اما دانشمندان به بیماران هشدار دادهاند که هرگز بدون مشورت پزشک خود داروهایشان را قطع نکنند و منتظر نتایج تکمیلی این مطالعات باشند.
این پژوهش، نتیجه بررسی 194 دوره آزمایشی درباره تاثیر داروهای کاهش فشار خون و 197 دوره آزمایشی در خصوص تاثیر ورزش منظم و مدیریت شده را با بیش از 40 هزار داوطلب را تحلیل کرده است اما در هیچ کدام از این آزمایشها، مستقیما ورزش را با دارو مقایسه نکرده است.
کاهش فشار خون با ورزش یا دارو؟
در نتیجه این بررسی محققان متوجه شدند در مقایسه با کسانی که به طور منظم ورزش میکنند، افرادی که تحت درمان با داروهای فشار خون هستند فشار خون پایینتری دارند.
اما وقتی نتایج آزمایشها فقط به فشار خون بالا محدود شد، مشخص شد ورزش هم به اندازه دارو میتواند موثر باشد. بنابراین پژوهشگران معتقدند ترکیبی از ورزشهای استقامتی مثل دوچرخه سواری و پیاده روی، و حرکات قدرتی- استقامتی مثل وزنه برداری با کِتِل بِل (دمبل روسی) و دمبل میتواند به طور موثر باعث کاهش فشار خون شود.
دکتر حسین ناسی، سرپرست این مطالعه، امیدوار است این یافتهها بتواند باعث تصمیم گیری بهتر پزشکان شود اما اکیدا به بیماران توصیه میکند داروهای خود را قطع نکنند: «همیشه پزشکان ورزش را به بیماران خود پیشنهاد میدهند اما باید علت بالا رفتن فشار خون، روشن و مشخص باشد و مطمئن باشیم که بیمار، میزان ورزش تجویز شده را انجام داده و از فوایدش بهرهمند میشود».
فشار خون بالا یا پرفشاری خون در صورتی که درمان نشود، ریسک مشکلاتی مثل حملات قلبی و سکتههای مغزی افزایش مییابد.
منبع: Independent