سلام دوست عزیز
اگر شما در رفتار خود مشکلات خانوادگی ایشون را با تحقیر و توهین به رخ ایشون نکشیده اید، برای حل این مسأله از راهکارهای زیر می تواند بهره ببرید:
به دنبال کشف علت اصلی باشید: رفتارهای آزاردهنده همسرتان را یادداشت کرده و بدون قضاوت آنها را مورد بررسی قرار دهید، باید بدانید علت وقوع این رفتارها چیست و در چه موقعیت یا حالات هیجانی و فکری احتمال وقوع شان افزایش می یابد و اینکه عکس العمل شما در قبال آن رفتارها چیست؟ پیشنهاد می کنیم در صورت امکان، با همسرتان گفت و گو کنید و از خود ایشان نیز جویای علت رفتارهایش باشید و حتی از چگونگی پاسخ های خود در قبال آن رفتارها پرسش کنید. بی تردید با شناخت و آگاهی از علت اصلی می توانید تغییرات لازمه را اعمال کنید، مثلاً اگر بدانید بدرفتاری همسرتان به خاطر خستگی است از این پس سعی می کنید آرامش او را فراهم آورید یا اگر علت رفتارهایش را سماجت های خود بدانید قطعاً با زیر سؤال نبردن و حساسیت به خرج ندادن می توانید مانع شدت گرفتن مشکل تان شوید.
قربانی نباشید: تا به کی می خواهید نقش قربانی را بازی کنید؟ برای خاتمه دادن به رفتارهای نامطلوب همسرتان، شایسته است از قالب قربانی بودن رها شوید و از حق خود دفاع کنید، دفاع از حق به معنای عصبانیت، تهدید، قهر، انتقاد کوبنده و... نیست بلکه باید بتوانید در مقابل رفتارهای غیرمنصفانه همسرتان، با حفظ حرمت، مقابله مثبت کنید، چه بسا تا زمانی که شما پذیرای درخواست های ناموجه ایشان باشید، همسرتان به اشتباه گمان می کند که سبک زندگی اش درست است و نیازی به هیچ تغییری نیست. بهتر است قاطعانه و در کمال آرامش، با رفتارهای نامطلوب اش مواجه شوید و قصور او را به شرط تغییر بپذیرید، در غیر این صورت به هیچ وجه از موضع خواسته های منطقی خود کوتاه نیایید.
مدبرانه خود را به رخ بکشید: اگر همسرتان قدردان زحمات شما نیست، ناراحت نباشید، بپذیرید با تغییر سبک زندگی و ارتباط تان می توانید او را ترغیب به این امر کنید، مثلاً وقتی غذای خوشمزه ای آماده می کنید و انتظار تشکر از او دارید، در حالی که ایشان مهر سکوت اختیار می کنند، بهتر است خود وارد عمل شوید و قابلیت هایتان را به صورت جملات خبری یا سؤالی متذکر شوید، مثلاً بگویید:«غذای امروز خیلی خوشمزه شده بود!»یا اینکه پرسش کنید« نظرت در مورد طعم غذای امروز چیست؟»، انتظار تغییرات را به یکباره نداشته باشید، بلکه با مداومت این تمرین است که می توانید همسرتان را تسلیم بر اظهار نظر کنید. یادتان باشد مدیریت کلامی و رفتاری تضمین کننده سلامت رابطه تان است، هرگز حس حقارت را در همسرتان و حس برتری خود از ایشان را برانگیخته نکنید، بلکه تلاش کنید با بیان جملات و عباراتی، او را به تفکر وا دارید و ایشان را بتدریج به انجام رفتاری جدید عادت دهید
درباره احساستان حرف بزنید و اجازه بدهید همسرتان متوجه ناراحتیتان باشد.
بعد از اینکه همسرتان حرف تحقیرآمیزی زد یا بدرفتار کرد به او یادآوری کنید که از این حرف یا عمل ناراحت شدید. واگذاری این موضوع به روزهای بعد باعث میشود این رفتار و جزئیاتش فراموش شود.
احساساتتان را با ادبیات درست بیان کنید.طوری حرف نزنید که گویا او گناهکار است و شما بشدت تحت تأثیر قرار گرفتهاید.
برای بیان احساساتتان از مثالها استفاده کنید. یکی از موقعیتهایی که اخیراً همسرتان در آن متکبرانه رفتار کرده است را مثال بزنید و درباره احساستان بگویید.
از او بپرسید چه احساسی دارد وقتی با شما این جور رفتار میکند. مثلاً اگر او وقتی عصبانی است و شما و دیگران را تحقیر میکند در واقع این رفتار یک نوع واکنش و پنهان کردن ترسها و نگرانی هاست.اگر بفهمید انگیزه همسرتان از این عادتهای رفتاری غلط چیست بهتر با آن مقابله میکنید.
با هم برای تغییر تلاش کنید
بهترین راه برای اصلاح رفتار این است که از همسرتان کمک بگیرید، به جای دعوا یا آسیب رساندن به رابطه هر دو برای تغییر تلاش کنید. اگر لازم است خودتان را تغییر بدهید. اگر او تحت تأثیر بعضی از رفتارهای شماست و در واکنش تحقیر میکند، ابتدا باید عادات خودتان را کنار بگذارید. آیا کلمات خاصی یا لحن خاص شما او را تحریک میکند یا در پاسخ به بیتوجهی شما این رفتار را میکند؟
نکتههای بیشتر:
ـ شاید دلتان بخواهد با فریاد یا عصبانیت برابر تحقیر همسرتان واکنش نشان بدهید، اما پرداختن به این موضوع در یک ارتباط صمیمی، همدلی همسرتان را بیشتر میکند.
ـ همیشه بعد از گفتوگو در این باره به یک نتیجه منطقی برسید. آیا میخواهید این رفتار تمام شود یا شما نیز همزمان رفتارهای غلط را کنار میگذارید؟
ـاگر همسرتان برای تغییر و اصلاح رفتارش تلاش نمیکند و همچنان به شیوه خودش پیش میرود با یک مشاور و متخصص رفتار درمانی مشورت کنید و راهنماییهای بیشتری بگیرید.
زندگی تان پایدار🌹🌹🌹
پاسخ سلام عزیزم، وقتتون بخیر، با شرایطی که توضیح دادین شما به خاطر سالاد افکار و استرس زیاد نمی تونید روی کارهاتون تمرکز داشته باشید. و در ضمن این مشکلات ارتباط با اطرافیانتون رو هم مختل کرده. تنها راه مرا...
پاسخ سلام. بله، خیلی مرتبط هست و سعی کنید فقط با او نباشید و همراهیش کنید.یعنی با بازی سعی کنید که کیفیت زمانی که با همدیگر هستید را بالا ببرید.
پاسخ باسلام دوست عزيز اينكه مادر شوهرتون چه رفتارهايی داره و برخوردش با شما چطوره اونقدری اهميت نداره چون ما به ايشون دسترسی نداريم و نميتونيم قضاوتشون كنيم ولی مساله ای كه مهمه اينكه شما چطور به رفتارهای ...
پاسخ با سلام خدمت شما مادر عزیز من ابتدا در مورد حسادت توضیح می دهم و بعد به سوال شما می پردازم. حسادت یک واکنش هیجانی است و معمولا در بین کودکان از 5/1- 5 سال و سپس در دوران بلوغ نوجوانان دیده می شود...
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید