2794

کودک معترض

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 21 بازدید

سلام.دختر ۲۲ماهه دارم.خیلی وقته که هر وقت میبرمش بیرون سریع میگه منو بغل کن و.اگر نکنم خودشو میندازه زمین و غلت میزنه و گریه میکنه.و اصلا کوتاه نمیاد.در جاهای دیگه هم همیشه متوقعه از من و در حال غر زدن که یا بغلش کنم یا کاری که میخواد رو انجام بدم.بااینکه من اصول درست رو رعایت کردم اما همچنان همینطوریه.با غریبه هم مشکل داره.بفرمایید با این کودک چگونه رفتار کنم.

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام

برطرف کردن نیازهای عاطفی کودک تا دو سالگی خیلی مهمه . بغل کردن و در آغوش گرفتن به خصوص تا دو سالگی از مهم‌ترین نیازهای عاطفی کودکه. کودک توی این سن نیازهای عاطفی خودشو با گریه کردن و رفتارهایی از این قبیل به والدین نشون می‌ده. از تولد تا دو سالگی زمانی هست که اعتماد درکودک شکل میگیره و به خودش، والدینش ودنیای اطرافش اعتماد می‌کنه .اگه توی این سن به نیازهای عاطفی کودک پاسخ داده نشه دچار بی‌اعتمادی شده و این عدم اعتماد در بزرگسالی باعث شک، کم‌رویی و خجالتی شدن میشه. پس در مورد بغل کردن کودکتون، اما به موقع، هیچوقت بی توجهی نکنید. بدونید که کودک از 18 تا 21 ماهگی دچار نگرانی، اضطراب و دلبستگی نسبت به مادره و این روند طبیعی رشد هست. اینکه مدام به مادر می‌چسبه و می‌خواد بغلش کنه، گریه می‌کنه، بغل اطرافیان نمی‌ره و نشونه ی اضطراب از دست دادنه مادرشه که طبیعیه و باید دوره ش طی بشه.

اما وقتی کودک شما گریه و بی‌قراری می‌کنه اگر بخواید همیشه فقط با بغل کردن اونو آروم کنید، اشتباهه. چون وقتی این رفتار تکرار بشه کودک شرطی می‌شه. در واقع عکسالعمل شما وقتی کودکتون گریه می‌کنه، اگه سریع اونو بغل ‌کنید، باعث این مشکل می‌شه. در این شرایط بچه شرطی می‌شه که هر وقت گریه کنم، مادرم منو بغل می‌کنه و وقتی به این روند عادت کنه مقاومت شما برای بغل کردنش باعث گریه شدیدتر می‌شه.

سنی که کودک شما داره سن شروع بهانه گیریه .شروع جیغ زدن و غرغر کردن، لگدپرانی کردن یا کوبیدن پا به زمین و ...که واقعا آزار دهنده س اما باید بگم که برای این سن طبیعیه.وقتی کودکتون در حال گریه کردنه و به حرف های شما گوش نمی ده، هرچه بیشتر سرش داد بزنید که آروم تر بشه، با صدای بلندتری گریه می کنه. در این مواقع بهترین کار اینه که کنار او بشینید و چیزی نگید. به طور کلی، بودن در کنار کودک وقتی بدرفتاری می کنه روش خوبیه.

وقتی کاری که می خواد رو انجام نمی دید و این باعث میشه که نا آروم بشه بهتون پیشنهاد میکنم از ترفند زمان دادن استفاده کنید. این راهکارو میشه از 18 ماهگی شروع کرد. با این ترفند کودک میتونه خودش تا حدی بهانه گیری هایشو کنترل کنه. کودک رو در مکانی ساکت و خسته کننده برای مدت زمان کوتاهی (یک دقیقه برای هر سال از عمرش) بذارید. این مساله کمک میکنه تا کودک خودشو آروم کنه. بهش توضیح بدید که چه کاری می کنید: " زمان می دم تا آروم بشی و مامان اینجا منتظر توست." در ضمن، بهش توضیح بدید که این تنبیه نیست. اگه کودک نخواست که اونجا بمونه با قدرت اما نه با بداخلاقی اونو در مکان موردنظر نگه دارید. دنبال کار خودتون برید. البته جاش امن باشه و به هیچ وجه بهش نگاه نکنید و بذارید با خودش کنار بیاد.

در مورد مشکل داشتن با غریبه ها باید بگم که این رفتار هم در این سن طبیعیه ، سعی کنید برای روبه‌رو کردن کودکتون با افراد غریبه و ناآشنا هیچ فشاری بهش وارد نکنید. باید به کودکتون فرصت بدید تا به‌تدریج با موقعیت‌ها و چهره‌های جدید آشنا بشه و فرایند ”اجتماعی شدن“ رو به آرومی پشت سربذاره. فشار آوردن به کودکی که هنوز احساس راحتی در بین افراد غریبه نمی‌کنه، باعث تشدید اضطرابش میشه.

شاد و موفق باشید

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
پرسش ها و پاسخ های مشابه

اندومترضخیم

پاسخ سلام برای بررسی ضخامت آندومتر رحم باید روز ششم تا هفتم سیکل قاعدگی سونوگرافی انجام شود موفق باشید

اعتراض به زندگی با خانواده همسر

پاسخ سلام دوست گرامیشما با فرزند آخر یک خانواده وصلت کردی و قبل از این که ازدواج کنی این موضوع رو میدونستی به هر حال فرزندان آخر نسبتا این وابستگی رو دارن مگر این که از اون آگاه باشن و روی خودشون کار کرده ...

سیگارکشیدن همسرم و بی توجهی به اعتراض من

پاسخ باسلام به شما دوست عزيز در ابتدا بايدخدمتتون عرض كنم كه شما اگر بخواهيد همسرتون سيگار رو ترك كنه نياز به همكاري و موافقت ايشون هم داريد كما اينكه اگر ايشون تمايلي به انجام اينكار نداشته باشن شما عملا ...

اعتراف همسر به خیانت کردن

پاسخ سلام عزیزم، متاسفم که احساسات ناخوشایندی را تجربه می کنید، و خوشحالم از اینکه قدم اول برای جبران مسئله از طرف همسر شما به درستی برداشته شده، خیانت از وجود یک مشکل در رابطه و یا یک مشکل در فردی که خیا...