سلام. وقت بخیر
خواب ارتباط مستقیمی با تجربه های روانی و ذهنی ما در زندگی روزمره دارد. کیفیت خواب بر کارکردهای روزمره، سلامت جسمانی و عملکردهای شناختی ما ( مانند حافظه، توجه و ... ) تأثیر می گذارد.
در نتیجه زمانی که خواب به صورت جدی مختل می شود، شخص با افت عملکرد در انجام امور روزانه مواجه می شود.
عوامل مهمی بر کیفیت روند به خواب رفتن و حفظ خواب و خواب دیدن تأثیر می گذارند که مهمترین آن ها سطح اضطراب شما در موقعیت های زندگی روزمره است.
معمولا افراد زمانی که مضطرب هستند یا درگیر هیجانات منفی شدید ( مانند خشم، غم، شوکه شدن و ... ) هستند، تغییرات منفی چشمگیری را در روند خوابیدن خود تجربه می کنند. این احساسات ممکن است نقطه شروع داشته باشد ( مثلا از دست دادن یک دوست، شروع مشکلات خانوادگی، ابتلای خود شخص یا یکی از نزدیکان به یک بیماری سخت و ... ) و یا نقطه شروع مشخصی نداشته باشد و ناشی از تجربه یک سبک زندگی پراسترس و ورود مسائل حل نشده روزمره به خواب باشد.
از آن جایی که مشکل خواب علت نیست و معلول است توصیه می شود حتما در خصوص مسائل و تجربیات خودتان با یک مشاور باتجربه صحبت کنید، شاید فکر کنید مسئله جدی ای وجود ندارد یا کسی نمی تواند به شما کمک کند، اما خود روند مشاوره و صحبت کردن شما باعث ایجاد بینش، هضم و پذیرش هیجانات منفی و در نهایت کاهش تأثیر منفی آن ها بر روند خوابیدن شما می شود.
هر چند تصور من این است که مشکل به خواب رفتن شما نیز ناشی از استرس های زندگی روزمره است، باز هم توصیه می کنم اصول بهداشت خواب را مطالعه و رعایت کنید. چند مورد از آن ها را به اختصار بیان می کنم:
۱- در طول روز چرت نزنید
۲- در طول روز ( به خصوص اواخر بعدازظهر یا ابتدای غروب توصیه می شود) ورزش کنید
۳- قبل از خواب از نوشیدن مایعات خودداری کنید
۴- از ۶ ساعت قبل از زمان خوابتان از مصرف محصولات کافئین دار خودداری کنید
۵- از مصرف الکل و نیکوتین اجتناب کنید
۶- از گوش گیر یا نویز سفید برای تخفیف سروصداهای محیطی استفاده کنید
۷- محیط خواب راحت و سودمندی برای خواب فراهم کنید
۸- برنامه خواب منظمی را حفظ کنید ( به خصوص حفظ نظم زمان بیدار شدن خیلی مهم است)
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید