و خشم بدونید چطور رفتار کنید تا مشکل بزرگتری به وجود نیاد. سپس در مورد افکار و احساسی که داشتید با همسرتون صحبت کنید. زمانی که همسرتون در وضعیت روحی مناسبی قرار داره، درباره تاثیرات منفی بددهنی بر احساس و رفتار شما و زندگی مشترکتون صحبت کنید. به او بگید خیلی دوستش دارید ولی احساس می‌کنید این حرف‌ها و بددهنی‌ها می‌تونه میان شما فاصله بندازه.
همیشه می‌گیم پیشگیری بهتر از درمان است؛ پس سعی کنید از ایجاد شرایطی که منجر به بحث لفظی و اتفاقات بعدی می‌شود، پیشگیری کنید. این 5 تکنیک به شما کمک می‌کنه:

1.موقعیت را تشخیص دهید: بهتر است اگر قصد دارید مشکل یا مساله‌ای را با همسر خود در میان بگذارید در فضای آرام و صمیمی این کار را انجام دهید. هنگام صحبت وقتی احساس می‌کنید همسرتان عصبانی، خسته و بی‌حوصله است و با ادامه بحث، امکان دارد پرخاشگری اتفاق بیفتد، صحبت‌تان را به فرصت دیگری موکول کنید.
2. از همسرتان تعریف کنید: به رفتارهای درست همسرتان هر چند ناچیز و اندک باشد توجه کنید و احساس خوب خود را در مورد رفتارهایش بیان کنید. وقتی مهربان هست بهش بگید که این رفتارت رو خیلی میپسندم 
3. مراقب کلام خود باشید: تحقیر، توهین، تهدید، سرزنش و پرخاشگری نکنید. دقت کنید اگر صدای‌تان بلندتر از همسرتان باشد یا به تندی و با پرخاشگری با وی صحبت می‌کنید، کمی مکث کنید تا آرام شوید. دشنام و ناسزا بحث را به مشاجره تبدیل می‌کند.
4. خود را آرام کنید: تکنیک‌هایی مانند تنفس عمیق، شست‌وشوی دست و صورت، نوشیدن آب و پیاده‌روی در کاهش خشم و عصبانیت موثر است. شاید بگویید این کارها را همسرم باید انجام دهد نه من؛ اما شما با انجام این رفتارها به طور غیر مستقیم به او می‌فهمانید که چگونه خشمش را مدیریت کند.
5. مثبت باشید: صبور باشید و با اخلاق خوب خودتان سعی کنید تاثیر مثبتی روی شریک زندگی خود داشته باشید.

اگر با این موارد مشکل حل نشد توصیه ی من مراجعه ی حضوری به روانشنای هستش.
شاد و پیروز باشید.

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
پرسش ها و پاسخ های مشابه

خساست همسر

پاسخ سلام دوست عزیزاحتمالا رفتارهای همسرتون به دلیل این است که در شرایط اقتصادی سختی قرار دارند و از شما به عنوان شریک زندگی توقع همکاری دارند و یا ممکن اعتقاد داشته باشند تو دست خانم ها نباید خیلی پول باش...

خساست همسر

پاسخ سلام عزیزم اینکه همسرتون تمایل دارند برای خانواده شون خرج کنند مسیله ای است که شما نمی تونید دخالتی کنید و علت دروغ گفتنشونم همین موضوع است چون میدونن همسرم مخالفت خواهد کرد پس اول از همه محیط رو طور...

خساست همسر

پاسخ سلام و وقت بخیر خوب برای این مورد که شما فرمودین مشاوره رفتین راهکارشون چی بود چقدر کمک کرد؟ درآمد همسرتون طوری هست که بتونه خواسته شما رو برآورده کنه .اگر بخش اقتصادی کنار گذاشته بشه رابطه شما و همسر...

خساست و وابستگی شوهرم به مادرش

پاسخ سلام امیدوارم که خوب باشید .ما هیچ وقت نمی توانیم انسانها را تغییر دهیم.ما فقط می توانیم انتخاب کنیم که با چه افرادی در ارتباط باشیم و با چه افرادی ارتباط نداشته باشیم .پس بجای اینکه خودتان را به خاطر...