پژوهشگران میگویند ریسک بروز سرطان سینه در زنانی که برای یک دهه دچار تعریق شبانه و دیگر علائم یائسگی میشوند، بیشتر از دیگران است.
ظاهرا مسئول این گرگرفتگیها نوسانات هورمونی است که باعث تغییر مقدار استروژن در طول یائسگی میشود. از سوی دیگر ترشح استروژن با افزایش ریسک سرطان سینه مرتبط است؛ بعد از یائسگی با کاهش میزان هورمون استروژنی که تولید میشود، خطر بروز سرطان پستان هم کاهش مییابد.
ارتباط گرگفتگی یائسگی و سرطان سینه
یائسگی زمانی رخ میدهد که دورههای ماهانه قاعدگی یک خانم تمام شده و او به طور طبیعی دیگر نمیتواند باردار شود. این اتفاق به خاطر تغییر تعادل هورمونهای جنسی بدن و همزمان با سالخوردگی زنان رخ میدهد.یائسگی معمولا بین 45 تا 55 سالگی زنان رخ میدهد اما در آمریکا و انگلیس میانگین سن یائسگی زنان 51 سال ذکر شده است. از جمله علائم شایع آن میتوان به گرگرفتگی، تعریق شبانه، خشکی واژینال، بیخوابی، کاهش میل جنسی، ضعیف شدن حافظه و کم حوصلگی اشاره کرد.
محققان ادعا میکنند کاهش و افزایشهای ترشح استروژن در طول یائسگی میتواند باعث بروز سرطان سینه در سالهای بعد شود.
این مطالعه در دانشگاه کالیفرنیا انجام شد که طی آن تعداد 25 هزار 499 زن یائسه 50 تا 79 ساله که هیچوقت از هورمون درمانی و روشهای دیگر برای کنترل علائم یائسگیشان استفاده نکرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.
از این شرکت کنندگان، 9 هزار و 715 نفر ادعا کردند که برای یک دهه دچار علائمی مثل گرگرفتگی یا تعریق شبانه داشتند. تمام این زنان به مدت 17.9 سال تحت نظر این محققان بودند که در نهایت سرطان سینه هزار و 39 نفرشان شناسایی شد.
بر اساس این پژوهش کسانی که برای طولانیمدت علائم یائسگی را تجربه میکنند، بیش از 15 هزار و 784 نفری که هیچوقت دچار گرگرفتگی و تعریق شبانه نمیشدند، در معرض سرطان سینه قرار داشتند.
البته این علائم یائسگی هیچ تاثیری بر درمان این بیماری ندارد اما زنان یائسه علامت دار، باید مراقب بیماریهای قلبی هم باشند چراکه سطح استروژن اثر محافظتب بر قلب و رگهای خونی دارد و با کاهش آن، سلامت قلب هم تهدید میشود..
منبع: DailyMail