2783
روش درست خوابیدن در بارداری

روش درست خوابیدن در بارداری

1398/04/10 بازدید50401
طرز خوابیدن در بارداری از این نظر اهمیت دارد که بدن را در وضعیت راحتی قرار می‌دهد و آرامش مادر باردار را بیشتر خواهد کرد. اگر شما هم درباره طرز خوابیدن در بارداری سوال دارید و دلتان می‌خواهد بتوانید با راحتی بیشتری بخوابید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

اصلاح طرز خوابیدن در بارداری

طرز خوابیدن در بارداری با شرایط معمولی متفاوت است و به آماده کردن موقعیت تخت نیاز دارد. برای آماده کردن تخت از دو یا سه بالش استفاده کنید. زمانی که قصد دراز کشیدن دارید، چند بالش را روی هم قرار دهید و از همسرتان بخواهید کمکتان کند به آن‌ها تکیه دهید. وجود یک بالش طویل یا یک بالش بارداری کمک می‌کند به راحتی به پهلو دراز بکشید.
  • استفاده از یک بالش راحت؛ اما کمی بلند کمکتان می‌کند، سرتان را بالاتر نگه دارید و مانع رفلاکس و سوزش معده‌تان شوید.
  • قرار دادن بالش بین زانوها فشاری را که روی کمرتان وارد می‌شود، کم خواهد کرد.

تشک مناسب در بارداری

یکی از مسائلی که باعث می‌شود شکل خوابیدن در بارداری تحت تاثیر آن قرار بگیرد، فرم تشک شماست. بهتر است تشک شما در بارداری نسبتا سفت باشد، به هیچ وجه گود نیفتد و شیب پیدا نکند. اگر در حال حاضر امکان تهیه تشک جدید و سفت ندارید از یک مقوا یا سطح نسبتا محکم زیر تشکتان استفاده کنید.
  • چنانچه به خوابیدن روی تشک نرم عادت دارید و در بارداری هم خوابتان مشکلی پیدا نکرده است؛ لزومی به عوض کردن تشک نیست.

وضعیت درست برای دراز کشیدن در بارداری

یکی از مواردی که در مورد طرز درست خوابیدن در بارداری مهم است، دقت عمل است. یادتان باشد تا جایی که می‌توانید پروسه دراز کشیدن را با دقت و به آهستگی انجام دهید تا بتوانید روی حرکت‌هایتان کنترل داشته باشید. برای این کار ابتدا لبه تخت بنشینید. سعی کنید بیشتر به سمت سر تخت نزدیک باشید تا انتهای آن. بدنتان را تا جایی که می‌توانید روی تخت حرکت دهید؛ سپس خودتان را با استفاده از یک دست روی تشک قرار دهید. زانوهایتان را به آرامی خم کنید و روی تخت بالا بکشید.
  • به خاطر داشته باشید قبل از دراز کشیدن روی تخت، بالش‌هایتان را آماده کنید.

خوابیدن روی پهلوی چپ یا راست؟

شایعه‌های زیادی درباره مضرات طاق باز خوابیدن و اجبار به خوابیدن روی پهلوی چپ وجود دارد؛ با اینکه خوابیدن به پهلوی چپ، خونرسانی به جنین را آسان می‌کند و اکسیژن بیشتری از طریق جفت به او می‌رساند؛ اما اگر با طاق باز خوابیدن در بارداری مشکلی ندارید، قبل از مشورت با پزشک خودتان را نترسانید. با وجود این اگر خوابیدن به پهلوها برایتان راحتتر است، از روش زیر استفاده کنید:
  • برای اینکه بتوانید به راحتی روی پهلوی چپتان بخوابید، یک بالش را بین پاهایتان قرار دهید، یک بالش زیر شکمتان بگذارید و از یک بالش یا حوله رول شده برای پشت گردنتان استفاده کنید. می‌توانید از یک بالش بزرگ بارداری استفاده کنید و آن را بغل بگیرید.
  • به خاطر داشته باشید اگر طرز خوابیدن در بارداری در شرایطی برایتان راحتتر است که روی پهلوی راست بخوابید، این کار انجام دهید.

طاق باز خوابیدن تا هفته چندم مجاز است؟

بعضی‌ها می‌گویند طاق باز خوابیدن تنها در هفته‌های اول بارداری مجاز است، آن هم با قرار دادن یک حوله رول شده زیر زانوها؛ اما بعضی پزشکان روی این مسئله مهر تایید علمی نمی‌زنند و اتفاقا می‌گویند اگر این مدل خوابیدن باعث راحتی شماست و پزشکتان هم تایید کرده، برایتان مانعی نخواهد داشت؛ مگر اینکه دچار سرگیجه یا تهوع شوید یا جنین وضعیت خاصی داشته باشد. دلیل سرگیجه و تهوع موقع طاق باز خوابیدن به رگی برمی‌گردد که پشت شما قرار دارد و به قلبتان خونرسانی می‌کند. فشار بچه روی این رگ می‌تواند باعث سرگیجه شما شود یا اکسیژن رسانی به خودش را کاهش دهد.
  • برای طاق باز خوابیدن در بارداری علاوه بر اینکه کمی زیر زانوها و پاها را با استفاده از حوله یا بالش بالا می‌آورید، می‌توانید زانوهایتان را تا اندازه‌ای که راحت هستید از هم باز کنید یا یک زانو را خم کرده و دیگری را صاف بگذارید.

خوابیدن روی شکم برای جنین خطرناک است؟

در مورد طرز خوابیدن در بارداری، حرف و حدیث زیادی در مورد خوابیدن روی شکم وجود دارد. بسیاری از خانم‌های باردار در هفته‌های اول بارداری مشکلی با روی شکم خوابیدن ندارند؛ اما رفته رفته وقتی رحم بزرگتر شود، این کار هم سختتر خواهد شد. بعضی پزشکان می‌گویند خوابیدن روی شکم بعد از سه ماهه اول بارداری ممکن است برای جنین هم ریسک به دنبال داشته باشد؛ اما متخصصان زیادی هم هستند که این قضیه را بدون مشکل می‌بینند و به آن اعتقادی ندارند. در هر صورت خوابیدن روی شکم بعد از هفته‌های آخر مثل هفته 30 بارداری خود به خود کار آسانی نخواهد بود.

نکات مهم برای راحت خوابیدن در بارداری

  • از تعدا بالش زیاد استفاده کنید: سعی کنید یک پا را روی پا دیگر بگذارید و بین آنها بالش قرار دهید. یک بالش دیگر هم پشتتان بگذارید - یا هر ترکیب دیگری که به شما کمک می کند راحت خوابید.
  • بالش مخصوص بگیرید: سعی کنید با استفاده از یک بالش بارداری ذکامل استفاده کنید.
  • خودتان را بالا بکشید: اگر بالش ها کمک نکنند، سعی کنید به جای تخت خواب در یک موقعیت نیمه راست روی یک صندلی بخوابید.
به یاد داشته باشید، احساس ناراحتی برای چند شب یا حتی چند هفته طبیعی است؛ به احتمال زیاد بدن شما بعد از مدتی به یک موقعیت جدید عادت خواهد کرد.

بلند شدن از تخت خواب

اگر وضعیت خوابیدن در بارداری شما موقع خواب یک جور است و وقتی بیدار می‌‌شوید در وضعیت دیگری هستید، برای بلند شدن از جا سعی کنید اول آهسته روی پهلو قرار بگیرید و به لبه تخت نزدیک شوید. زانوها را خم کنید و پاهایتان را روی لبه تخت بگذارید. از آرنج‌هایتان به عنوان تکیه‌گاهی برای نشستن کمک بگیرید. پاها را پایین بیاورید و بنشینید. اگر احساس کردید وجود یک بالش بین پاهایتان به بلند شدن شما کمک می‌کند، از آن کمک بگیرید.
قبل از بلند شدن از جایتان خوب نفس گیری کنید تا دچار سرگیجه یا تهوع نشوید. یک نفس عمیق بکشید و آهسته با کمک همسرتان یا به تنهایی از جا بلند شوید.
 

ارسال نظر شما

login captcha

سلام وقت بخیر.من هفته 22 هستم-نی نی جان من هر پهلو که میخوابم همونجا رو لگد میزنه و مجبورم عمدتا به پشت بخوابم-ممنون میشم راهنمایی کنین

@saint

سلام دوست عزیز با توجه به سن بارداری شما فعلا مشکلی ندارد موفق باشید. 

عالی بود خصوصا قسمت شایعات طاق باز خوابیدن و قسمت علت ایجاد تهوع در حالت طاق باز

2788

پربازدیدترین ها