2794

پرخاشگری و ناسازگاری پسر ده ساله

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 2054 بازدید

با سلام

پسرم ده سالشه . خیلی هم باهوشه البته فقط توی چیزهای علمی دقیق میشه .

 پسرم نه با خواهرش که ۱۴ سالشه سازگاری داره نه با داداشش که ۵ سالشه . حتی با خودم هم مشکل داره ، به خواهر برادرش بد و بیراه زیاد میگه، زود اقدام به کتک کاری می کنه، ادا در میاره و... تحمل حرف خودمم نداره . اگه آروم باشیم هم اون بدتر عصبی میشه اگه تند باشیم که وحشتناک می شه . تا حالا خیلی باهاش جداگانه که کسی نباشه صحبت کردم، فایده نداشته. هیچ تلاشی ازش نمی بینم که رفتارشو درست کنه. در ضمن بعضی رفتارهای بچگانه هم داره ، مثلا توی بازی های شانسی که عقب میفته بازی رو ترک می کنه . دنبال بحث هم می گرده . گاهی یه چیزو سوژه می کنه هی میخواد بحث کنه کل کل کنه با من اما من سعی می کنم حرف آخرو بزنم و تمومش کنم

لطفاً راهنمایی بفرمایید که چیکار کنم ، با تشکر


اطلاعات تکمیلی

سن ۴۰ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

روانشناس و مشاور

با سلام
عصبانيت شايع‌ترين مشكل بچه‌هاست. اين عصبانيت در واقع تجلی درد و ناكامی كودک به دليل ناتوانی او در كنترل جهان اطراف است. از آنجا كه كودک نوپاست، هر چند احساسات او بسيار قوی است اما وسيله كافی برای ابراز نااميدی را ندارد و همین او را بيش از پيش نااميد كرده و از عصبانيت منفجر میكند. در نهايت او با تنها وسيله‌ای كه در اختيار دارد به دیگران حمله میكند يعنی با كتک زدن.

 جلب توجه می‌کند

 كودک نياز به توجه دارد به‌طور معمول او ترجيح میدهد از راه‌های مثبت يعنی با انجام كارهای خوب اين توجه را به‌دست آورد اما اگر تشويق كارهای خوب به اندازه كافی نباشد و كودک مورد بی توجهی قرار گيرد، برای او توجه منفی هم بهتر از بی‌توجهی است. كودكی كه اغلب مورد غفلت واقع ميشود ممكن است پس از مدتی كشف كند كه اگر جنگ و دعوا راه بيندازد و ديگران را بزند در مركز توجه ديگران قرار مي‌گيرد.

 ارتباط كلامی را یاد دهید

 کودک باید بیاموزد که از كلمات برای بيان احساسات منفی اش استفاده كند. به كودک ياد بدهيم در زمان مناسب بگويد «الان عصبانی هستم!» وقتی كـودک بتواند احساسات خود را مستقيما و مانند افراد بالغ بيان كند، شیوه كتک زدن به تدريج متوقف ميشود.

 احساساتش را تصديق كنيد

 كودک ميزند چون نميتواند احساسات خود را به ما منتقل كند. وقتی به احساسات كودک آگاه باشيد و آن ‌را تصـديق كنيد، ديگر دليلی برای كتک زدن وجود ندارد. مثـلا به او بگـوييد «حتمـا از اينكه به تـو اجـازه نداده‌ام اين‌كار را بكنی خيلی ناراحت هستی!» با اين جمله به او نشان می‌دهید كه احساس او را درک کرده‌اید و به او حـق ميدهيد كه احسـاس عصبانيت كند و اين طبيعی است. آنچه ما با این کار به او می آموزيم، اين است كه با روشی غير از كتک زدن عصبانيت خود را ابراز كند.

 الگوی خوبی باشید

 كودكان اگر ببينند والدين آنها تنبيه بدنی را به‌كار میبرند، بيشتر تمايل به کتک زدن بچه های دیگر پيدا مي‌كنند. اگر راجع به رفتار خشن كودک نگران هستید، نبايد به او اجازه دهيد شما را در حال كتک زدن حتی به‌ عنوان تنبيه ببيند.

 هیجاناتش را برونی‌سازی می‌کند

 3 عامل وجود دارد که در بیماری‌ها باید به آن توجه شود؛ یکی رفتار انفعالی جدی است که در آن کودک کاری به کسی ندارد و برای خودش بازی می‌کند، دوم رفتار پرخاشگرانه و دیگری رفتار وسواس‌گونه است. اگر این 3 نوع رفتار در کودکان مشاهده شود باید حتما با مشاور مشورت شود تا بررسی انجام و اطمینان حاصل شود که مسئله خاصی وجود ندارد. والدین باید توجه داشته باشند که هرکدام از این رفتارها باید در مدت طولانی با کودک همراه باشد تا نیاز به بررسی داشته باشد اما به طور کلی علل و درمان متفاوتی برای این نوع رفتار وجود دارد.

 برونی‌سازی می‌کند

 پسربچه‌ها یک مکانیسم دفاعی دارند که به آن برونی‌سازی کردن می‌گویند. به این معنا که اگر یک مشکل روان‌شناختی داشته باشند معمولا با درگیر شدن با محیط سعی می‌کنند آن مشکل را برطرف کنند یا هیجان منفی را کم کنند. در دخترها بیشتر به این صورت است که آنها را درونی‌سازی می‌کنند.

 جلب توجه منفی می‌کند

 عامل دیگر می‌تواند جلب کردن توجه منفی باشد. بی‌توجهی والدین می‌تواند برای کودکان تولید خشم کند و در این صورت رفتارهای ناسازگارانه‌ای از خود نشان می‌دهند. وقتی چنین رفتاری بروز می‌کند والدین مجبورند به آن رفتار توجه کنند. به این ترتیب کودک توجهی را که ندارد از این طریق کسب می‌کند و در او تقویت می‌شود.

این یک نشانه است نمی‌توان به صورت واضح درباره مشکل این کودک صحبت کرد چون طیف عوامل گوناگونی در بروز رفتار موثر است اما در میان پسربچه‌ها این یک نشانه است. ممکن است این رفتار در یک جایی از خانواده یادگیری یا تقویت شده باشد.
موفق و پیروز باشید.

 

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
پرسش ها و پاسخ های مشابه

ناسازگاری دو فرزند

پاسخ سلام دوست عزیز با توجه به توضیحاتتون بنظر میرسه فرزند بزرگتر نسبت به برادرش حس حسادت دارد. توصیه میکنم به پسر بزرگترتون بیشتر توجه کنید پسر ۱ساله بخاطر شرایطی که دارد ناخوداگاه بیشتر جلب توجه میکند و...

ناسازگاری با پسر همسر

پاسخ سلام دوست من، امیدوارم که خوب باشید. شما یک مادر هستید و یک مادر هیچ وقت دوست نداره به بچه اش صدمه ای بزنه و مهر‌مادری انقدری قدرت داره که قابل تقسیم بین بچه ها باشه. مشکلات شما با پسر همسرتون تا زمان...

بد اخلاقی و ناسازگاری همسرم با دختر ۱۳سالم

پاسخ سلام شرايط سني دختر شما در سن بلوغ رفتاري و عاطفي حكم ميكنه والدين رفتارمتعادلي در پيش داشته باشند. همسر شما با مقاومت ذهني كه براي مراجعه به روانشناس داره سخت ميشه موضوع رو بررسي و رفع كرد.پيشنهاد مي...